123 456 7890

SJK Akatemia vei ottelun tapahtumia ja samalla voiton, kun se kohtasi Mikkelin Palloilijat Ykkösen nousukarsinnan puolivälierässä. 4-1 voitolla SJK Akatemia jatkaa nousukarsintojen toiseen vaiheeseen, eli välierään, jossa se kohtaa vierasottelussa toiseksi sijoittuneen IF Gnistanin Helsingissä. MP:n kausi päättyi. Päivän yksi sankareista oli Kasper Paananen, joka teki heti pelin alussa avausosuman, ja oli järjestelmässä kahta muuta osumaa. Elari Hautamäki pääsi tekemään uransa ensimmäisen Ykkösen maalinsa. Oman osuutensa otteluun toi erittäin märkä ja pehmeä nurmikenttä, jota Mikkelissä pidettiin ennakkoon heidän etunaan. SJK Akatemia näytti kuitenkin viihtyvän Mikkelin Urheilupuiston olosuhteissa paremmin, ja vei ansaitusti voiton. Gnistan – SJK Akatemia ottelun voittaja jatkaa vielä varsinaiseen Veikkausliigan nousukarsintaan, jossa se kohtaa Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi jääneen joukkueen, kaksiosaisessa otteluparissa.

MP – SJK Akatemia 1-4 (0-2)
0-1   3 min Kasper Paananen
0-2 22 min Olatoundji Tessilimi
1-2 68 min Santeri Stenius
1-3 72 min Adam Mekki
1-4 85 min Elari Hautamäki

SJK Akatemia avasi maalihanat heti kolmen minuutin pelin jälkeen, kun ensin Eemeli Honkola tiputti boksissa pitkän alaviiston päällään alle. Siellä pallon vastaanottanut Kasper Paananen vei kaksi MP:n pelaajaa kahville kuudentoista kaarella, ja veti kääntölaukauksen etualakulmaan.

MP sai hyvän tilanteen 12 minuutin kohdalla, kun pallo tuli onnekkaan kimmokkeen jälkeen vapaaksi ehtineelle Niila Forsellille. Tuomas Koivisto kuitenkin ehti hyvin liukumaan eteen, ja lopulta Forsellin nosto yli maalin.

SJK Akatemia tuplasi johdon kulmatilanteen jälkeen, kun Olatoundji Tessilimi otti pallon vasemmalla laidalla, alueen ulkopuolella. Tessilimi otti muutaman askeleen eteenpäin, ja tarkka veto kuudentoista kulman tuntumasta taka-alakulmaan. Hetki vielä maalin jälkeen, kapteeni Denis Cukici veti kaukaa upeasti, mutta pallo osuu harmillisesti vain ylärimaan.

Ensimmäinen puoliaika meni täysin SJK Akatemialle, vaikka MP pari paikkaa saikin. SJK Akatemia oli lähellä lisätä johtoaan, ja se sai useamman kulmankin. Märkä ja pehmeä nurmikenttä tuntui sopivan sille kotijoukkuetta paremmin. vaikka Mikkelissä tuota pidettiin etukäteen heidän etunaan.

Oliver Günes oli tehdä maalin heti toisen puoliajan alkuun, mutta MP-maalivahti Aleksi Honka-Hallila sai tarjuttua taka-alakulmaan suuntautuneen tuikkauksen.

63. minuutilla MP sai ensimmäisen kunnon vedon kohti maalia, ja Miguel Rodriguez torjui sen kulmaksi. Viitisen minuuttia tuosta, MP sai vapaapotkun vasemmalta puolelta, läheltä kuudentoista kulmaa, ja siitä pallo tuli maalin eteen, ja pallo maaliin Santeri Steniuksen toimesta.

SJK Akatemia kuitenkin kuittasi kavennuksen pikaisesti, ja Adam Mekki sai ohjattua aivan takatolpalta Kasper Paanasen laittaman kulman sisään. Hieman oli onneakin mukana. Mekki itse tuli sisään vaihdosta vain hetkeä aiemmin.

83. minuutilla MP-pelaaja pääsi vetämään vaarallisesti kulman jälkeen boksissa, mutta Rodriguez ehti saamaan kättään väliin, ja pallo uudelleen kulmaksi. Heti tuon jälkeen SJK Akatemia sai vapaapotkun keskialueelta, laidasta, ja Kasper Paananen laittoi siitä pallon maalille. Siellä siitä tuli irtopallo ja juuri vaihdosta sisään tullut Elari Hautamäki pääsi ohjaamaan pallon sisään. Maali oli Hautamäen uran ensimmäinen miesten Ykkösessä. Kolmosessa Hautamäki teki tällä kaudella 15 maalia.

Ottelu päättyi SJK Akatemian juhliin, ja 4-1 voittoon. Kotijoukkue MP:n kausi päättyi samalla. SJK Akatemia jatkaa nousukarsintojen toiseen osaan, jossa se kohtaa Ykkösessä toiseksi sijoittuneen Gnistanin ensi lauantaina. Tuon ottelun voittaja pääsee pelaamaan kaksiosaisen Liigakarsinnan Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi jäänyttä vastaan.

Tämä oli ”skottilainen peli.” Kenttä oli pehmeä ja vettä oli satanut useamman päivän. Joten tämä oli hyvin tyypillinen skottilainen matsi, ja pojat olivat siinä mahtavia, sanoi SJK Akatemian skotlantilainen valmentaja Stevie Grieve pelin jälkeen.

Saimme peliin heti hienon alun. Ehkä neljä syöttöä ja pallo maaliin. Sitten uskomaton osuma, jolla tuli jo 2-0 tauolle. Toisella puoliajalla pelasimme hieman taktisemmin, ja tiiviimmin. He onnistuivat tekemään maalin, mikä oli ihan ok, mutta me teimme vielä kaksi ja ratkaisimme pelin. Tämä oli jo tavallaan tauolla meidän peli, Grieve jatkoi.

Pojat olivat koko pelin alusta loppuun mahtavia tänään. Tässä oli päättäväisyyttä, asennetta ja taistelua. Semmoisia asioita, mitä moni ei näe, kun he katsovat akatemian pelaajia, vaan silloin monesti katsotaan vain taitoa. Kuitenkin nämä kaikki tekevät pelaajan, joka pärjää hienosti myös tulevaisuudessa.

On hienoa päästä ensi viikonloppuna Gnistania vastaan. Aloitamme tietenkin siihen valmistautumisen alkuviikosta, mutta nyt ehkä voimme antaa poikien hieman myös juhlia tätä saavutusta. Katsotaan mitä ensi viikolla tapahtuu, hymyilee Grieve lopuksi.

SJK Akatemia: Miguel Rodriguez MV, Kaarlo Rintamäki, Tuomas Koivisto, Markus Arsalo, Bob Armah, Salim Yussif, Denis Cukici, Oliver Günes (64’ Adam Mekki), Kasper Paananen (90’ Elias Hyytinen), Olatoundji Tessilimi (84’ Elari Hautamäki) ja Eemeli Honkola (90’ Artur Atarah).