123 456 7890

SJK matkaa sunnuntaina Vaasan Hietalahteen, missä se kohtaa Veikkausliigaottelussa toistamiseen isäntäjoukkue Vaasan Palloseuran. Ottelu on samalla osa SJK:n, VPS:n ja Jaron muodostamaa Pohjanmaan Liigaa, jossa SJK voisi voitolla varmistaa jo kyseisen liigan mestaruuden.

SJK kohtasi VPS:n jo kertaalleen Veikkausliigassa kesäkuussa ja nappasi silloin historiansa ensimmäisen liigavoiton naapuriseurasta Johannes Laaksosen viime hetken maalilla. Tuon lisäksi joukkueet kohtasivat peräti kolmasti Liigacupissa talven aikana, ensin kaksi kertaa lohkossa ja vielä lopuksi Liigacupin finaalissa Seinäjoella, missä SJK otti voiton 1-0 luvuin. Myös lohkovaiheen ottelut päättyivät molemmat yhden maalin erolla toisen joukkueen voittoihin, joten todella tiukkoja ovat nämä Pohjanmaan derbyt olleet.

Tiukkaa on kamppailu Pohjanmaan Liigassa ja Veikkausliigassa. Päästään sunnuntain otteluun ehjän Jaro pelin jälkeen ja tiedetään että vastaan tulee motivoitunut joukkue, joka haluaa päästä vielä mukaan mitalitaisteluunkin. He haluavat kaataa meidät, joten siitä tulee hieno testi, arvioi SJK päävalmentaja Simo Valakari.

Kaikissa kilpailuissa lähdetään aina voittamaan mihin osallistutaan, joten olisi hienoa voittaa Pohjanmaan Liiga sunnuntaina. Meillä on alla hyvä peli ja tulos Jaroa vastaan ja siitä on hyvä jatkaa seuraavaan otteluun. Tietenkin tämä on samalla kolmas peli viikon sisään, mutta väsymyksen pystyy siirtämään sivuun kun on VPS vastassa. Muistaa sen viime ottelun siellä, ja sen mikä fiilis oli kun Johnny Laaksonen teki voittomaalin viime minuuteilla. Oli aivan mahtava tunne ja tunnelma. Kaikki me saamme extra-latauksen peliin ja voi kyllä lähteä sinne luottavaisin mielin, arvioi SJK hyökkääjä Toni Lehtinen.

Tietenkään VPS:ää ei voi lähteä aliarvioimaan. Heillä on hyvä joukkue, joka on ehkä vähän alisuorittanut. Heillä on paljon vaarallisia yksilöitä ja me kaikki tiedetään se. Emme siis lähde peliin liian itsevarmoina, vaikka voitto edelllispelistä onkin, päättää Lehtinen.

Pohjanmaan paikallistaisto, VPS – SJK sunnuntaina 17.8. klo 18.30 Vaasan Hietalahdessa.

Paikalle lähtee Seinäjoelta bussikuljetukset ja näistä saa lisätietoa tästä linkistä. Ottelu näkyy myös suorana Veikkaus-TV:stä.

Simo ja pelaajat odottavat kovaa kamppailua ensi sunnuntaina

Pohjanmaan Liigan mestaruus katkolla SJK:lle

Pohjanmaan liigaa on nyt takana kuusi ottelua ja kaikki toistaiseksi pelatut kamppailut ovat päättyneet niukalla yhden maalin erolla. Liigassa myös lasketaan vierasmaalit eurocup säännöillä merkittävimmiksi.


SJK johtaa Pohjanmaan Liigaa kolmen peräkkäisen voittonsa myötä ja mikäli Vaasasta on sunnuntaina tuomisina voitto, on mestaruus ratkennut SJK:lle. Itseasiassa tasapelikin Vaasassa riittäisi mestaruuteen, jos VPS häviäisi tai pelaisi tasan seuraavassa kohtaamisessa Jaron kanssa syyskuussa.

SARJATILANNE:

O V T H TM PM ME Pisteet
SJK 4 3 0 1 3 1 2 9
FF Jaro 5 2 0 3 3 5 -2 6
VPS 3 1 0 2 2 3 -1 3

Hietalahden tulostaulu edellisen ottelun päätyttyä.

