123 456 7890

Voittoa hakemaan
Seinäjoen Jalkapallokerho tekee lyhyen vieraspelimatkan keskiviikkoiltana reissatessaan Mustasaareen sarjanousija FC Korsholmin kotikentälle.

Voisi kai luonnehtia, vaikka varovaisen diplomaattisesti, että nyt on pikkuisen pakko pistää voittoputki jo aluilleen. Muutenhan tämä koko touhu alkaa näyttää varsin ikävältä. Tällä hetkellä Kerho nimittäin majailee vähemmän imartelevalla 11. sijalla, joka puolestaan meinaa sitä, että jos siinä pönötellään kauden päättyessä, saattaa lähtö Kolmoseen olla tosiasia.

Tuo on siis se pahin skenaario, ei kuitenkaan silti ehkä todennäköisin. Joukkue on aivan liian laadukas jäädäkseen moisille sijoille. Varsinkin nyt, kun valmentaja Tomi Kärkkäinen saa mukaan vähitellen parempaan suuntaan toipuvan porukkansa enenevissä määrin, mahdollisuudet täysiin pistepotteihin kasvavat alituiseen.

“Alkukausi meni kun kaikki hyökkääjät olivat telakalla. Kyllä me silloinkin loimme paikkoja aivan hurjan määrän, mutta meillä ei ollut taitoa viimeistellä niistä paikoista. Uskon, että nyt kun hyökkäyskalusto alkaa olla taas täysin jalkeilla, sitä taitoa löytyy”, sanoi “Kärde” pohtiessaan sunnuntaina pidettyjen ensimmäisten tauon jälkeisten treenien jälkeen keskiviikon ottelua.

Sunnuntaina treeneissä nähtiin pari kohtuullisen kovaakin pelimiestä, sillä Veli Lampi ja Toni Lehtinen, olivat mukana pitämässä hieman pallotuntumaa yllä. Kaksikko on eilen Maarianhaminaan yhdessä Örebro SK:n kanssa matkanneen Tero Mäntylän kanssa vailla sopimuksia.

“Tuon tason kaverit nostavat automaattisesti harjoitusten tasoa aina”, lisäsi “Kärde”.

Keskiviikon vastustaja, FC Korsholm, on aloittanut kautensa vielä heikommin kuin Kerho. Joukkueella on tilillään vasta yksi tasapeli ja yksi voitto. Voitto tosin tuli selkein numeroin kovasta FC Vaajakoskesta, joka kaatui Mustasaaressa peräti 3-0.

FC Korsholm sai joukkueensa kasaan vasta varsin myöhäisessä vaiheessa tälle kaudelle. Valmentajaakin on jo vaihdettu pariin kertaan, vaikka kausi on vasta kahdeksan ottelun mittainen. Nyt joukkuetta vetää Jouni Väkeväinen Mohammed Limamin ja Ulf Kortesniemen oltua aiemmin peräsimessä.

Vastaan asettuvan FC Korsholmin riveistä saa ihan tosissaan etsiä suomenkielisiä nimiä. Niitä ei siellä järin monta ole. Ajoittain kokoonpanossa on kuitenkin nähty farmiyhteistyöseura KPV:n A-junnuja, joiden kanssa Kerhon A-junnut pelaavat samassa sarjassa Ykköstä.

Kerho saa otteluun jalkeille varsin hyvän ryhmän. Sivussa ovat varmuudella vain Petri Huttu, Jussi Kankaanpää ja lomareissussa oleva Nuutti Panula, sekä pitkäaikaispotilas Johannes Saranpää. Sen sijaan Toni Kujala on pelikieltonsa sovittanut, Miikka Tuovilan takareisi on parantunut hyvää vauhtia ja mies lienee ainakin penkillä, Petri Niemi pystynee jatkamaan pelejään, eikä muillakaan ole sen suurempia ongelmia.

Tässä valossa tilanne vaikuttaa vaihteeksi melkein erinomaiselta. Nyt vain pitäisi saada peli kulkemaan ja maaleja syntymään. Jos paikkoja luodaan alkukauden malliin, lienee ihan päivänselvää, että Mikko Ylihärsilä, Mikael Muurimäki ja Juha Etelä-Aho saavat kyllä palloja maaliin kunhan se kuuluisa maustepurnukka vain avautuu. Kun se avautuu, sieltä sitten saattaakin pursuta kunnon satsi.

Joukkueet eivät ole koskaan aiemmin kohdanneet sen enempää virallisissa otteluissa kuin treenipeleissäkään, eli edessä on aivan uusi tuttavuus ja ensikohtaaminen. Sen soisi luonnollisestikin päättyvät Kerhon juhlintaan.

Ottelu alkaa Mustasaaren Keskuskentällä Botniahallin kupeessa keskiviikkoiltana klo 19.00, joten ei muuta kuin paikalle kannustamaan Kerho voittoon.