123 456 7890

SJK joutui nöyrtymään kotikentällään Pohjanmaan paikallisottelussa. SJK:n paikka kolmen parhaan joukossa varmistui silti, kun muut kilpakumppanit pelasivat ristiin omissa otteluissaan. Pokaaliakin Keskuskentällä nostettiin, sillä SJK sai jo aiemmin varmistetun Pohjanmaa Liigan voittopokaalin itselleen ottelun päätyttyä. Juhlinta jäi kuitenkin tappiosta johtuen melko laimeaksi.

SJK – VPS 0-3 (0-2)

0-1 15 min Cornelius Stewart

0-2 19 min Steven Morrissey

0-3 74 min Jordan Seabrook

Ottelun ensimmäinen vartti ei ihmeitä tarjonnut, mutta sitten alkoi SJK:n kannalta murheellinen viisiminuuttinen. Sebastian Strandvall syötti Cornelius Stewartille, joka pääsi Richard Dormanin estelyistä huolimatta kääntymään pallon kanssa boksin sisällä ja laukoi oikeaan alakulmaan ohi Mihkel Aksalun. VPS sai hetkeä myöhemmin epäsuoran vapaapotkun rankkarialueen sisällä. Ottelun erotuomari Dennis Antamon mukaan Mihkel Aksalu osui kädellään Zeljko Savicin lähettämään palloon, joka katsottiin palautukseksi. Thomas Kula antoi vapaapotkun vasemmalla täysin vapaana olleelle Steven Morrisseylle, joka laukoi pallon maaliin.

SJK:n peli oli ensimmäisellä puoliajalla kauden huonointa. Parinkymmenen minuutin kohdalla Johannes Laaksonen nousi hyvin keskikaistaa ja laukoi hitusen yli VPS-maalin. Se olikin oikeastaan ainoa SJK:n laukaus ensimmäisellä puoliajalla.

Toiselle puoliajalla SJK ryhdistäytyi ja pelissä näytti olevan enemmän asennetta ja taistelua. SJK loi erinomaisen maalipaikan jo ensimmäisellä minuutilla. Juho Mäkelä syötti laitaan Toni Lehtiselle, joka keskitti maalille Akseli Pelvakselle. Pelvas ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan VPS-vahti Henri Sillanpäätä vaan laukaus meni ohi maalin.

Jordan Seabrook pääsi kokeilemaan maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta tökkäys meni ohi maalin. 51. minuutilla Johannes Laaksonen laukoi vapaapotkun jälkitilanteessa boksin ulkopuolelta kovan kudin, mutta se meni hiukan ohi Sillanpään vartioiman maalin. SJK:n hyvä vaihe jatkui, mutta maalia ei syntynyt. Richard Dorman keskitti oikealta ja Gert Kams pääsi laukomaan maalin edestä tuloksetta.

67. minuutilla VPS sai kulmapotkun ja ehti jo hetken juhlia kolmatta maalia, mutta pallo kävi vain maaliviivalla. Seitsemän minuuttia myöhemmin pallo oli kuitenkin jälleen SJK:n maalissa. Jordan Seabrook sai pallon oikeaan laitaan ja laukoi pallon Aksalun käsien kautta maaliin.

Pelattiin yksi kauden parhaista peleistä. Olemme usein pelanneet jommankumman puoliajan hyvin, tänään oli kokonaisuutena hyvä. Saimme tänään hyvän alun peliin. Pojat puolustivat hyvin. Aikaa ja tilaa oli tänään vähän. Olemme neljä peliä hävinneet SJK:lle yhdellä maalilla, viides olisi ollut liikaa, sanoi neljännen perättäisen nollapelin pelannut Henri Sillanpää.

VPS tuli hyvällä jalalla peliin, me emme. VPS ansaitsi voiton, meiltä ei löytynyt tänään puristusta. Pitkän kauden aikana tulee joskus tällaisia pelejä. Harmi, että se tuli juuri tässä pelissä. Tämä tappio herättää, tällä pelillä ei voiteta yhtään peliä. Ei tässä paniikkia ole, olemme pelanneet hyvin läpi kauden, välillä tulee tällaisia pelejä. Saadaan kaksi viikkoa treenata ennen seuraavaa peliä, sanoi ottelun kakkostähtenä palkittu Toni Lehtinen.

Hyvä peli meiltä. Oltiin päättäväisiä ja määrätietoisia. Oltiin aktiivisempia ja aggressiivisempia kuin SJK. Aktiivisuudella olimme askeleen edellä. Sebastian Strandvall näytti mallia muulle joukkueelle. Meillä alkaa olla nyt se joukkue, jolla piti kauteen lähteä, loukkaantumiset alkaa helpottaa, sanoi VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen.

Täysin ansaittu voitto VPS:lle. VPS oli tänään hyvä. Oltiin koko peli aika hampaattomia. Pitkän kauden aikana niin käy, mutta se, mitä tänään tapahtui, ei ole hyväksyttävää. Kopissa on pettyneitä pelaajia. Tiedettiin, miten VPS pelaa. Ei pystytty toteuttamaan pelisuunnitelmaa. VPS oli nälkäinen ja pelasi hyvällä asenteella. VPS otti meiltä ajan ja tilan pois. Meidän syöttöpeli oli huonoa tänään varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Toisella jaksolla ei laitettu päätä pensaaseen, vaan yritettiin vielä. Puolustus on pelannut hienosti koko kauden. Tämä ottelu oli kuitenkin kauden huonoin. Tämä oli hyvä muistutus meille siitä, mitä voittamiseen tarvitaan, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelun parhaana palkittiin vierajoukkueen kapteeni Sebastian Strandvall. Kaksi IL-leijonaa meni SJK:n Toni Lehtiselle ja yksi VPS:n Steven Morrisseylle.

Ensi viikolla vietetään maajoukkuetaukoa. Veikkausliigapelejä on vielä kuitenkin kaksi jäljellä ja seuraavaksi SJK kohtaa Rovaniemen Palloseuran lauantaina 18.10. Rovaniemellä. Kauden päätös ja samalla viimeinen kotiottelu pelataan Seinäjoen Keskuskentällä lauantaina 25.10. Tuon ottelun jälkeen vietetään myös isoja kauden päätösjuhlia Sorsanpesällä.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Pavle Milosavljevic (54′ Matti Lähitie), Cedric Gogoua, Zeljko Savic, Marco Matrone (46′ Toni Lehtinen), Johannes Laaksonen, Justin Moose (75′ Juho Lähde), Akseli Pelvas, Gert Kams ja Juho Mäkelä.

Tappiosta huolimatta SJK sai ottelun jälkeen Pohjanmaan Liigan mestaruuspytyn itselleen.

Ottelukooste:

Lehdistöilaisuus: