123 456 7890

SJK:n molemmat akatemiajoukkueet pelaavat viikon ainoat ottelunsa sunnuntaina. SJK Akatemia kohtaa kotonaan SalPan Ykkösliigan ottelussa. OmaSp Stadionilla pelattava ottelu alkaa kello 16:00. Liput myy Ticketmaster, ja ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelussa. SJK Akatemia 2 pelaa vieraissa ja kohtaa GBK:n.

SJK Akatemian viikon tavoite on selkeä: joukkue pyrkii palaamaan voittokantaan Ykkösliigassa, jossa se on onnistunut voittamaan kuudesta koitoksestaan vain yhden. Akatemia kaatoi sarja-avauksessaan JäPSin 2-1, mutta sen jälkeen alle on tullut viisi ottelua ilman voittoja. Akatemia on kerännyt tähän mennessä viisi sarjapistettä, jolla irtoaa sarjassa kahdeksas sija. 

JäPS-voiton jälkeen SJK koki kolme peräkkäistä tappiota, joissa seinäjokelaiset tekivät yhteensä vain yhden maalin ja päästivät yhdeksän. FF Jaro oli vahvempi maalein 1–0, FC KTP 5–1 ja TPS 3–0. Parissa viime ottelussa tulokset ovat parantuneet, sillä alla on kaksi peräkkäistä tasapeliä. JIPPOn kanssa pisteet jaettiin maalein 0–0, PK-35:n kanssa maalein 1–1.

Viime viikolla SJK pelasi kaksi ottelua, kun viikko alkoi Suomen Cup -väännöllä Ykkösessä pelaavaa VIFK:ta vastaan, ja Akatemia pääsi pitkästä aikaa voiton makuun, kun Vaasasta irtosi 2–1-voitto. Akatemia eteni näin ollen Cupin viidennelle kierrokselle. SJK:n sankariksi nousi Onni Hänninen, joka tehtaili joukkueensa molemmat osumat. Voittomaali syntyi upeasti lisäajalla.

Viikonloppuna Akatemian pelit jatkuivat Ykkösliigassa vierasottelulla PK-35:ta vastaan, ja Kerho onnistui jälleen ottelun lopussa. Shunta Uchiyama vei kotijoukkueen 1–0-johtoon tunnin pelin jälkeen, mutta Emmanuel Anokye pelasti Akatemialle pisteen osumalla ottelun lisäajalla.

Maali oli Anokyen ensimmäinen Ykkösliigassa, ja hänestä tuli Akatemian kauden kolmas pelaaja, joka onnistuu verkon heiluttamisessa sarjaotteluissa. Anokye on pelannut alkukaudella tehokkaasti Kakkosessa SJK:n toisessa akatemiajoukkueessa, jossa hän on tehnyt kolmeen otteluun kolme maalia. SJK Akatemian alkukauden tehokkain pelaaja on ollut Eemeli Honkola kahdella osumallaan. Elari Hautamäki on osunut kertaalleen.

SJK:n tämän viikon vastustaja SalPa on kerännyt kaksi pistettä enemmän kuin Kerho. Salolaiset ovat voittaneet MP:n 5–0 ja JäPSin 3–2. Kaksi viime ottelua ovat päättyneet tappioihin TPS:lle ja FF Jarolle.

SalPan ykkötykkinä on toiminut Olli Jakonen, joka jakaa Ykkösliigan maalipörssin kärkipaikkaa KTP:n Enoch Banzan kanssa. Molemmilla on kasassa viisi täysosumaa. Joukkueen muihin avainpelaajiin kuuluvat muun muassa Veikkausliigastakin tutut Maximus Tainio ja Thomas Agyiri sekä nuori skottivahvistus Keir Foster. Ryhmästä löytyy myös SJK-taustaisia pelimiehiä, kuten Jere Koponen, Valtteri Olsbo ja Adam Mekki.

SJK Akatemia 2:lle kauden ensimmäinen tappio

Kakkosessa pelaava SJK Akatemia 2 aloitti kautensa upealla neljän ottelun voittoputkella, mutta joukkue kärsi viime sunnuntaina avaustappionsa, kun JBK oli kotonaan vahvempi maalein 3–1 (1–1). SJK:n ainokaisesta vastasi Axel Ainasoja, joka on tehnyt tällä kaudella jo kolme maalia.

Ainasoja toi SJK:n tasoihin ensimmäisen jakson lopussa. JBK:n ensimmäisen viimeisteli Benjamin Östman. Toisella jaksolla kotijoukkue karkasi kahden maalin karkumatkalle ja piti pintansa loppuun asti. Voittomaalin takoi William Holti 58. minuutilla, ja Rasmus Korkea-Aho vastasi ottelun viimeisestä rysästä 87. minuutilla.

SJK Akatemia 2 on kerännyt viidestä ottelustaan 12 pistettä, jolla irtoaa sarjan toinen sija. Piikkipaikkaa pitää GBK 15 pisteellään. SJK kohtaa tällä viikolla juurikin kokkolalaisen GBK:n. Ottelu pelataan sunnuntaina Kokkolassa. Peli alkaa kello 16.