123 456 7890

FC Lahti onnistui kertaalleen ja vei pisteet OmaSp Stadionilla. Pelin ensimmäinen puoliaika oli äärimmäisen tarkkaa peliä ja FC Lahti piti siinä selvästi enemmän palloa. Tilanteet jäivät kummallakin olemattomiksi. Toisella puoliajalla FC Lahden Jasin Assehnoun pääsi kertaalleen laidasta läpi ja laittoi pallon takakulmaan. SJK:kin sai pallon kerran maaliverkkoihin pelin ollessa vielä 0-0, mutta maalia ei hyväksytty paitsion vuoksi. SJK oli ennen tätä voittanut neljä ottelua putkeen. Myös SJK:n seuraava ottelu pelataan Seinäjoella, OmaSp Stadionilla, kun ensi maanantaina 28.9. vieraaksi saapuu HIFK. Ottelun ennakkoliput SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista.

SJK – FC Lahti 0-1 (0-0)
0-1 70 min Jasin Assehnoun

Pelin ensimmäinen puoliaika oli melko aneeminen. Kumpikin joukkue varoi tekemästä virheitä, eikä siten tilanteitakaan pahemmin nähty. Nekin vähät mitä nähtiin, tulivat erikoistilanteista. FC Lahti sai niistä ensimmäisen kulmapotkusta, kun puolustaja Timi Lahti pääsi kokeilemaan, mutta Jesse Östillä ei ollut vaikeuksia torjunnan kanssa. SJK:n ensimmäisen tilanteen sai puolestaan Matej Hradecky, mutta todellista vaaraa ei siitäkään syntynyt. FC Lahti piti selvästi enemmän palloa ensimmäisellä puoliajalla ja tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla SJK oli hieman rohkeampi pelissään, mutta ensimmäisen maalipaikan sai jälleen FC Lahti erikoistilanteesta. Dimitri Imbongo kieriskeli vapaapotkun kuudentoista kulmalla ja Jasin Assehnoun veto oli mennä kohti etuyläkulmaa. Jesse Öst kuitenkin venyi hyvään torjuntaan.

60 minuutilla SJK sai vapaapotkun vasemmalta laidalta, ja Emmanuel Ledesman kierteinen pallo tuli hyvin maalin eteen, missä juuri vaihdosta sisään tullut Mehmet Hetemaj pääsi puskemaan. FC Lahden Patric Rakovsky kuitenkin torjui ja pallo jäi elämään maalin eteen. Matias Vainionpää veti kovaa ja matalana kohti maalia, mutta jälleen Rakovsky sai itsensä eteen. Pallo pomppasi jopa ylärimaan Hetemaj’n toisesta yrityksestä ja siitä tulleesta paluupallosta Tero Mäntylä puolestaan puski sen verkkoon. Erotuomari Dennis Antamo kuitenkin hylkäsi maalin. Antamo näki tilanteessa Hetemaj’n tulleen uudelleen mukaan paitsiotilanteesta ja peliä jatkettiin FC Lahden vapaapotkulla.

70.peliminuutilla, kesken SJK:n hyvän painostusjakson, Jasin Assehnoun laittoi komealla vedolla pallon SJK:n maaliin. Tilanne lähti keskialueen pallonmenetyksestä tulleesta vastahyökkäyksestä ja Assehnoun leikkasi siitä kohti boksin kulmaa. Sijoitus löysi tiensä aivan maalin takakulmaan. Maalin jälkeen FC Lahti aloitti ajanpeluun ja vähän väliä pelaajat kuluttivat tärkeitä sekunteja joko maassa maaten tai hitaasti vaihtoon mennen. Antamo nosti kertaalleen näistä myös lappua.

SJK painoi pelin FC Lahden maalille ottelun lopussa ja sai useita paikkoja sekä kulmatilanteita, missä päästiin moneenkin kertaan kokeilemaan laukausta. FC Lahden pelaajat kuitenkin puolustivat uhrautavasti ja blokkasivat tilanteita minkä ehtivät. Myös SJK-maalivahti Öst nousi tilanteissa mukaan ja pääsi jopa vetämään kertaalleen kohti maalia, mutta Rakovsky torjui. Paras tasoituspaikka näistä tuli Nikko Boxallin sivurajaheiton jälkeen ottelun lisäajalla, kun pallo jo pelattiin ulos boksista, mutta Ledesma näki Vainionpään vapaana. Vainionpää pääsi tuikkaamaan kohti taka-alakulmaa, mutta pallo meni harmittavasti tolpan väärältä puolelta ohi, otettuaan kosketuksen FC Lahden puolustajasta.

