123 456 7890

Nelisentuhatta katsojaa todisti SJK:n voittoa FC Interistä, kun SJK palasi puolentoista kuukauden jälkeen kotiyleisönsä eteen. Inter meni ottelussa ensin johtoon, mutta SJK-kapteeni Mehmet Hetemaj tasoitti kulmasta. Loppuratkaisu nähtiin rangaistuspotkulta ja vetäjänä oli Denys Oliinyk. SJK:n seuraava ottelu on jo ensi sunnuntaina, kun SJK matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Otteluun lähtee myös kannattajaryhmä Kloppien bussi, josta voi tiedustella kannattajien kanavilta. Matka on avoin kaikille.

SJK – FC Inter 2-1 (0-0)
0-1 57 min Filip Valencic
1-1 64 min Mehmet Hetemaj
2-1 87 min Denys Oliinyk rp.

Ottelun ensimmäinen puolittainen maalipaikka tuli SJK:lle 11. minuutilla. Denys Oliinykia rikottiin vasemmassa laidassa vapaapotkun arvoisesti. Sergei Eremenkon vapari tuli Jose Nadsonille, joka ei kuitenkaan saanut puskuunsa riittävästi voimaa. Muutama minuutti myöhemmin FC Interin Filip Valencic keskitti ja Timo Furuholm pääsi puskemaan etutolpalta, mutta pallo nousi yläilmoihin.

Dion Acoff tuotti muutaman kerran nopeudellaan ongelmia Interin puolustukselle ja pääsi keskittämäänkin, mutta niistä ei lopulta sen ihmeellisempää syntynyt.

Vierasjoukkue oli erittäin lähellä siirtyä johtoon puolen tunnin kohdalla. Timo Furuholm keskitti loistavaan paikkaan Filip Valencicille, joka suhaisi pallosta ohi. Pallo tuli kuitenkin vapaaseen paikkaan Mika Ojalalle, mutta Mihkel Aksalu esitti upean torjunnan. Sen jälkeen oli vielä Luciano Balbin vuoro yrittää, mutta jälleen kerran SJK-legenda Aksalu oli tiellä.

FC Interillä oli pari hyvää paikkaa vielä ensimmäisen puoliajan lopulla. Miro Tenho nousi korkeimmalle kulmapotkutilanteessa, mutta pusku meni ohi maalin. Vähän myöhemmin Timo Furuholm oli jo puolittain karussa SJK:n puolustajilta, mutta Nadson ehti hätiin ja pallo hieman poltti Furuholmin jaloissa.

SJK:n ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka tuli vastahyökkäyksestä 41. minuutilla. Pallo pelattiin nopeilla syötöillä laitaan täyteen vauhtiin Billy Ionsille. Ions syötti vielä Sergei Eremenkolle, joka laukoi boksin kaarelta pallon hieman yli maalin. Pääosin kymppipaikalla kärjen alapuolella alkukaudesta pelannut Eremenko oli tänään ryhmityksessä vähän alempana ja hän pelasikin yhden kauden parhaista otteluistaan.

Mikko Kuningas oli 55. minuutilla keskikentän kingi ja käynnisti hieman turhan helpolla kääntymisellään Interin hyvän hyökkäyksen. Kuningas syötti vasempaan laitaan Luciano Balbille, jonka keskitys tavoitti Mika Ojalan, mutta Ojala joutui hieman kurottamaan palloon ja kuti painui yli maalin.

Interillä oli pitkä painostusjakso, mutta SJK:n puolustus tuntui aina selviävän säikähdyksellä. Lopulta Interin Filip Valencic onnistui tekemään maalin melko hiljaisella nostolla, joka yllätti Aksalun täysin. 4000-päinen OmaSp Stadion hölmistyi ja hiljeni hetkeksi täysin. Maali oli Veikkausliigan maalipörssiä johtavalle slovenialaiselle jo kauden kymmenes.

