123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho omistaa jatkossa Wallsport Areenan.
Omistussuhteen siirto tehtiin jo tämän vuoden alussa ja halli jatkaa toimintaansa normaalisti omana yhtiönään, eikä muutoksella ole päivittäiseen toimintaan suurta vaikutusta.

– Wallsport Oy:n osakekanta on jatkossa sataprosenttisesti SJK Oy:n omistama. Tällä pyrittiin vahvistamaan SJK:n tasetta ja kolmen miljoonan euron halli on siten siirretty kokonaan seuran omistukseen. Halliyhtiössä on velkaa jäljellä vielä puolitoistamiljoonaa euroa, mutta toiset puolitoista miljoonaa on kuitenkin näiden ratkaisujen myötä suoraa omaisuutta seuralle, kertoo omistussuhteen muutoksesta SJK puheenjohtaja Raimo Sarajärvi.

– Halliyhtiö pyörii jatkossa edelleen omana itsenäisenä yhtiönään, mutta ihmisiä on ristiin näillä kahdella töissä ja tällä ratkaisulla saimme vahvistettua nimenomaan seuraa, sen omaisuutta ja turvaamme pitkäjänteisesti Seinäjoen Jalkapallokerhon tulevaisuutta, jatkaa Sarajärvi.

– Seuran toiminnot keskittyvät jatkossa tietenkin entistä enemmän Wallsportiin ja nyt esimerkiksi kaikki talkootyö hallin eteen ja kaikki tulot mitä hallista saamme, auttaa nimenomaan seuraa eikä ketään yksityishenkilöitä halliyhtiön takana, tarkentaa Sarajärvi.

Wallsport Areenassa järjestetty IV KOMIA-turnaus keräsi lehterit täyteen tänä vuonna

Wallsportista Kerhotalo

Areenan nimenä pysyy jatkossakin Wallsport, mutta jatkossa Wallsport Areena on SJK:n oma harjoittelukeskus, klubitalo ja toiminnan päämaja, vaikka seuran toimisto pysyy edelleen Koulukadulla.

SJK fanituotemyymälä hallilla on jo ollut tähänkin asti, mutta nyt myös Wallsport Areenan kahvio ja pub vaihtavat nimekseen Kahvila Kerho. Wallsport areenalla on toimistotilat seuran valmentajille, joukkueenjohtajille sekä urheilutoimenjohtajalle. Talossa on kokoustilat, sauna, punttisali ja sieltä löytyy myös joukkueen oma pukukoppi, mikä toimii päämajana myös kesän harjoituksiin lähdettäessä. Myös joukkueiden omat varastot löytyvät Wallsportilta.

Taloa on tarkoitus kehittää jatkossa entistä enemmän klubitilaksi, todelliseksi Kerhotaloksi ja muunmuassa jatkossa SJK Kannattajat lähteävät joukkueiden tapaan bussireissuille aina Wallsport areenalta.

Yläkerran pubista ja kahviosta pyritään saamaan yhteinen kokoontumispaikka kauden ulkopuolellakin koko seuraväelle ja pelaajille.

Jatkossa Wallsportin pub ja kahvilatoiminta kulkee Kahvila Kerhon nimellä

Tulevaisuudessa yhtenä jalkapallostadionin mahdollisena sijaintipaikkana on pidetty Joupiskan tekonurmen aluetta, joten tuon toteutuessa SJK:lla olisi stadionin lisäksi oma harjoituskeskus ja klubitalo parin sadan metrin säteellä, vain noin kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

– Suomessa ei tämän tasoista harjoituskeskusta monella muulla seuralla ole, jos on kenellekään, kommentoi SJK Puheenjohtaja Raimo Sarajärvi lopuksi.

Wallsport Areenan nettisivut