123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho päättää viikkonsa lauantaina Valkeakoskella, missä Kerho kohtaa FC Hakan. Ottelu alkaa kello 15, ja vieraskannattajien liput myydään osoitteessa Tiketti.fi. Osta liput fanimatkalle SJK:n verkkokaupasta. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelussa

SJK lähtee otteluun hyvistä asetelmista, sillä seinäjokelaiset eivät ole hävinneet tällä kaudella vielä otteluakaan. Takana on kuusi peliä, joista on irronnut kolme voittoa, kolme tasapeliä ja 12 sarjapistettä, jolla yltää mukaan sarjan kärkikamppailuun. 

Kerhon viimeisin Veikkausliiga-koitos on viime lauantailta, jolloin SJK ja KuPS jakoivat pisteet OmaSp Stadionilla maalein 1–1. SJK:n osuma merkittiin KuPSin omaksi maaliksi, kun Valentin Gascin syöttöyritys kimposi KuPSin Clinton Antwin kautta Johannes Kreidlin vartioimaan maaliin. Kerholla oli paikkansa tappaa peli toisella jaksolla, mutta KuPS kampesi itsensä rinnalle noin vartti ennen loppua.

Kyseessä oli toinen ottelu putkeen, kun Gasc oli järjestelemässä SJK:n ainokaista: vajaata viikkoa aiemmin argentiinalainen vastasi 1–0-voittomaalista IF Gnistanin vieraana.

Tällä viikolla seinäjokelaiset ovat pelanneet jo yhden vierasottelun, sillä SJK pelasi keskiviikkona Suomen Cupia Oulussa OLS:n vieraana. Ykkösessä pelaava AC Oulun yhteistyöseura antoi Kerholle kovan vastuksen, mutta vieraat poistuivat Pohjois-Pohjanmaalta 2–1-voitto taskussaan. OLS siirtyi avausjaksolla johtoon Vili Saarikosken maalilla, mutta joitakin avainpelaajiaan lepuuttanut SJK käänsi pelin toisella 45-minuuttisella. Kasper Paananen vastasi tasoitusmaalista tunnin pelin jälkeen, ja Tuomas Koivisto iski voittomaalin lopussa 88. minuutilla. SJK eteni voitollaan Cupin viidennelle kierrokselle.

Meidän täytyy miettiä, ketkä ovat parhaassa vedossa lauantaita varten, sillä nämä kahden ottelun viikot ovat haastavia. Kokoonpanoon tulee vaihtuvuutta pitkän kauden aikana. Se on varma. Viikon ensimmäisessä ottelussa oli hyviäkin asioita, kuten se, että onnistuimme jälleen selättämään vastoinkäymiset pelin sisällä ja tekemään tarvittavat maalit voittoon, kommentoi SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

Myös Haka on aloittanut kautensa Veikkausliigassa lupaavasti. Andrew Smithin valmentama ryhmä on kärsinyt viidessä ottelussaan vain yhden tappion. Tililtä löytyy kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja kahdeksan sarjapistettä. 

Viime sunnuntaina valkeakoskelaiset kaatoivat Gnistanin selvin lukemin 3–0. Osumista vastasivat Imani Lanquedoc, Marko Bacanin ja Evangelos Patoulidis, joka on tehnyt tällä kaudella jo kolme maalia. Ennen Gnistan-ottelua Haka pelasi HJK:n kanssa 1–1-tasapelin, jossa joukkueen ainokaisesta vastasi Niklas Friberg. Lauantain kotijoukkueen kauden ainoa tappio on sarjan avauskierrokselta, jossa VPS oli vahvempi maalein 2–1. Sen jälkeen joukkue on kerännyt pisteitä neljässä ottelussa putkeen.

Myös Haka pelasi keskiviikkona Suomen Cupia ja kohtasi Kakkosessa pelaavan Lahden Reippaan, josta ei ollut haastamaan valkeakoskelaisia. Haka vei koitoksen maalein 5–1. Osumista vastasivat Oiva Laaksonen, Oliver Whyte, Bacanin ja Lanquedoc, joka niittasi pallon maaliin kahdesti.

Haka on kotonaan todella kova, ja meillä on edessämme iso haaste. He puolustavat todella kompaktisti ja organisoidusti. Lisäksi he ovat hyökkäyksessä vaarallisia. Meidän täytyy vain jatkaa kovaa työntekoa ja oltava henkisesti vahvoja, Lehtinen tuumasi.

Seuraa heitä:

Valentin Gasc: Keskikentän luottomies raataa illasta toiseen ja loistaa monipuolisuudellaan. Gasc teki läpimurtonsa viime kaudella, ja kehitys vain jatkuu. Argentiinalainen on noussut isoon arvoon myös hyökkäyspäässä.

Jaime Moreno: SJK:n paras maalintekijä on tehnyt jo kolme kaappia tämän kauden Veikkausliigassa, ja hän on sarjan maalipörssissä jaetulla toisella sijalla. Parissa viime ottelussa ruuti on ollut märkää, mutta verkon heiluminen on vain ajan kysymys.