VPS:lle ottelu on erittäin tärkeä

Jo kunnioitettavaan 90-vuoden ikään ehtinyt Vaasan Palloseura aloittaa juhlaviikon sunnuntain derbystä. Kovin suurissa juhlatunnelmissa ei silti olla joukkueen riveissä, sillä kausi on kääntynyt mollivoittoiseksi.

Tämä on sellainen vedenjakajapeli, äärimmäisen tärkeä ottelu. Turha sitä on kieltää, VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen myöntää seuran verkkosivuilla.

Voitolla voimme lähteä taistelemaan vielä ennen kauden alkua asetetuista tavoitteista, mutta tappiolla taistellaan ihan toisista sijoista, Huttunen jatkaa.

VPS on hävinnyt neljä edellistä otteluaan ja sijoitus sarjassa on tällä hetkellä kahdeksas, jo yksitoista pistettä kolmantena olevan SJK:n takana. Derby-ottelussa ei kuitenkaan sarjataulukoilla ole mitään merkitystä ja tämän tietää molemmat joukkueet.

Saimme edellisessä kohtaamisessa SJK:n ahtaalle, myös Simo Valakari tunnusti sen, että he olivat helteessä. Nyt täytyy hakea ne hyvät asiat viime pelistä mukaan, Huttunen muistuttaa.

Jarno Parikka ja Antti Uimaniemi eivät ole käytettävissä. Keithy Simpsonin ja Lasse Linjalan tilanne on epävarma. Maalivahti Henri Sillanpää on palannut loukkaantumisen jälkeen mukaan ja pelasi jo edellisessä ottelussa IFK Mariehamnia vastaan.

SJK:n Johannes Laaksonen Sebastian Strandvallin ja kumppaneiden ahdistamana

Vahvistuneena Pohjanmaan herruutta hakemaan

SJK pääsee sunnuntain otteluun erinomaisista asetelmista, sillä joukkue vahvistuu kokeneella hyökkääjä Juho Mäkelällä. Mäkelä on pelikelpoinen heti ja mukana sunnuntaina. Tämän lisäksi kaikki muutkin pelaajat ovat pelikunnossa ja pelikieltojakaan ei ole.

Jaro kaatui keskiviikona Seinäjoella 1-0 luvuin Toni Lehtisen maalilla ja voiton myötä SJK:lla on nyt sunnuntaina mahdollisuus napata historian ensimmäinen Pohjanmaan Liigan mestaruus.

SJK on tällä hetkellä sarjassa kolmantena, neljä pistettä toisena olevan FC Lahden takana. Tämän ottelun jälkeen joukkueilla on myös yhtä monta ottelua pelattuna, joten SJK voisi kuroa johdon vain yhteen pisteeseen. Takana neljäntenä oleva KuPS on SJK:sta niin ikään neljän pisteen päässä, mutta yhden ottelun enemmän pelanneena. Viidennellä sijalla oleva RoPS on jo yhdeksän pisteen päässä. Voitto vankistaisi siten asemia entisestään ja otteluitakaan ei ole enää kovin montaa pelattavana.

Joukkueen paras maalintekijä on ollut kaupungin oma poika Toni Lehtinen. Toni on osunut jo kahdeksan kertaa ja jakaa tuolla maalimäärällä Veikkausliigan maalintekijäpörssin kolmannen sijan. Tilaston kärjessä olevat Lahden Rafael ja Maarianhaminan Luis Solignac, ovat osuneet kymmenen kertaa. Veikausliigan Leijonapörssissä puolestaan SJK:n Johannes Laaksonen on toisena, kerättyään 19 IL-tähteä ja edellään on vain Maarianhaminan Petteri Forsell, jolla on 23 täheä. Myös SJK puolustaja Cedric Gogoua löytyy korkealta listasta, kerättyään 14 tähteä.

VPS – SJK sunnuntaina 17.8. klo 18.30.

Ottelu näkyy suorana myös Veikkaus-TV:stä ja peliin lähtee Seinäjoelta kannattajien bussit.

Otteluun matkustaa jälleen suuri määrä SJK kannattajia omiaan tukemaan