123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho osallistui maanantaina 22.4. Helsingissä pidettyyn Ykkösen media-avaus tapahtumaan, jossa kaikki kymmenen Ykkösen joukkuetta esitteli itseään valtakunnalliselle- sekä paikallisille medioille.

Seuroilla oli tilaisuudessa omat osastonsa ja tapahtumassa esiteltiin mm. kaikkien seurojen ensi kauden peliasut. Lisäksi käytiin joukkueiden ja erotuomareiden edustajien kesken läpi tulevan kauden sääntöasioita sekä muita yhteisiä juttuja.

SJK:lta paikalla oli puheenjohtaja Raimo Sarajärvi, toimitusjohtaja Jarkko Mäkelä, päävalmentaja Simo Valakari, joukkueenjohtaja Jari Kujala sekä pelaajat Chris Cleaver ja Gert Kams.

SJK pelaajat Chris Cleaver ja Gert Kams uusissa SJK peliasuissa

Sarjauudistus esitys suurimpana uutisena

Tilaisuudessa esiteltiin myös Ykkösen seurojen yhteinen esitys Suomen Jalkapallosarjojen uudistukseksi ja tuon esityksen edistymisestä ja tarkemmista suunnitelmista on tulossa lisää juttua myöhemmin.

Pääpiirteittään esityksessä toivotaan kuitenkin mallia jossa on jatkossakin 12 joukkueen Veikkausliiga, 10 joukkueen uusi Superykkönen, 10 joukkueen Ykkönen ja neljä 10 joukkueen Kakkosen lohkoa. Uudistuksessa palautettaisiin myös tasonmittaukset Ykkösen ja Liigan välille.

Veikkausliigan viimeinen joukkue putoaisi edelleen suoraan uuteen Superykköseen. Superykkösen voittaja nousisi suoraan ja toiseksi sekä kolmanneksi sijoittuneet joukkueet pelaisivat karsintaottelut, jonka voittaja pääsee kohtaamaan Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi sijoittuneen joukkueen paikasta seuraavan kauden Veikkausliigaan.

Myös Superykkösen viimeinen tippuisi Ykköseen ja toiseksi viimeiseksi sijoittunut pelaisi samalla mallilla karsintaottelut Ykkösen joukkueiden välillä. Ykkösen voittaja nousisi myös suoraan Superykköseen.

Kakkosen lohkojen voittajat mittaisivat tasoaan Ykkösen kahta viimeistä vastaan, jolloin vaihtuvuutta saataisiin kaikkiin sarjoihin.

Uudistusesityksen ideana on saada lisää merkityksellisiä pelejä kaikkien sarjojen kausiin. Myös kuilu Liigan ja Ykkösen seurojen välillä halutaan saada pienemmäksi ja sarjasta tippuminen tai nouseminen, ei tällä uudella mallilla olisi enää joukkueille niin suuri mullistus. Uudistusta ovat valmistelleet seurojen puolesta SJK:n Raimo Sarajärvi, FC Hakan Olli Paasio ja Jipon Jussi Väisänen.

Esitys sai kaikkien seurojen kannatuksen ja se lähtee eteenpäin Palloliiton käsittelyyn, Ykkösen seurojen yhteisenä esityksenä.

SJK osasto sekä Simo ja Chris haastattelussa.

Seurojen valmentajat ja pelaajat haastatteluissa

Päivän päätti kaikkien joukkueiden esittelyt johdetussa haastattelutilaisuudessa, jonka juonsi toimittaja Joonas Sarelius.

Jokaisen joukkueen päävalmentaja ja yksi pelajaa, pois lukien OPS, oli vuorotellen haastateltavana ja haastattelut oli jaettu avauskierrokselle merkittyjen pelien mukaan.

Ykkösen nousukamppailuun vahvimmin julistautui SJK:n lisäksi ainakin FC Haka ja PK-35 Vantaa. Myös useampi muu lupaili taistella tosissaan sarjan voitosta.

SJK uutiset sai videolle koko haastatteluosuuden ja videolla on äänessä juontaja Sareliuksen lisäksi FC Hakan Harri Kampman ja Marco Matrone, AC Oulun Rauno Ojanen sekä Juho Meriläinen, PK-35 Vantaan Pasi pihamaa ja Karim Benounes, FC KooTeePeen Sami Ristilä ja Toni Lindberg, FC Ilveksen Mika Malinen ja Toni Kallio, AC Kajaanin Mika Lumijärvi sekä Sampo Lastuvirta, FC Viikinkien Ilkka Jäntti ja Mikko Lönnström, SJK:n Simo Valakari sekä Chris Cleaver, OPS:n Luiz Antonio ja JIPPO valmentaja Jarmo Korhonen sekä Lassi Hurskainen.

Suorat linkit jokaisen joukkueen haastatteluosuuteen:

FC Haka
AC Oulu
PK-35 Vantaa
FC KooTeePee
FC Ilves
AC Kajaani
FC Viikingit
SJK
OPS
JIPPO