123 456 7890

SJK aloitti vuoden 2015 voittamalla ensimmäisessä harjoitusottelussa Veikkauslliigaan nousseen Ilveksen. Voitto oli niukka, mutta varsinkin ensimmäisen puoliajan jälkeen ne olisivat voineet olla suurammatkin. Toisella puoliajalla annettiin peliaikaa nuorille ja nämä osoittivatkin olevansa hyvin mukana miesten peleissä.
Wallsport Areenalle oli löytänyt myös kivasti yleisöä ja katsomoista ei tyhjää tilaa enää löytynyt.

SJK – Ilves 1-0 (1-0)
1-0 26 min Akseli Pelvas

SJK loi hyviä maalipaikkoja ottelun alkuhetkistä lähtien. Etenkin hyvin pelannut Timo Tahvanainen tarjoili Toni Lehtiselle ja Akseli Pelvakselle hyviä maalipaikkoja, mutta maalia ei syntynyt. Ilveksen avauspuolikkaan parhaat paikat syntyivät parinkymmenen minuutin kohdalla. Kasvattajaseuraansa palannut Jussi Kujala pääsi puskemaan erinomaisesta paikasta, mutta pusku suuntautui ohi maalin. Pian tämän jälkeen Mika Lahtinen ja Tomi Petrescu pääsivät hätyyttelemään Mihkel Aksalun vartioimaa maalia, mutta tilanne säilyi maalittomana.

Ilveksen paikkojen jälkeen hallinta siirtyi jälleen kotijoukkueelle. 26. minuutilla Zeljko Savic ja Akseli Pelvas pelasivat seinän Timo Tahvanaiselle. Tahvanainen eteni boksiin ja keskitti Jesse Sarajärvelle, jonka yrityksen Gustav Lå;ngbacka torjui jalallaan. Pallo näytti menevän päätyrajasta yli, mutta Tahvanainen näytti mallia loppuun asti pelaamisesta ja onnistui vielä puskemaan Akseli Pelvakselle. Viime kaudella Veikkausliigan maalipörssin neljänneksi sijoittunut Pelvas laukoi pallon tolpan kautta maaliin ja vei kotijoukkueen johtoon.

SJK oli lähellä toista osumaa kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Jesse Sarajärvi pelasi kulman Cedric Gogoualle, mutta norsunluurannikkolaisen yritys meni hiukan yli maalin.

Toiselle puoliajalle SJK vaihtoi kentälle lukuisia nuoria pelaajia ja pelin painopiste säilyi Ilveksen päädyssä. 53. minuutilla Joona Ala-Hukkala pelasi hyvin Juho Lähteelle, jonka laukaus meni Lå;ngbackan käsien kautta ylärimaan ja kulmaksi. Jesse Sarajärven keskitti takatolpalle Marco Matronelle, mutta keskikentän taistelijan ohjaus meni maalin ohi.

Ilveksen toisen puoliajan parhaat paikat olivat noin tunnin pelin kohdalla Berat Grabovcilla. Grabovcin ensimmäinen laukaus suuntautui kohti etukulmaa ja Jere Koponen onnistui torjumaan sen kulmaksi. Grabvocin toinen yritys meni lähietäisyydeltä yli maalin.

Elias Ahteella oli viimeisen parinkymmenen minuutin aikana muutama paikka lisätä johtoa. Ensin Juho Lähde syötti vasemmalta laidalta maalin eteen Ahteelle, mutta nuorukaisen ohjaus meni ohi maalin. Kymmenen minuuttia ennen loppua Jesse Sarajärven erinomainen syöttö vapautti Ahteen läpiajoon, mutta Lå;ngbackan hyvä vastaantulo esti maalintekoaikeet.Muutama minuutti tämän jälkeen Antti Palomäki syötti Ahteelle, mutta Lå;ngbacka peitti laukauksen jälleen hyvin.

Ottelu palveli meitä erittäin hyvä. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin vauhdikas SJK. Näki selvästi, että se on yhtenäinen joukkue. Meillä oli vähän hakemista monissa asioissa. Tämä antoi meille itseluottamusta, meidän pelissä oli hyviäkin asioita, josta voi rakentaa, sanoi Ilveksen päävalmentaja Keith Armstrong.

– Ensimmäiseksi peliksi tässä oli paljon hyviä asioita, mitä ollaan harjoiteltu ja missä painopiste on ollut ekoilla viikoilla. Ensimmäisellä jaksolla varsinkin oli paljon hyviä juttuja. Toiselle jaksolle Ilves nosti prässäämistään. Kun selvittiin siitä, päästiin peliin taas mukaan. Ensimmäiseksi peliksi tämä oli ihan ehjä kokonaisuus, puolustukselle taas nollapeli. Maalinteossa voidaan parantaa, paikkoja oli paljon, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Seuraavaksi kohdataan harjoitusottelussa kumppanuussopimuksen SJK:n kanssa tehneen ja Ykkösessä pelaavan FC Jazzin. Tuo ottelu pelataan Wallsport Areenalla lauantaina 24.1. klo 14.15 alkaen. Tervetuloa.

SJK: Mihkel Aksalu MV (46› Jere Koponen MV), Zeljko Savic (46› Joona Lautamaja), Cedric Gogoua (46› Pavle Milosavljevic), Richie Dorman (46› Joona Ala-Hukkala), Timo Tahvanainen (46› Teemu Penninkangas), Marco Matrone (63› Antti Palomäki), Jussi Vasara (46› Juho Lähde), Wayne Brown (46› Emil Lidman), Akseli Pelvas (46› Maksim Lipin), Jesse Sarajärvi ja Toni Lehtinen (46› Elias Ahde).

Kaikki kuvat MyShot / Marko Tuominiemi. Luvaton käyttö kielletty.
Lisää kuvia SJK:n Facebook sivuilla.

Ottelun videokooste ja valmentajien haastattelut: