123 456 7890

SJK ja Norjan Sandefjord ovat sopineet maalivahti Walter Viitalan siirrosta SJK-paitaan. Suomen maajoukkueessakin esiintynyt Viitala ja SJK ovat tehneet kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Siirtosopimuksen ehtona on kansainvälisten pelilupa- ja rekisteröintimenettelyiden sujuminen normaaliin tapaan, eikä muita yksityiskohtia sopimuksesta julkisteta.

IFK Mariehamnin kanssa Suomen mestaruuden sekä Suomen Cupin voittanut, Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi kaudella 2016 valittu Walter Viitala, on 190-senttinen ja 28-vuotias. Suomen mestaruuden jälkeen, Viitala siirtyi Tanskan pääsarjaan Viborgin riveihin. Sieltä hän jatkoi Ruotsin suurseura Malmö FF:n maalille ja lopulta Norjaan Sandefjordin paitaan. Kaikkiaan pelejä maailmalla tuli kasaan kolmessa kaudessa yli 40. Veikkausliigassa Viitala on pelannut yhteensä 93 ottelua ja Suomen A-maajoukkueessa maaottelut Marokkoa, Viroa ja Sloveniaa vastaan. Viitala on ollut myös Suomen poika- ja nuorisomaajoukkueiden vakiopelaaja.

Tarvitsen uusia haasteita itselleni tähän kohtaan uraa ja mielestäni SJK on loistava paikka näyttää, mitä on maailmalla tullut opittua. Todella innoissani olen tulossa SJK-leiriin mukaan, kertoo Walter Viitala

Viitala ei ole myöskään unohtanut Suomen maajoukkuetta, sillä hän on jo pitkään kuulunut Suomen A-maajoukkueen maalivahtipooliin. Nyt kun Suomi pelaa ensi kesän EM-kisoissa, haluaisi Viitala olla mukana joukkueessa.

Koen olevani aika isänmaallinen ja Suomen edustaminen on ollut aina suuri kunnia. Uskon, että täällä pystyn näyttämään maajoukkueen valmennukselle, mikä on kundin taso tällä hetkellä ja haluan taistella paikasta maajoukkueessa, Viitala sanoo.

Walter Viitalan tarkempi esittely ja henkilöhaastattelu luettavissa SJK:n nettisivuilta.

Viitalan tulon myötä, SJK:n maalivahtiosasto on valmis. Jo aiemmin SJK kiinnitti nuoret sekä lupaavat Mehdi El Moutacimin ja William Rosenlöfin. Yhdessä SJK:ssa jatkavan Jesse Östin sekä omien juniorimaalivahtien kanssa, SJK:n kaikkien joukkueiden maalinsuulle löytyy nyt tarvittavat miehet.

Olemme nyt erittäin tyytyväisiä, että olemme saaneet täydennettyä maalivahtiosastomme Walter Viitalalla. Hänellä on vahva kokemus Suomesta ja maailmalta. Viimeksi kun Viitala pelasi Suomessa, hän lähti täältä liigamestarina, kommentoi SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaaralle Viitala on ennestään tuttu pelaaja.

Tarvitsimme neljä maalivahtia ja nyt meillä on kasassa erittäin hyvä nelikko täynnä erilaisia maalivahteja, jonka Viitala täydentää. Hän on jo kokenut maalivahti, joka on tehnyt pitkän kierroksen maailmalla. Olen ollut Waden valmentaja jo Helsingin IFK:ssa, eli tunnen hänet entuudestaan, mutta tällä hetkellä minulle tärkeintä oli tärkeintä hänen motivaationsa tulla meille ja kilpailla ykkösmaalivahdin paikasta, kertoo Jani Honkavaara.

Viitala on tarvittaessa pelikelpoinen heti kansainvälisten rekisteröintien selvittyä. SJK:n harjoitusryhmään hän liittyy heti. SJK kohtaa Suomen Cupin karsintojen päätösottelussa Ilveksen ensi lauantaina 22.2. klo 14:30. Ottelu pelataan Tampereella Pirkkahallissa ja se näkyy Seinäjoella uuden torin laidalla sijaitsevassa Vekseli-ravintolassa sekä kotikoneilta maksullisesta Ruutu-palvelusta.

Walter Viitalan julkistusvideo: