123 456 7890

SJK U17 matkustaa lauantaiksi Ouluun, missä se kohtaa B-nuorten Ykkösen syyskierroksen ottelussa OLS:n. Samalla avataan tuo syyskierros, ja syksyn sarja päättyy vasta lokakuun lopulla. Panoksena on paikka talven SM-karsintaan. OLS U17 – SJK U17 alkaa Oulussa lauantaina klo 13:30 ja peliä voi seurata suorana livestreamina OLS:n Solidsport-kanavalta, kuukausimaksun 6,90 € hintaan. Löydät sarjan otteluohjelman SJK:n nettisivuilta, tästä linkistä.

B-nuorten Ykköseen keväällä 2020 jäänyt SJK U17 ei päässyt koronan vuoksi kamppailemaan paikoista SM-sarjassa talvisarjoissa, vaikka sijoitus olisi sitä syksyllä edellyttänyt, kun koko sarja peruutettiin. Myös keväälle kaavailtu mahdollisuus nousta SM-karsintaan peruttiin samasta syystä. SM-sarjaan nostettiin kaikki tuon edellisen talven SM-karsinnoissa pelanneet joukkueet ja ensi talvellekin Ykkösen joukkuille on tarjolla vain kolme paikkaa SM-karsinnassa. Jokaisen syksyn lohkon voittaja pääsee SM-karsintaan.

SJK U17 voitti oman kevään lohkonsa melko näytöstyyliin, ja sai nyt alkavaan syksyn sarjaan kaksi lähtöpistettä. Samalla lohkot muuttuivat ja nyt kohdataan osin eri joukkueita kuin keväällä. Kaikkiaan lohkossa on 12 joukkuetta ja pelejä tulee 11. SJK U17 aloittaa pelit kolmen ottelun vierasputkella ja vielä 22.8. pelattava kotiottelukin pelataan OmaSp Stadionin sijasta Seinäjoen Keskuskentällä, kun samaan aikaan stadionilla puretaan edellisenä päivänä juhlittua Stadionfestiä. Loppukaudesta SJK U17 saakin sitten useamman kotiottelun. Kauden päätös pelataan 22. lokakuuta iltavaloissa OmaSp Stadionilla. Toivottavasti silloin juhlitaan myös pääsyä SM-karsintaan talveksi 2021-2022.

Sarjasysteemi muuttuu nyt silleen, että kun ensimmäisellä kevätkierroksella pelattiin neljässä lohkossa, niin nyt ollaan kolmessa lohkossa. Ja meille tulee uusia joukkueita lohkoon, kun ainoastaan Lapuan Virkiä pysyy meidän kanssa samassa lohkossa, muuten tulee täysin uusia joukkueita. Keväällä pelasimme vähän tuolla Porin ja Rauman suunnalla, kun nyt mennään sitten enemmän pohjoiseen, sanoo SJK U17-joukkueen valmennuksesta yhdessä Arttu Aromaan kanssa vastaava Toni Lehtinen.

Eipä meillä tavoite sen kummemmin muutu, vaan tavoite on voittaa sarja ja mennä sitä kautta talven SM-karsintasarjaan, Lehtinen jatkaa.

SJK U17 joukkueessa pelaa useita kovia talentteja, joista osa opiskelee SJK:n jalkapallolukiossa. Keväällä ryhmän pelaajista kuusi oli mukana maajoukkueiden leireillä ja nyt syksyllä varsinaiseen Suomen U17 -maajoukkueeseen valittiin SJK U17 -ryhmän puolustaja Oskari Väistö. Väistö pelaa Suomen mukana tuplamaaotteluissa Islantia vastaan parin viikon päästä.

Meillä on hyvä joukkue, ja se on kehittynyt kauden aikana. Pelaajat mielestäni harjoittelevat hyvin. Ja he ovat nostaneet sitä kautta vaatimustasoa joukkueen sisällä ihan kauden aikana. Se mahdollistaa sitten sen kehittymisen ja siihen olen ollut erityisen tyytyväinen, kertoo Lehtinen.

Me tietenkin voitettiin kaikki pelit ensimmäisellä kierroksella, ja nyt pitää sitten pystyä samaan. Kausi on pitkä ja meidän pitää pystyä pitämään vauhti ja meno samanlaisena treeneissä, jotta saamme sitä kautta ne tulokset kauden loppuun asti.

Ei me pystytä vaikuttamaan vastustajaan joka tulee vastaan, vaan pelaamme aina sitä joukkuetta vastaan jonka otteluohjelma meille tarjoaa. Ja meidän pitää pitää rima korkealla omassa tekemisessä, ja sitä kautta haastaa itseämme, päättää Lehtinen.

Lauantaina 31.7. klo 13:30 B-nuorten Ykkösen syksyn avausottelu OLS U17 – SJK U17 Oulussa.

Ensimmäinen kotiottelu on sunnuntaina 22.8. klo 13:00, Seinäjoen Keskuskentällä ja vastaan tulee TP-47. Sitä ennen pelataan kuitenkin Etelä-Pohjanmaan derby Lapualla Virkiää vastaan ja Larsmossa Pohjanmaan alueen kunniasta LBK:ta vastaan. Löydät SJK U17-joukkueen otteluohjelman tästä linkistä. Ja SJK U17-joukkueeseen pääset tutustumaan tästä. SJK U17-joukkueen uutisia, otteluennakoita ja raportteja päivitetään SJK Akatemian Facebook sivuille, mikä löytyy puolestaan tästä.