123 456 7890

Viime viikolla kauden ensimmäisen tappionsa kokenut SJK pyrkii perjantaina palaamaan voittojen tielle Veikkausliigassa, kun FC Inter vierailee Seinäjoella. Ottelu alkaa OmaSp Stadionilla kello 19. Liput myy Ticketmaster. Lisätietoa ottelun järjestelyistä, median akkreditoinneista ja OmaSp Stadionin palveluista löydät täältä. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta.

SJK:lla on jälleen alla kahden ottelun viikko, kun viime viikko alkoi Suomen Cupin ottelulla Oulussa. Kerho piti pintansa Ykkösessä pelaavan OLS:n kanssa ja nappasi 2–1-voiton Tuomas Koiviston viime hetken maalilla. Kasper Paananen iski seinäjokelaisten avausmaalin. SJK eteni voiton myötä Cupin viidennelle kierrokselle.

Viikon ainoassa Veikkausliiga-ottelussa SJK koki kauden avaustappionsa, kun FC Haka oli kotonaan vahvempi maalein 2–0. SJK loi ottelussa tarpeeksi tilanteita, mutta ruuti oli märkää – toisin kuin isännillä, jonka voittomaalin latoi avausjaksolla Imani Lanquedoc. Maissa Fall vastasi Hakan toisesta osumasta toisella jaksolla. 

Kauden ensimmäisen tappion lisäksi kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun SJK jäi maaleitta tämän kauden Veikkausliigassa, jossa se on pelannut erinomaisen alkukauden. Kuudesta ensimmäisestä ottelusta irtosi kolme voittoa, kolme tasapeliä ja 12 sarjapistettä, jolla Kerho yltää sarjassa neljänneksi. Toisena oleva HJK ja kolmantena oleva KuPS ovat keränneet yhtä monta pistettä. Ainoastaan sarjakärki VPS on saalistanut pisteen enemmän.

Ensimmäinen tappio ei tietenkään tunnu hyvältä, mutta olimme etenkin avausjaksolla hyviä ja loimme potentiaalisia paikkoja. Viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa. Opimme kuitenkin Haka-ottelusta paljon, ja en ajattele, että ansaitsimme siitä tappiota tai voittoa. Meillä oli tarpeeksi paikkoja, ja Hakan maalit olisi voinut estää, SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen summasi.

Viime otteluissa mielenkiintoisena yksityiskohtana on ollut se, että Kerhon hyökkäysosasto on paininut maalinteon kanssa. SJK:n yksikään hyökkääjä ei ole osunut maalipuiden väliin kolmen viime ottelun aikana, ja seinäjokelaiset ovat tehneet tänä aikana yhteensä vain kaksi osumaa. Yhdestä maalista vastasi Valentic Gasc, yksi merkittiin vastustajan omaksi maaliksi.

Emme kuitenkaan piittaa siitä, kuka maalit tekee. Meillä kaikki pelaajat ovat hyökkääjiä ja puolustajia. Pääasia on, että luomme tasaisesti maalintekopaikkoja, ja niin olemme tehneet. Myös hyökkääjillä on ollut paikkoja. Esimerkiksi Jaimella (Moreno) on ollut paikkoja jokaisessa kolmessa edellisessä ottelussa, Lehtinen muistutti.

Perjantain vastustaja FC Inter ei ole vielä löytänyt parasta virettään, sillä Vesa Vasaran valmentama joukkue on voittanut kauden kuudesta ottelustaan vain yhden. Turkulaiset ovat viidellä pisteellään sarjan 10. sijalla. 

Inter aloitti kautensa 1–2-tappiolla sarjanousija IF Gnistanille, minkä jälkeen ryhmä keräsi pisteitä kolmesta ottelusta putkeen: joukkue pelasi tasapelit AC Oulun ja KuPSin kanssa ja nappasi viimein avausvoittonsa kaatamalla sarjanousija EIF:n 2–1. 

Kahdesta viime ottelusta Interille on kuitenkin jäänyt luu käteen, kun IFK Mariehamn oli vahvempi maalein 3–1 ja HJK maalein 1–0.

Inter on takonut tällä kaudella kahdeksan täysosumaa eli vain yhden vähemmän kuin SJK. Kouamé Botué on ainoa kahden maalin mies. Turkulaisten riveissä on paljon tulivoimaa, mistä pitävät huolen kertaalleen osuneet Darren Smith, Matias Tamminen, Florian Krebs, Timo Stavitski ja Iiro Järvinen.

Inter on todella vahva joukkue, jossa on todella paljon kokemusta. Heillä on myös uuden valmennuksen myötä hyvin selkeä identiteetti. Uuden systeemin sisäänajaminen ottaa hieman aikaa, ja on selvää, että Inter on parempi joukkue kuin tämän hetken sarjatulos kertoo. Meidän on prässättävä heitä vahvasti, paiskittava töitä ja oltava parhaimmillamme, Lehtinen totesi loppuun.

Seuraa heitä:

Kasper Paananen: Viime kaudella SJK Akatemiassa loistanut nuori hyökkääjä on tullut erinomaisesti edustusjoukkueen mukaan ja onnistunut olemaan tärkeä lisä hyökkäyksessä. Paananen on pelannut tehokkaasti, sillä Veikkausliigassa tilille on tullut kaksi maalia ja Suomen Cupissa kolme. Kerhon hyökkäykseltä vaaditaan nyt tehoja, ja Paananen saattaa olla vastaus ongelmiin.

Rasmus Karjalainen: Kokenut hyökkääjä tekee kentällä paljon oikeita asioita ja on pedannut joukkuekavereilleen tukun hyviä paikkoja, mutta entinen maajoukkuepelaaja on itse onnistunut maalinteossa vasta kertaalleen. Karjalainen on yksi niistä pelaajista, joiden odotetaan kääntävän Kerhon kelkan maalinteon suhteen.