123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho ja FC Jazz Porista julkistivat lauantaina 3.1. ainutlaatuisen kumppanuussopimuksen Porissa pidetyssä yhteisessä tiedotustilaisuudessa. Paikalla tilaisuudessa olivat molempien seurojen puheenjohtajat Raimo Sarajärvi (SJK) ja Kari Kaivo-oja (FC Jazz), päävalmentajat Simo Valakari (SJK) ja John Allen (FC Jazz), sekä muuta hallitusväkeä. Paikalla oli myös SJK:n mediatiimi, joka taltioi koko tilaisuuden ja jututti lisäksi erikseen seurojen ihmisiä.

Pitkäikäiseksi tarkoitetun kumppanuussopimuksen päätavoitteena on kasvattaa lupaavista nuorista pelaajista huippupelaajia. Tähän pyritään pitkäjänteisellä ja pelaajakeskeisellä yhteistyöllä, jossa nuorille pelaajille tarjotaan valmis pelaajapolku Kakkosesta aina Veikkausliigaan asti. Pelaajille luodaan yksilöllinen harjoitusohjelma lajin huippuvalmentajien toimesta ja nuorten pelaajien ollessa kyseessä, koulutusta sekä kielitaidon oppimistakaan ei unohdeta. Siinä vaiheessa kun nuori pelaaja on riittävän hyvä noustakseen mukaan akatemia vaiheesseen, jää pelaajamaksut vanhemmilta pois ja pelaajan ansiot kehittyvät hänen oman tekemisensä myötä.

Pelaajaliikenne seurojen välillä ei ole jatkuvaa edestakaisin vaihtelua, vaan kyseessä on pitkäkestoiset lainasiirrot ja niiden onnistumista arvioidaan päävalmentajien toimesta kaudenkin aikana. Kyseessä ei siten ole farmisopimus, jollainen SJK:lla on jatkossakin Kerho 07 Akatemian kanssa.

Molempien seurojen päävalmentajat korostivat tilaisuudessa pelaajan tarvitsemia haasteita kehittyäkseen. Samalla he korostivat että halu lähteä tähän mukaan täytyy lähteä pelaajasta itsestään, eikä ketään pakoteta joukkueesta toiseen vastoin tahtoaan.

Mukaan on mahdollista tulla muualtakin Suomesta kuin Satakunnan tai Pohjanmaan alueilta. Molemmissa seuroissa uskottiinkin että yhteistyö kasvattaa mielenkiintoa joukkueita kohtaan nuorten lupaavien pelaajien osalta entisestään. Molemmat seurat ovat panostaneet valmennukseen ja olosuhteet ovat hyvässä kunnossa.

Tilaisuudessa julkistetutun lehdistötiedotteen pääsee lukemaan tästä linkistä.

Lehdistötilaisuuden ja haastattelut pääsee katsomaan kokonaisuudessaan alla olevasta videosta. Yksilöhaastattelut alkaa kohdasta 13:10.