123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho joutui nöyrtymään maalin tapioon kotikentällään Liigacupissa, kun ensimmäistä kertaa virallisessa ottelussa kohdattu Vaasan Palloseura vei pisteet mukanaan.
Täysi Wallsport Areena sai todistaa viihdyttävää kamppailua, jossa intensiteettiä oli kentällä ja sen laidoilla enemmän kuin yleensä talvella halleissa pelattavissa otteluissa.


SJK – VPS 2-3 (1-0)
1-0 40 min Johannes Laaksonen
1-1 50 min Sebastian Strandvall
1-2 58 min Jesper Engström
2-2 62 min Juho Lähde
2-3 78 min Sebastian Strandvall

SJK:n parhaimmat paikat ensimmäisen puolen tunnin aikana tulivat Akseli Pelvakselle ja Juho Lähteelle. Pelvaksen vedot menivät hiukan ohi ja Lähteen kovan sekä matalan vedon VPS:n maalivahti Henri Sillanpää torjui. Myös VPS:llä oli paikkoja. Cornelius Stewart tarjoili Sebastian Strandvallille paikan, mutta Ville Viljala onnistui torjumaan 16-alueen rajalta lähteneen laukauksen alakulmasta. 36 minuutin kohdalla Zeljko Savic joutui rikkomaan keltaisen kortin arvoisesti. Tilannetta seuranneesta vapaapotkusta VPS oli lähellä maalintekoa pallon pyörittyä tovin ihan maalin edessä. Lopulta SJK-puolustus onnistui kuitenkin purkamaan.

Ottelun avausmaali syntyi erikoisella tavalla. Ville Koskimaa syötti Sillanpäälle, joka otti pallon käsiinsä. Tilanteesta tuomittiin SJK:lle epäsuora vapaapotku noin kymmenestä metristä. Juho Lähde syötti Johannes Laaksoselle, joka laukoi pallon yläkulmaan.

En ole vastaavaa tilannetta ennen nähnyt. Se oli ensimmäinen erikoistilannemaali minulle. Lähteen kanssa mietittiin, minne hän pelaa pallon ja Tahvanainenkin oli siinä hämäämässä, kertoi Laaksonen maalistaan.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen kannalta ikävästi. VPS:n kapteeni ja ottelun paras pelaaja, Sebastian Strandvall pääsi turhan vapaaseen laukaisupaikkaan vähän 16-alueen ulkopuolella ja laukoi pallon komeasti maaliin. Lisää kylmää vettä kotijoukkueen niskaan satoi muutama minuutti myöhemmin. SJK-puolustus nukahti hieman ja Jesper Engström pääsi iskemään lähietäisyydeltä pallon maaliin.

Kauaa ei vierasjoukkue saanut johtoasemastaan nauttia. Yhdeksi kotiyleisön suosikiksi lyhyessä ajassa noussut Juho Lähde prässäsi pallon VPS-puolustukselta, karkasi läpiajoon ja iski pallon varmasti verkkoon.

Tasoituksen jälkeen ote kuitenkin siirtyi vierasjoukkueelle. VPS:n pelirutiini on ainakin tässä vaiheessa kautta SJK:ta kovempi. Ottelun ratkaisu nähtiin noin vartti ennen loppua. Sebastian Strandvall oli jälleen Kerhon kiusana ja laukoi vaparin paristakymmenestä metristä alakulmaan. SJK ei saanut enää luotua vaarallisia maalipaikkoja, mutta VPS:llä oli muutama tilaisuus lisätä johtoa. Enempää maaleja kamppailussa ei kuitenkaan nähty, joten VPS otti lohkon kärkipaikan haltuunsa

Lopputulos harmittaa, mutta se oli ihan oikeudenmukainen. Näki, että VPS on rutinoitunut joukkue. Myös joukkueelle hyvä, että näkevät, mitä liigassa pelaaminen on. Pienikin nukahdus tai virhe voi johtaa vastustajan maaliin. Ensimmäiseen tuntiin olen tosi tyytyväinen. Peli oli kontrollissa, pallo liikkui ja luotiin paikkoja. Sen jälkeen kuitenkin väsyttiin, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

SJK:n Liigacupin ottelut jatkuvat lauantaina 22.2. klo 14.00 VPS:ää vastaan, Vaasan Fenniahallissa. Toivottavasti SJK onnistuu silloin ottamaan revanssin vaasalaisista. Sitä ennen on luvassa ensi viikon V KOMIA-turnaus, joka alkaa SJK:n osalta torstaina ottelulla Viron mestaria, FC Levadiaa vastaan klo 19.30. Tervetuloa!

SJK: Ville Viljala, Kalle Taimi, Zeljko Savic, Gert Kams, Timo Tahvanainen, Jesper Brechtel (44› Jussi Aalto), Marco Matrone, Johannes Laaksonen, Juho Lähde, Justin Moose ja Akseli Pelvas (66› Teemu Penninkangas).

Varoitukset: 36› Zeljko Savic keltainen

Kuvat: Mari Hietala. Luvaton käyttö kiellettyOttelukooste
Koosteen ja haastattelujen toteutus Great Play. Selostaja Timo Ristimäki, kommentaattori Aki Sipilä.


Haastattelut