123 456 7890

SJK Akatemia nappasi pisteen naapuriseura VPS:ltä OmaSp Stadionilla, kun Arttu Aromaa tasoitti ottelun vähän ennen loppua. Vierailija VPS oli mennyt johtoon pelin ensimmäisen vartin aikana tulleella rangaistuspotkulla, mutta SJK Akatemia ei luovuttanut ja hankki monta paikkaa tasoittaa peli. Lopulta tasoitus tuli viisi minuuttia ennen loppua, kulmapotkusta. Seuraavassa ottelussaan ensi lauantaina, SJK Akatemia kohtaa Helsingissä Gnistanin. Seuraava kotiottelu on jälleen Ykkösen Pohjanmaan derby, sillä KPV saapuu keskiviikkona 30.9. Seinäjoelle ja ottelu alkaa OmaSp Stadionilla klo 18:30. Liput peliin SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista.

SJK Akatemia – VPS 1-1 (0-1)
0-1 16 min Sebastian Strandvall rp.
1-1 85 min Arttu Aromaa

Ensimmäistä puoliaikaa hallitsi VPS ja se pääsi johtoon hieman heppoisesti tuomitusta rangaistuspotkusta. Joel Laitinen pelasi tilanteessa palloa, mutta pallo vietiin joka tapauksessa pilkulle. Siitä kokenut Sebastian Strandvall, VPS:n kapteeni, upotti pallon verkkoon. Maalissa Mehdi El Moutcim aavisti vedon väärään nurkkaan.

Vaikka VPS hallitsikin peliä, ei se päässyt luomaan montaakaan vaarallista tilannetta kotijoukkueen maalille. Ja pariin otteeseen SJK Akatemiakin pääsi hyvin vastahyökkäyksiin, mutta aggressiivisesti vastaan maaliltaan tullut Tuomas Pöyhönen hoiti hyökkäykset. Pelin tempo ei myöskään noussut ensimmäisellä puoliajalla kovin kovaksi.

Toisella puoliajalla SJK Akatemia pääsi peliin paremmin mukaan ja se loi myös useamman tilanteen VPS-maalille. Kertaalleen Jeremiah Streng pääsi murtautumaan boksiin ja hänessä roikuttiin lähes reppuselässä, mutta koska Streng pääsi vielä vetämään tilanteessa, ei erotuomari antanut rangaistuspotkua.

Lopulta tasoitus tuli viisi minuuttia ennen loppua. Pallo pelattiin ensin lyhyenä Valtteri Olsbolle, jonka keskitys tuli hyvin vitosen viivan kulmalle ja siellä Arttu Aromaa puski pallon etuyläkulmaan. Maali oli Aromaalle uran ensimmäinen miesten sarjoissa.

Myös VPS sai toisella puoliskolla tilanteita, mutta Mehdi El Moutacim ja SJK Akatemian puolustus taisteli hienosti omassa päässä ja piti pelin tasoissa. SJK Akatemia oli jopa tehdä voittomaalin, mutta lopulta peli päättyi tasatulokseen ja ainakin kotijoukkueen leirissä oltiin tulokseen tyytyväisiä. Kauden aikana todella nuori SJK Akatemia kaatoi VPS:n ensin talvella Ykkösen Cupissa ja vaikka vierasottelu Vaasassa hävittiin, oli siinäkin ottelussa SJK Akatemia todella hyvin mukana. Nyt tasapeli vielä kotona joukkuetta vastaan, jonka ainoa tavoite kauteen oli nousu takaisin Veikkausliigaan.

Ensimmäinen puoliaika me oltiin vähän alakynnessä ja jouduttiin puolustamaan, eikä saatu maalipaikkoja hirveästi luotua. Puolustettiin kuitenkin ihan ok. Ei heille tullut oikein kunnon vaaranpaikkoja. Toisella puoliskolla me saatiin selkeästi pallokontrolli paremmaksi ja selkeämpi muoto. Saatiin pallohallinta päästiin ohi niistä ekoista linjoista sekä saatiin vähän ylemmäksi painetta. Oltiin myös tietyllä tapaa rauhallisia, eikä yritetty sitä murtavaa syöttöä liian kaukaa. Siten päästiin sitten luomaan tilanteita, analysoi keskikenttäpelaaja Arttu Aromaa ottelua pelin jälkeen.

Aromaa itse teki samalla pelin tasoitusmaalin ja se oli samalla 25-vuotiaan pelimiehen uran ensimmäinen maali miesten Ykkösessä. Muutenkin puolustajana ja puolustavana keskikenttäpelaajan pelaava Aromaa, on viimeksi tehnyt maaleja A-juniorina.

Loistava fiilis tottakai. Tasoitusmaali peliin ja ehkä oli vielä mahdollisuudet voittoonkin. Aikaa oli vielä. Mutta ehkä me vähän nukuttiin se seuraava hyökkäys siinä, eikä päästy luomaan toista maalipaikkaa vielä siihen aivan loppuun. Mutta hyvä tasoitus ja hyvä piste, sanoi Aromaa vielä lopuksi.

SJK Akatemia: Mehdi El Moutacim MV, Joona Lautamaja, Joel Laitinen, Onni Heinonen (77’ Kaarlo Rintamäki), Sami Sipola, Valtteri Olsbo, Robbie Malolo (70’ Arttu Aromaa), Omar Adawi (77’ Oskar Pihlaja), Jyri Kiuru, Kuutti Matila (48’ Aatu Kujanpää) ja Jeremiah Streng.