123 456 7890

Veikkausliigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun. Ykköseen täksi kaudeksi noussut SJK Akatemia aloittaa sarjakautensa 27. kesäkuuta. Asiasta tiedotti Palloliitto perjantai-iltana.

Sarjakauden 2020 pelaamisessa on kuunneltu seurojen mielipiteitä mahdollisimman pitkälle ja tehty ratkaisut niiden pohjalta. Kauden alun viivästymisen myötä muutoksia on tehty aikataulujen lisäksi pelitapaan. Miesten Ykkönen 2020 alkaa 27.6. 
ja se pelataan kaksinkertainen sarjana, jossa tulee yhteensä 22 kierrosta. Tavoitteena oleva sarjan päättymispäivä on 31.10. Aikataulujen ja pelitavan suhteen asiat on sovittu seurojen kanssa loppuviikolla käydyissä neuvotteluissa.

Olemme neuvotelleet seurojen kanssa sarjakohtaisesti ja kuunnelleet kentän ääntä mahdollisimman tarkalla korvalla, Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström kertoo.

Vaihtoehtoisia malleja on laadittu useita ja niistä on keskusteltu. Nyt on sitten päästy ratkaisuun ja näiden mukaan etenemme otteluohjelmien laatimisessa. Koronatilanne saattaa vielä aiheuttaa joitain muutoksia ohjelmiin myöhemmin ja melkein ennakoin niitä myös tulevan. Mikäli näin ei käy, niin tässä asiassa olen oikein mielelläni väärässä, Lundström jatkaa.

Tarkemmat otteluohjelmat kaikkien sarjojen osalta laaditaan nyt tehtyjen päätösten pohjalta ja ne tullaan julkaisemaan erikseen myöhemmin. Nousut ja putoamiset sarjoista tapahtuvat normaaliin tapaan, mutta mikäli jotain sarjaa ei pystytä pelaamaan loppuun, on tätä varten laadittu valmiiksi toimintatavat.

Linjaukset käsitellään lopullisesti Palloliiton hallituksen toimesta 28.5.2020 pidettävässä kokouksessa. Samassa kokouksessa käsitellään myös poikkeustilanteesta johtuvat muutokset kilpailutoimintaan liittyvissä säännöissä ja määräyksissä.