123 456 7890

VPS Kerhon ensimmäinen
Seinäjoen Jalkapallokerho aloittaa harjoitusottelukautensa Mustasaaren Botniahallin uudella, joskin kovasti kritisoidulla, alustalla lauantaina.

Ottelussa Kerhon uusi vastuuvalmentaja, Tomi Kärkkäinen, palaa parillakin tavalla “kotiin”. “Kärde” valmensi vielä viime kaudella juuri Vaasan Palloseuraa Veikkausliigassa. Kausi ei kuitenkaan lähtenyt raitapaidoilta käyntiin toivotulla tavalla ja tappiollisen FF Jaro -ottelun jälkeen mies otti ja jätti pestinsä.

“Se oli kova paikka. Jos olisimme sen voittaneet, en välttämättä olisi sitä paikkaa jättänyt. Lähellä se oli tasurikin sillä viimeisellä minuutilla Antonio Inutilella oli edessään tyhjä maali, mutta pusku meni yli. Nyt on kuitenkin mielenkiintoista lähteä heitä vastaan”, “Kärde” kävi läpi muutamia muistoja viime kaudesta Wallsport Areenan neukkarissa.

Edessä on paitsi Kerhon kauden ensimmäinen ottelu, myös seurojen ensimmäinen kohtaaminen. SJK:lla historiaa ei vielä ole kuin reilun kahden kauden verran, joten varsinaisesti mitään suurta tilaisuutta voimien mittelöön ei ole ollutkaan. Joka tapauksessa ottelu kuitenkin herättää tunteita, ainakin Seinäjoella, sillä olihan toki aika, jolloin vaasalaiset rämpivät Seinäjokea alempana, aina Kolmosessa saakka. Viime kaudet homma on kuitenkin ollut päinvastoin ja halu kokeilla siipiä Veikkausliigan isoja poikia vastaan on palava.

Kerholle edessä on siis talvikauden ensimmäinen varsinainen peli. Toki “Kärden” joukot ovat höntsänneet Wallsport Areenassa A-junioreita ja Akatemiaa vastaan pienimuotoisia harjoitusotteluita, mutta varsinaiset pelitapahtumat ovat antaneet odottaa itseään lauantaihin.

VPS:lle kyseessä on toki jo toinen ottelu. Raitapaidat avasivat kautensa paikallisottelulla tähtirintaista, “Kärden” toista entistä valmennettavaa, VIFK:ta vastaan. Tulosta voisi kuvailla liigajoukkueen kannalta hieman pelottavan vaatimattomaksi 2-2 -tasapeliksi. Toki on muistettava, että etenkin VPS pelasi varsin vahvasti reservi-kokeilulinjalla monestakin syystä. VIFK sen sijaan sai tililleen mieluisan ja arvokkaan tasapelin. Tulos kertoo myös sen, että VIFK tulee takuuvarmasti olemaan kova nippu jatkossakin. VPS:n maaleista ottelussa vastasivat uusi hankinta Jussi-Pekka Savolainen ja Joacim Tuuri.

Viime kaudella molempien sesonki meni enemmän tai vähemmän mollivoittoisesti. Kerho halusi olla mukana kärkikahinoissa, mutta Melkoisilla palkkasoturiarmeijoilla matkassa olleet OPS-jp, FC OPA, FC YPA ja lopulta myös VIFK osoittautuivat liian koviksi ja tuloksena oli viides sija, joka oli toki selkeää parannusta edelliseen kauteen. VPS puolestaan aloitti kautensa vaisusta kavuten kuitenkin kuiville ja sijoittuen lopulta kahdeksanneksi.

Raitapaitojen riveistä löytyy edelleen pari pelaajaa, joilla on taustaa seinäjokelaisesta juniorikasvatuksesta. Jyri Hietaharju on TP-Seinäjoen kasvatti ja noussut VPS:n ehdottomaksi kiintotähdeksi. Toinen entinen pruukilainen on Lapuan Virkiän kasvatti, Jyrki Saranpää, joka siirtyi jo junnuikäisenä Seinäjoelle ja täältä VPS:n väreihin.

Vastaavasti Kerhon riveistä Ville Ylinen ja Mikko Ylihärsilä ovat myös pelanneet VPS:ssa, vaikka toki ovatkin seinäjokelaisia.

Tälle kaudelle VPS on KuPS:sta tulleen Savolaisen lisäksi hankkinut mm. Jarosta tulleen toppari Jani Tanskan, HJK:sta tulleet Eetu Kaipion ja Sami Salmen, Kraftista tulleen Kim Bölingin, sekä P-Iiroissa pelanneen kamerunilaisen Yannick Ossokin.

Vieraiden pelaajalista ei ole vielä läheskään täydellinen, eikä etenkään tässä ottelussa. Sivussa ovat melko varmasti ainakin Petri Huttu, Mikko Väänänen sopimuspelaajista, sekä joukkueen kanssa harjoittelevista sopimuksettomista Henri Saranpää. Tiitus Lehtisen pelaaminen on myös epävarmaa, eikä Miikka Tuovilakaan taida vielä tehdä debyyttiään Kerhon nutussa.

“Saatan ottaa mukaan Saku Koskisen ja muitakin junnuja tähän peliin. Me pelaamme varmasti aika lailla niin, että kaikki saavat minuutteja, ettei tule liikaa rasitusta, koska alla on ihan kovia viikkoja”, sanoo “Kärde”.

Vierasjoukkueen teemana on edelleen “Kärden” lanseeraama jalkapallon pelaamisen opettelu, joka luonnollisesti lähtee puolustuspelaamisen kautta. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö myös hyökkäyspeliä haettaisi.

Vaikka kausi alkaakin kovalla harjoituspelillä, jatkuen myös samanlaisilla koko talvikauden ohjelman ollessa selvästi aiempaa laadukkaampi, omaa peliä yritetään kehittää nyt sellaiseksi, että Kerho pystyisi sarjapeleissä myös viemään otteluita.

VPS:aa vastaan ei siis ole Kerhon toimesta vielä koskaan pelattu. Viimeksi on seinäjokelainen joukkue kohdannut raitapaidat 6.4.2007, jolloin liigajoukkue VPS kukisti Kakkosen TP-Seinäjoen harjoitusottelussa Botniahallin tekonurmella 2-0 Jyrki Saranpään ja Tero Taipaleen maaleilla.

Sarjapelit ovat olleet viime kausina harvinaista herkkua ja sellaisia saakin etsiä aina viime vuosituhannelta asti, jolloin joukkueen pelasivat liigassa kaudella 1997. Kolmesta ottelusta kaksi päättyi tasan ja yhden voitti VPS.

On mielenkiintoista katsoa, paljonko jääkiekkokaupungiksi itseään leimaavassa Vaasassa tai pikemminkin Mustasaaressa nähdään katsojia. On selvää, että Klopit tulevat ottamaan Botnihallin haltuunsa, mutta löytyykö Geezereistä edes verbaalista vastusta onkin toinen juttu. Ennakkoasetelmissa kentällä saatetaan olla sarjatasojen valossa haastajia, mutta katsomossa ylivoimaisia ykkösiä. Niin kuin viimeisten parin vuoden aikana jokaikinen kerta.

Matsi alkaa Botniahallissa klo 16.00, joten ei muuta kuin tervemenoa kannustamaan Kerhoa!