123 456 7890

Vuosaareen lauantaina

Luffen paluu Heteniitylle! Näin komeasti FC Viikingit markkinoi ensi lauantaina klo 17.00 Helsingin Vuosaaressa pelattavaa FC Viikinkien ja Seinäjoen Jalkapallokerhon välistä ottelua. Ja miksipä ei markkinoisi, sillä Seinäjoelta Suomen valloituksensa aloittanut Luis Fernando pelasi heidän paidassaan neljä hienoa vuotta. Kerholle ottelu Vuosaaressa on kauden toinen vierasottelu ja historiansa kolmas Ykkösen ottelu.

Vuosaaren Viikingit

Itä-Helsingin lähiöstä ponnahti vuonna 2001 Palloliiton sarjoihin punavalkoisissa pelaava FC Viikingit ja se nousi heti ensi yrittämällä Kakkosesta Ykköseen kaudeksi 2002. Ensimmäinen vuosi Ykkösessä meni totutellessa, mutta sen jälkeen joukkue onkin pelannut aina Ykkösen kärjessä tai jopa Veikkausliigassa, minne se teki ranskalaisen visiitin kaudella 2007.

Vaikka FC Viikingit tunnetaankin lähinnä näistä 2000-luvun saavutuksistaan, harva muistaa kehä kolmosen ulkopuolella, että joukkue on perustettu jo vuonna 1965.

Alunperin Vuosaaren Viikingit nimellä se pelasi Helsingin alasarjoja ja teki hyvää nuorisotyötä kasvattaen pelaajia muihin lähialueen seuroihin. Tänä päivänä seuraan kuuluu noin 600 lisenssipelaajaa ja heillä on myös naisten edustusjoukkue, joka pelaa myös Ykköstä.

Joukkueessa on Ykkösen ja Liigan kausilla pelannut useita tunnettuja pelimiehiä ja sitä on valmentanut tunnetut nimet, kuten Markku Kanerva sekä Jari Europeaus.

Jälleen Seinäjoella palloja torjuva Luis Fernando siirtyi joukkueen maalille liigakaudella 2007 ja pelasi siellä yhteensä neljä kautta valloittaen kannattajien sydämet huilkeilla torjunnoillaan. Luffe tuleekin todennäköisesti saamaan hienon vastaanoton lauantain ottelussa.

Tälle kaudelle FC Viikingit on kuitenkin lähihistoriansa hyvistä saavutuksista huolimatta rankattu alempaan keskikastiin kausiennakoissa. Seura menetti useita kokeneita pelaajia viime kauden päätteeksi ja näitä on paikattu lähinnä nuorilla lupauksilla. Joukkueessa on kuitenkin paljon kokemusta Ykkösen otteluista ja siten sitä ei parane kenenkään aliarvioida. Aiemmin talvella FC Viikingit näpäytti treeniottelussa Kerhoa voittamalla ecuadorilaisen Miguel Delgadon viime hetken maalilla luvuin 1-2. Muuta yhteistä historiaa Viikingeiltä ja SJK:lta ei vielä toistaiseksi löydy.

Valmentajina FC Viikingeillä toimivat heidän oma seuraikonikaksikkonsa Ilkka Jäntti ja Slava Malakeev. Heidän johdollaan joukkue pelaa melko suoraviivaista ja yksinkertaisen tehokasta jalkapalloa. Kärjessä häärii Suomen U21-maajoukkueessakin mukana oleva ja viime kauden Ykkösen maalikuninkuuden voittanut Ville Salmikivi, jota muu joukkue ruokkii vastaiskuilla sekä pitkillä palloilla linjan taakse. Näihin tilanteisiin päästessään Salmikivi ei yleensä erehdy, joten tarkkana on syytä olla.

FC Viikinkien kotikenttänä toimii Vuosaaren liikuntapuistossa Heteniityn kenttä. Paikalle matkustaville huomautuksena, että kaikki SJK Kannattajat sijoitetaan aurinkokatsomon vasempaan laitaan, mitään karsinoita ei ole ja alueella saa liikkua vapaasti. Olut- ja makkaranmyynti löytyy pohjoispäästä ja muut kioskit taasen eteläpäädystä. Paikka on tunnelmallinen “monttu” kuten paikalliset kenttää kutsuvat. Alueella ei käy kortit maksuvälineenä, joten kannattaa varata käteistä mukaan.

Ei muutoksia Kerhon loukkaantumistilanteessa

SJK:lta on sivussa edelleen vain Tiitus Lehtinen, Teemu Penninkangas ja Daniel Caumo. Pelikieltojakaan ei ole, joten kokoonpanoa valitaan lähes parhaasta nipusta. Loukkaantuneista Lehtisen ja Caumon tilanne on jopa kohentunut siihen malliin, että molemmat pääsevät kohta mukaan treeneihin.

Edustuksen pelaajista SJK Reservien kärkikamppailussa oli mukana maalivahti Tomas Karike sekä puolustajat Mikko Väänänen ja Timo Rauhala. Kaikki lähtevät mukaan myös Helsinkiin. Rauhalan esitystä JBK-matsissa jopa kehuttiin siihen malliin, että minuutteja edustuksessakin on varmasti lisää luvassa.

Helsinkiin joukkue matkaa lauantaina aamulla ja matkaan lähtee seuraava ryhmä: Luis Fernando, Tomas Karike, Chris Cleaver, Matti Lähitie, Mikko Ylihärsilä, Richard Dorman, Janne Hosio, Mikko Väänänen, Victor Montero, Timo Rauhala, Ville Ylinen, Christian Sund, Jyri Hietaharju, Aki Sipilä, Patrik Lomski, Touko Tumanto, Toni Lehtinen, Justin Moose ja Kim Palosaari.

Toni Lehtinen johtaa Kerhon maalitilastoa kahden pelin jälkeen kolmella maalilla. Aki Sipilä iski edelllisessä ottelussa myös kertaalleen.

Ottelu pelataan hyvässä kunnossa olevalla nurmikentällä, joten Kerho onkin treenannut jo tämän viikon Seinäjoella Prunttimäen nurmella palauttaen mieliinsä miltä se aito ja oikea tuote tuntuukaan.

FC Viikingit – SJK lauantaina 12.5. klo 17.00 Helsingin Vuosaaressa. Tervetuloa mukaan kannustamaan Kerhoa voittoon!