Ottelussa mentiin maalin jälkeenkin Interin komennossa, mutta 63. minuutilla Boris Kadio antoi hyvän pitkän syötön laitaan Dion Acoffille. Acoff eteni kohti maalia ja seurauksena oli kulmapotku. Sergei Eremenkon kulmapotku tuli vitosen alueen kulmalle. Mehmet Hetemaj syöksyi palloon ja puski sen todella vaikeasta asennosta maaliin. Maalintekijän maali.

FC Inter sai kulmapotkun 73. minuutilla, mutta keskitys tuli suoraan Mihkel Aksalun hyppysiin. Aksalu avasi pallon nopeasti Denys Oliinykille, joka jatkoi Billy Ionsille, ja SJK pääsi oivaan vastahyökkäykseen. Henrik Moisander pystyi kuitenkin torjumaan Ionsin yrityksen.

Trevor Elhiä rikottiin oikeassa laidassa 85. minuutilla vapaapotkun arvoisesti. Sergei Eremenkon vapaapotku tuli Inter-puolustaja Luciano Balbille, mutta pallo osui hänen käteensä. Ottelun erotuomari Dennis Antamo levitti kätensä, mutta näytti heti perään palloa pilkulle. Interin protestointi ei auttanut, vaan tuomio pysyi. Rangaistuspotkut ovat olleet SJK:n murheenkryyni etenkin talvella. Denys Oliinyk asettui pallon taakse ja laukoi sen maaliin. Maali oli Oliinykin kauden kuudes maali. SJK:n johto kesti loppuun asti ja tärkeät kolme pistettä jäivät Seinäjoelle.

Oli todella tärkeä ottaa voitto tästä, sillä olemme olleet niin pitään poissa kotoa. Tämä voitto oli tärkeä meidän kannattajillemme. Peli itsessään oli pienten marginaalien ottelu. Ensimäisessä maalissa me nukahdimme hetkeksi, mutta olen hyvin ylpeä pelaajistani, miten he nousivat mukaan peliin ja voittoon. Monelle pelaajalle tämä oli myös ensimmäinen ottelu pitkään aikaan ja todella kuuma päivä. Tämä oli erittäin tärkeä voitto ja olen erittäin iloinen, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko lehdistötilaisuudessa.

Kun aloitimme ottelun, oli mielestäni SJK ylivoimainen pelissä ja me emme olleet ihan sinut kentän kanssa. SJK osasi laittaa meidät juoksemaan prässätessämme. Mutta sitten parin kymmenen minuutin jälkeen pääsimme peliin paremmin mukaan ja puoliaika oli varsin tasainen. Mielestäni olimme parempia kuin SJK toisella jaksolla. Meidän olisi pitänyt pystyä tappamaan peli. Meillä oli muutama paikka, jotka meidän olisi pitänyt käyttää hyväksi. Sitten tuli kulma josta Hetemaj teki tasoituksen, sanoi FC Interin valmentaja Jose Riveiro.

Olen varma, ettei se ottelun ratkaissut tilanne olisi pitänyt olla rankku. Mielestäni tuomari halusi ottaa ottelun lopussa itselleen suuremman roolin ja ratkaisi ottelun, totesi Riveiro melko suorasanaisesti.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Dani Hatakka (69’ Trevor Elhi), Joonas Sundman, Boris Kadio, José Nadson, Mehmet Hetemaj (82’ Obed Malolo), Sergei Eremenko, Denys Oliinyk, Billy Ions, Matheus Batista (70’ Maximo Tolonen) ja Dion Acoff.

Seuraava ottelu on sunnuntaina 7.7. klo 18:30 pelattava Ilves – SJK Tampereella. Otteluun lähtee SJK:n kannattajaryhmä Kloppien järjestämä, kaikille avoin bussikuljetus. Kaikki SJK-kannattajat sijoittuvat ottelussa Tammelan Stadionin Länsipäätyyn, eli kaupunginpuoleiseen päätyyn. Siellä on omat palvelut ja oma sisäänkäynti. Bussimatkasta voi tiedustella SJK:n SLO:lta tai kannattajien omista kanavista. SJK:n seuraava kotiottelu on lauantaina 13.7. klo 17:00 pelattava Pohjanmaan derby SJK – VPS. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook sivuilla