123 456 7890

FF Jaro iski avausosuman ja sen jälkeen luotti kotikentällään vastaiskuihin. SJK Akatemialla oli ensimäisellä puoliajalla muutama erinomainen paikka tasoittaa ottelu, mutta tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa. Toisen puoliajan alkuun Jaro iski kahdesti ja peli oli sitä myöden ohi. FF Jaro ei ole hävinnyt kotonaan vielä peliäkään ja kaikki kolme ensimmäistä Ykkösen Pohjanmaan derbyä SJK Akatemiaa, KPV:ta ja VPS:aa vastaaan, on mennyt heidän nimiin yhteismaalein 13-1. Myös SJK Akatemian seuraava ottelu on vieraissa, kun se kohtaa ensi lauantaina MyPa:n Kouvolassa. Seuraava kotipeli on sunnuntaina 30.8. klo 17:00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu AC Kajaani. Ennakkoliput myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa.

FF Jaro – SJK Akatemia 3-0 (1-0)
1-0 11 min Topi Järvinen
2-0 49 min Jim Myrevik
3-0 51 min Anthony Olusanya

SJK Akatemialla oli ottelussa mukana edustusjoukkueesta hyökkääjä Billy Ions ja puolustaja Vill Tikkanen. Myös Tampereella lauantaina edustuksen riveissä reilun kymmenminuuttisen kellottanut Jyri Kiuru teki paluun kokoonpanoon.

Kotijoukkue pääsi ottelussa johtoon kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun ensin FF Jaron pelaaja pääsi vasemmalta laidalta väistämään liukutaklauksen ja tuli pitkin päätyrajaa kohti SJK Akatemian maalia. Keskitysyritys maalille epäonnistui, kun Mehdi El Moutacim sai kättään hieman väliin. Harmillisesti se tippui kuitenkin eteenpäin boksiin ja siellä suoraan vapaana olleelle Topi Järviselle. Järvinen pääsi laukomaan kovalla voimalla pallon maaliin.

Kymmenen minuuttia avausmaalin jälkeen, oli Jaro lisätä johtoaan. Keskialueen pallonmentyksen jälkeen pallo keskitettiin boksiin, missä Wil Inalien pamautti sen ylärimaan. Puolentunnin kohdalla oli SJK Akatemialla hyvä maalipaikka, kun Jyri Kiurun keskitys löysi Jeremiah Strengin maalin edestä. Streng ei aivan päässyt ohjaamaan palloa maaliin, kun Jaron maalivahti tuli hyvin vastaan.

33. minuutilla SJK Akatemia sai pallon maaliin, mutta se hylättiin, koska erotuomari katsoi Billy Ionsin rikkoneen tilanteessa maalivahtia. Keskityksen antoi Kiuru ja Ions puski sen alaspäin Strengille, joka veti pallon maaliin. Vain pari minuuttia tuosta, SJK Akatemia sai pallon ainakin maaliviivalle asti, kun nyt Ions keskitti vasemmalta laidalta ja Streng pääsi jatkamaan keskityksestä suoraan kohti maalia. Jaron maalivahti torjui pallon maaliviivalta.

Tauolle mentiin Jaron 1-0 johdossa. Maalia ja yhtä yläputkeen osunutta vetoa lukuunottamatta, SJK Akatemia loi enemmän peliä ja piti palloa. Paikkoja oli tasoitukseenkin.

FF Jaro sai jälleen toisen puoliajan alkuun maalin. Se syntyi kulmapotkusta, joka tippui suoraan maalin edessä olleelle Jim Myrevikille. Myrevik kuoletti pallon alas ja laukoi samantien maaliin. Vain nelisen minuuttia oli ehtinyt kulua tauon jälkeen. Eikä toisesta osumasta keritty edes toipua, kun Jaro siirtyi 3-0 johtoon. Keskialueen katko, siitä pallo nopeasti vasemmalle laidalle linjan taakse Anthony Olusanyalle, joka leikkasi sisään ja sijoitti pallon taka-alakulmaan. Peli oli käytännössä ohi.

65 minuutilla Omar Adawi keskitti pallon hyvin boksiin Strengille, joka veti volleyn samantien kohti maalia. Jaron puolustaja osui palloon kädellään boksissa, mutta rangaistuspotkua ei tullut. Puolustajan käsi oli kuitenkin tilanteessa alhaalla ja lähellä vartaloa. Loppua kohden SJK Akatemia sai taas pallonhallinnan itselleen, mutta ei todellista vaaraa Jaron maalille. Jaro taas pyrki iskemään vastaan ja oli niissä myös jokseenkin vaarallinen.

Aivan pelin lopussa Streng joutui tulemaan vielä hetkeksi sivuun ennen loppuvihellystä, kun hän SJK Akatemian kulmatilanteessa törmäsi Jaron Severi Kähkösen kanssa ja löi päänsä. Streng kuitenkin palasi vielä kentälle. Peli loppui kotijoukkueen voittoon.

SJK Akatemia: Mehdi El Moutacim MV, Joona Lautamaja, Kuutti Matila (58’ Omar Adawi), Jeremiah Streng, Sami Sipola, Arttu Aromaa (87’ Robbie Malolo), Valtteri Olsbo (58’ Joel Laitinen), Ville Tikkanen, Arjanit Krasniqi (70’ Juuso Takanen), Jyri Kiuru (86’ Oskar Pihlaja) ja Billy Ions.