123 456 7890

SJK Akatemia nappasi viime viikolla pisteet Ykkösliigan kärkipään seuroilta, kun seinäjokelaiset pelasivat tasan niin KTP:n kuin TPS:nkin kanssa. Tällä viikolla Akatemia pelaa ainoan ottelunsa Salossa lauantaina. SalPan ja Akatemian välinen ottelu alkaa kello 16, ja sitä voi seurata Ruutu-palvelusta. SJK Akatemia 2 pelaa puolestaan kotonaan lauantaina ja kohtaa Kakkosen C-lohkon ylemmässä jatkosarjassa Kuopion Elon. Ottelu alkaa OmaSp Stadionilla kello 16.

SJK Akatemia aloitti viime viikon komealla suorituksella, kun Kerho päätyi Kotkassa 3–3-tasapeliin sarjan ykkösenä olevan KTP:n kanssa. Tasuri tuli vieläpä maukkaalla tavalla, sillä kotijoukkue johti varsinaisen peliajan päätyttyä vielä kahdella maalilla.

SJK teki ottelun ensimmäisen 26. minuutilla, kun Nathaniel Tahmbi ohitti kotkalaisveskari Maksim Zhukin. KTP tuli kuitenkin tasoihin avausjakson lopussa Akatemian oman maalin myötä ja siirtyi 2–1-johtoasemaan tunnin paikkeilla Aleksi Tarvosen osumalla. Tabi Manga kasvatti isäntien johtoa 82. minuutilla. Akatemia ei kuitenkaan luovuttanut, vaan osui kahdesti lisäajalla ja ryösti pisteen Kotkasta. Seinäjokelaisten sankariksi nousi Eemeli Honkola, joka iski pallon maaliin lisäajan kolmannella ja viidennellä minuutilla.

Akatemia pelasi myös lauantaina ja kohtasi kotonaan TPS:n, joka kuuluu KTP:n tavoin sarjan kärkipään joukkueisiin. SJK menetti jälleen 1–0-johtoaseman, mutta onnistui nipistämään pisteen nimivahvalta vastustajaltaan. SJK:n ja ottelun ensimmäisen osuman kiskoi Artur Atarah, joka heilutti verkkoa 36. minuutilla. TPS hakkasi päätään seinään pitkän aikaa, mutta Niilo Saarikivi onnistui lopulta ohittamaan Miquel Rodriguezin 70. minuutilla.

Kahden tasapelin myötä Akatemia on Ykkösliigassa 26 pisteessä, joka oikeuttaa sarjan kuudenteen sijaan. Nuori ryhmä on tällä hetkellä komeassa, viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa, jonka aikana on irronnut voitot MP:stä ja KäPasta kahdesti. Seitsemän viime ottelun aikana SJK on hävinnyt vain kertaalleen.

Tuo tappio tuli heinäkuussa tämän viikon vastustajalle, SalPalle, jonka kanssa Akatemia taistelee Ykkösliigan viidennestä sijasta. SalPa on kerännyt SJK:ta kaksi pistettä enemmän.

Heinäkuun kohtaamisessa salolaiset voittivat kotonaan 2–1. Molemmat maalit syntyivät avausjaksolla: Otto Lehtisalo iski 21. minuutilla, Ian Garrett 36. minuutilla. SJK tuli lopussa peliin mukaan Atarahin 87. minuutilla syntyneellä kavennuksella, mutta aika loppui kesken.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Akatemia oli parempi maalein 2–0. OmaSp Stadionilla pelatun ottelun ratkaisun latoi Bob Nii Armah. Myös Onni Hänninen pääsi maalin makuun.

Tulevan lauantain koitos pelataan Salon keskusurheilukentällä.

Akatemia 2:lle loistava alku jatkosarjaan

SJK Akatemia 2 voitti Kakkosen C-lohkon ylemmän jatkosarjan ensimmäisen ottelunsa, kun Närpes Kraft kaatui vieraissa maalein 2–1. SJK:n ratkaisijana oli Lucas Kyllönen, joka tehtaili voittomaalin 71. minuutilla. Taavi Kangaskokko vastasi vieraiden illan ensimmäisestä. Kraftin ainokaisen latoi Atte Sparv.

Voitto oli Akatemia 2:lle elintärkeä, sillä joukkue nousi kolmen pisteen vierasreissun myötä pisteen päähän C-lohkon kolmannesta sijasta, jota pitää hallussaan juurikin Kraft. SJK:lla on nyt kasassa 32 pistettä. Myös TP-47 on 32 pisteessä.

Kakkosen lohkojen kaksi parasta kolmosjoukkuetta yltää mukaan pudotuspeleihin lohkojen top 2- joukkueiden kanssa. C-lohkossa kahden kärjen muodostavat 45 pistettä kerännyt GBK ja 39 pistettä kerännyt JBK.

Tällä viikolla Akatemia 2 pelaa pelaa lauantaina kotonaan ja kohtaa Kuopion Elon, joka on ylemmän jatkosarjan viimeisenä eli kuudentena. Se on kerännyt tähän mennessä 26 pistettä. Ottelu alkaa kello 16 OmaSp Stadionilla.