123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho on vuokrannut loppukaudeksi Turun Palloseuran englantilaisen keskikenttäpelaajan Wayne Brownin. Samalla SJK:n puolustaja Felipe Aspegren siirtyy loppukaudeksi lainasopimuksella TPS:n riveihin.

Wayne Brown myös allekirjoitti sopimuksen kaudesta 2015 SJK:n kanssa ja vuoden sopimuksessa on optio lisävuosista.

Felipe Aspegrenilla puolestaan on voimassa oleva sopimus SJK:n kanssa tästä kaudesta, mutta SJK:lla on optio miehen seuraavasta kaudesta ja sen käyttämisestä päätetään kauden loputtua.

SJK toivottaa Wayne Brownin tervetulleeksi ja onnea Felipe Aspegrenille loppukauden otteluihin.
Molemmat pelaajat ovat uusien seurojensa käytettävissä heti seuraavissa otteluissa.

Nuorisomaajoukkueen pelaajana Felipelle on tärkeää saada Veikkausliigaminuutteja ja meillä on puolustuspäähän niin paljon kilpailua tällä hetkellä, että säännöllisiä minuutteja ei ole mahdollista tarjota. Tiedän että Felipe pystyy pelaamaan Veikkausliigassa ja me tarkkailemme häntä hänen lainapestillään ja mahdollisesti käytämme option kauden jälkeen, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari Felipe Aspegrenin lainasopimuksen taustoja.

Wayne Brownissa saadan keskikentän yläalueelle todella laadukas pelaaja, joka on jo osoittanut olevansa Veikkausliigan ehdotonta eliittiä. Hän on vahva ja kokenut pelaaja, joka tuo myös johtajuutta joukkueeseen, arvioi Valakari uutta valmennettavaansa.

SJK kohtaa ensi keskiviikkona, 11.6. klo 18.30 MYPA:n Saviniemen stadionilla Kouvolassa.

Wayne Brown siirtyy SJK:n keskikentälle. Kuva Juha Tamminen.

Keskikenttäpelaaja Wayne Brown

Englannin Kingstonissa 6.8. vuonna 1988 syntynyt Wayne Brown on pelipaikaltaan hyökkäävä keskikenttäpelaaja ja SJK:ssa häntä on kaavailtu ns. kymppipaikalle hyökkäävään rooliin.

Kovapotkuinen Wayne Brown on Fulham FC:n kasvatti ja hän teki Valioliigadebyyttinsä Fulhamin paidassa kaudella 2009 Manchester Unitedia vastaan. Akatemiapelaajana häntä pidettiin seuran tulevaisuuden tähtenä, mutta lopulta Fulhamissa peliaikaa ei kuitenkaan tullut ja hän haki sitä lainasopimuksilla sekä Brentfordissa että Turun Palloseurassa. Kausina 2010-2012 hän pelasi Bristol Roversissa, missä kantoi myös kapteenin nauhaa.
Suomeen ja TPS:ään hän tuli aikoinaan silloisen Fulham manangerin ja entisen Suomen maajoukkueen päävalmentaja Roy Hodgsonin suosittelemana.

25-vuotias Brown on edustanut TPS:ää kausina 2009 ja 2013, sekä tämän kuluvan kauden alun. Hän pelasi Tepsissä yhteensä 67 Veikkausliigaottelua ja viimeisteli niissä 17 maalia. Englannissa pelejä on kertynyt yhteensä 71 ja näissä maaleja neljä.

Brown voitti kaudella 2009 TPS:n paidassa Veikkausliigan kauden tulokkaaksi, parhaaksi keskikenttäpelaajaksi sekä kauden parhaaksi pelaajaksi. Ja TPS voitti pronssia tuolla kaudella.

SJK:n valmentajakaksikko Simo Valakari ja Chris Cleaver pelasivat Brownin kanssa TPS:ssä vielä kaudella 2009, samoin SJK:n Juho Lähde pelasi hänen kanssaan sekä kauden 2009, että 2013. Seinäjoelle Brown muuttaa yhdessä vaimonsa ja alle vuoden ikäisen lapsensa kanssa.