123 456 7890

Yllätyksellinen JBK viimeinen testi
Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa talvikauden viimeisen harjoitusottelunsa illalla Jouppilanvuoren tekonurmella yllätyksellistä JBK:ta vastaan. Pietarsaarelainen Jakobstads Bollklubb saapuu Seinäjoelle vielä viime kaudella IFK Vasan organisaatiossa toimineen Tommi Kautosen johdolla ottamaan mittaa kotijoukkueesta.

Harjoitusottelu on Kerholle laatuaan kymmenes, joskin yhteensä pelattuja pelejä on jo tilillä tasaluku Kerhon aloitettua Suomen Cupin Mustasaaressa VPS-junioreita vastaan. Tähän mennessä Kerhon kokonaissaldo on viisi voittoa, tasapeli ja neljä tappiota.

Vaikka viime kaudella tässä tilanteessa oltiin tappioitta, on otteluiden taso ollut nyt hiukan kovempi. Viime kaudella ei kohdattu IFK Vasan lisäksi ainuttakaan sarjataulukossa tai -tasolla ylempänä pelannutta joukkuetta. Nyt tilanne on ollut päinvastainen, vain JBK sijoittui cupissa vastassa olleen VPS-junioreiden tavoin Kerhoa alemmaksi. Vastaan on asettunut kaksi Veikkausliigajoukkuetta, yksi Ykkösen joukkue ja kahdesti kaksi kertaa sarjan nelonen, IFK Vasa, sekä kahdesti viime kaudella Ykkösessä pelannut FC Kiisto. Tästä näkökulmasta tilannetta katseltuna talvikausi on mennyt kelvollisesti.

Illan ottelussa vastaan juokseva JBK on arvoituksellinen ryhmä. Parhaimmillaan joukkue pelaa hyvin taitavaa peliä, mutta pahimmillaan hienoudet ovat siitä kaukana. Paljon riippuu myös siitä, millaisen miehityksen liigajyrä Kautonen saa käyttöönsä farmiyhteistyön myötä liigaseura FF Jarosta.

Joka tapauksessa JBK:n tulokset ovat menneet hieman laidasta laitaan talvikaudella. Yhteensä joukkue on tähän mennessä pelannut Kerhon tavoin kymmenen kertaa. Niistä JBK on ottanut kolme voittoa, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kuudesti. FF Jaro kaatoi JBK:n talvikauden ensimmäisessä pelissä 3-0. Seuraavaksi Kerho kävi Tellushallissa voittaen 2-0 (2-0) Tiitus Lehtisen ja oman maalin turvin, GBK kaatui 1-0 Pietarsaaressa ja heti perjään IFK Vasa numeroin 2-1. Sen sijaan FC Kiisto on kaatanut JBK:n 3-1 ja 1-0. Myös GBK otti kotonaan 2-0 -revanssin ja PK-37 yllätti pietarsaarelaiset Tellushallissa 2-1. Sen sijaan sarjanousija FC Korsholm kaatui 4-0 ja viimeisessä pelissään JBK pelasi tasan IFK Vasan kanssa Mustasaaressa 1-1.

Seurat ovat olleet yhteensä vastakkain Kerhon reilun kahden vuoden historian aikana kuudesti. Sarjapeleissä JBK voitti kaudella 2008 Seinäjoella 2-0, mutta aiemmin kesällä pinnat jaettiin Jeppiksen huonokuntoisella Länsikentällä numeroin 1-1. Kaudella 2009 Kerho otti evakossa Prunttimäessä 3-1 -voiton, mutta vastaavasti Pietarsaaressa JBK voitti 2-1. Treenimatseissa Kerho on ollut kahdesti parempi. Kaudella 2008 voitto lähti mukaan Tellushallista numeroin 3-0 ja tammikuussa siis lukemin 2-0.

Kerhon joukkue on viime viikkoina kärsinyt kolhuista. On ollut tällejä, joita on jo hoidettu todella kauan ja on tullut tällejä viime peleissäkin. VPS-junioreita vastaan telakalle päätyivät Juha Etelä-Aho, Miika Asunmaa ja Petri Niemi. Siellä valmiiksi olivat jo Petri Huttu, Mikko Ylihärsilä, Jussi Kankaanpää ja Mikko Väänänen, eli varsinkin puolustuksen laitapakkiosasto on kärsinyt kovia. Onneksi sentään Timo Rauhala jo kuntoutui ja Nuutti Panula on onnistunut uudella tontilla hienosti.

Tosin illan ottelusta on sivussa peräti kymmenen miestä ja kenttäryhmityskin tulee olemaan sangen poikkeuksellinen. Jo edellä mainittujen lisäksi sivussa ovat illan matsista maalivahti Petri Tuomela, Anssi Syrjämäki, Miikka Tuovila ja Samir Bouroussi. Tuomelalta lähti vähäkin järki päästä, sillä mieheltä poistettiin viisaudenhampaita. Muu kolmikko on pois työ- ja opiskelujuttuihin liittyvistä syistä.

– Mennään 3-4-3 -systeemillä, koska kaikki kolme topparia ovat sivussa. “Puuha” potee vielä nilkkaansa, Tiitus Lehtinen on flunssassa ja Jussilla on myös nilkka hajalla, paljastaa vastuuvalmentaja Tomi Kärkkäinen illan kuvioita.

– Meillä on penkillä neljä A-junioria, jotka pistetään kehiin vain jos on ihan pakko, koska heillä on peli huomenna. Lisäksi Saku Koskinen, Jaakko Lampi ja Teemu Penninkangas ovat avauksessa, eli ihan nuorekkaalla ryhmällä mennään. Jos meidän puolustuspelimme toimii, uskon, että peli kyllä toimii muilta osin, tiivisti “Kärde” tunnelmat.

Viimeksi sivussa olleista Ville Pajula palaa kokoonpanoon ja Timo Rauhalakin on avauksessa pelattuaan FC Kiistoa vastaan puolisen tuntia. Myös Henri Saranpää saa lisää arvokkaita minuutteja pelattuaan kahdess edellisessä pelissä erittäin pirteästi.

Ottelu on Kerholle ensimmäinen koitos Joupiskalla, missä myös sarjan avausottelu pelataan 2. toukokuuta FC OPA:aa vastaan. Vielä ennen oululaisten vierailua Kerho käy Kokkolassa Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelussa kohtaamassa KPV/2:n ensi viikon perjantaina.

Tänään aloitetaan klo 18.00 Jouppilanvuoren tekonurmella. Tervetuloa!