Vielä vähän ennen loppua, Boxall kaadettiin aivan boksin kulmalla, mutta erotuomari Antamo ei antanut vapaapotkua eikä rangaistupotkua, vaikka sitä yleisö tilanteessa kovasti vaatikin. Peli päättyi pieneen torikokoukseen, kun FC Lahden-puolustaja Timi Lahti kävi vielä kuumentamassa kotiyleisöä maalin takana ja muutama SJK-pelaaja kävi muistuttamassa häntä asiasta. Sen suuremmalta draamalta kuitenkin vältyttiin ja FC Lahti nappasi itselleen tärkeän voiton mukaansa.

Ensimmäinen puoliaika oli vähän niiden hallintaa ja annettiin niille liikaa tilaa. Ne sai sitten pidettyä palloa aika hyvin. Ei ollut hirveästi tilanteita ainakaan meillä. Mutta ei myöskään heillä. Aika tasan meni maalipaikkojen suhteen sitten kuitenkin. Toisella puoliajalla päästettiin sitten yksi maali, niin se oli sen jälkeen vähän jahtaamista. Meidän pelikin vähän muuttui sen maalin mukaan. Ei vaan saatu tänään tehoja aikaiseksi, sanoi keskikenttäpelaaja Matej Hradecky pelin jälkeen.

Ne pelaa aika veemäisesti. Vähän samalla tyylillä kuin mekin. He pelaavat alhaalta ja koittavat saada meidät houkutelluksi sinne ylös ja pelata meidän taakse. Se on heidän pelisysteemi ja he toteuttivat sen tänään kyllä hyvin. Meidän olisi pitänyt vaan prässätä heitä sieltä ylempää, Hradecky päätti.

Me ei oltu kyllä parhaimmillamme tänään. Liian moni pelaaja ei ollut tänään parhaalla tasollaan. Hyvä harjoitusviikko meillä oli kuitenkin takana. Hyvä fiilis sekä erittäin hyvä valmistava harjoitus, mutta sitten peli vain jäi jotenkin piippuun. Se maali tuli vastahyökkäyksestä, missä oli vähän kuin 2 vs. 6 tilanne ja meidän olisi pitänyt mennä vain rohkeammin peittämään sitä laukausta. Me annettiin hänen laukoa. Ja se on se minkä Assehnoun tekee tosi hyvin. Me annettiin hänen pelata siinä niillä vahvuuksilla mitä hänellä on. Siinä olisi pitänyt mennä vaan ahneemmimin peittämään se laukaus. Meillä oli niin monta pelaajaa pallon alla siinä, harmitteli SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara pelin jälkeen.

Tällä hetkellä yleensä voi olla kokonaiskuvaan tyytyväisempi kuin aiemmin, mutta kun se seuraava peli on aina se tärkein. Kaikkia pelejä ei voi voittaa joo, mutta kaikki pelit on mahdollista voittaa. Se tässä harmittaa. Ennenkaikkea harmittaa, ettei saatu tänään parasta ulos. Tottakai näissä tilanteissa valmentaja katsoo aina peiliin ja samalla tavalla pelaajien pitää katsoa peiliin, jatkoi Honkavaara.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että tämä oli täysin voitettavissa oleva peli. Ja meidän pitää hyökätä enemmän. Kuten tuossa lopussakin nähtiin, niin sitten alkaa tapahtua, kun me hyökätään. Eka puoliaika me vaan pelailtiin. Vähän niinkuin FC Lahtikin pelaili. Eli meidän pitää pystyä hyökkäämään enemmän, mutta hyökkäämään hallitummin. Siinä me vaan ei tänään onnistuttu, sanoi Honkavaara vielä lopuksi.

SJK: Jesse Öst MV, Nikko Boxall, Matias Vainionpää, Tero Mäntylä, Murilo, Serge Atakayi, Jude Arthur (59’ Mehmet Hetemaj), Matej Hradecky (89’ Keaton Isaksson), Manu Ledesma, Denys Oliinyk (59’ Daniel Håkans) ja Joonas Lepistö (59’ Jake Jervis)