123 456 7890

SJK kohtaa lauantaina 21.9. vierasottelussa Helsingin IFK:n klo 18:00 alkavassa ottelussa. Ottelu pelataan Telia 5G Areenalla, missä SJK on voittanut Veikkausliigassa koko historiassaan vain kerran, kun HIFK kaatui siellä kaudella 2017 0-2-numeroin. Tällä kaudella SJK voitti HIFK:n Seinäjoella 1-0, mutta hävisi vieraissa samoin luvuin. SJK tarvitsee pelistä voiton, tavoitellessaan kauden päätteeksi europaikkaa ensi kaudelle.

Lauantaina odottaa vaikea vieraspeli. HIFK osaa olla hankala ja siksi meidän pitää olla mentaalisesti siihen valmiita. Valmiita taistelemaan joka hetkestä ja ansaita siten oikeutemme pelata parhaalla tavalla. Eli meidän pitää olla valmiita siihen, että se on vaikea peli, mutta samalla luottaa siihen, että pystymme vastaamaan heidän asenteeseen. Meillä on tarpeeksi laatua meidän ryhmässä aiheuttaa heille isoja vaikeuksia, sanoo SJK:n päävalmentaja Brian Page.

Olemme käyneet läpi sitä koko seurassa, että miten nostamme entisestään energiatasoja jokaiseen otteluun. Odotan, että pystymme aloittamaan lauantaina pelin, kuten päätimme VPS:aa vastaan. En todellakaan ollut sen ottelun alkuun tyytyväinen, mutta olin tyytyväinen pelin loppuun. Kysymys onkin, että miten saamme sen saman meiningin koko yhdeksän kymmenen minuutin ajaksi kentälle? Laatu tekemiseen, kova tempo, energia sekä kova työnteko koko otteluun. Siten voitamme otteluita, painottaa Page.

Olemme tehneet todella hyvin töitä tällä viikolla ja olen ollut todella tyytyväinen pelaajiin. Olen luottavainen, että menemme sinne kääntämään voitottoman kierteemme, vakuuttaa Page.

Viime otteluissa Page on antanut luottoa nuorille pelaajille ja samalla on syntynyt Veikkausliigadebyyttejä sekä debyyttimaaleja nuorille pelaajille.

– Uskon, että moni on ollut yllättynyt siitä mitä meidän nuoret pelaajat pystyy tekemään. Mutta työni on valita aina joukkue, joka on valmis tuomaan niitä tuloksia mitä seura haluaa. Eli ikä ei ole silloin tärkeintä. Jos joku pelaaja tuo ominaisuuksillaan peliin sitä mitä haluan heidän siihen tuovan, on hän mukana iästään huolimatta. Sillä ei ole mitään väliä, että onko hän aiemmin pelannut 200 Veikkausliigapeliä tai ei yhtään. Jokainen pelaaja tietää sen ja he tekevät joka päivä töitä parhaansa mukaan, näyttääkseen taitonsa. Taistellakseen itsensä joukkueeseen. Ja se on sitten minun työni huomata heidän kykynsä ja ottaa heidät mukaan pelisuunnitelmaan, jos uskon heidän pystyvän toteuttavan sen,
kertoo Page.

Tähän mennessä, emme ole pystyneet vielä joukkueena pelaamaan täyttä ysikymppistä kuten haluan, mutta uskon jokaiseen pelaajaan, että teemme sen lauantaina, sanoo Page vielä lopuksi.

Nuorista pelaajista, 18-vuotias Maximo Tolonen teki uransa ensimmäisen Veikkausliiga-maalinsa SJK – KuPS ottelussa 31.8. OmaSp Stadionilla. Tolonen on pelannut tällä kaudella 14:sta ottelussa ja sen lisäksi seitsemässä Kakkosen ottelussa. Yhteensä niissä on tullut neljä maalia.

Olihan se aika huikeaa ja aika paljon tunteita laukesi siinä maalin jälkeen. Varsinkin kun sen sai tehdä siinä Kloppien edessä. Aika kauan siinä kesti, että se viimein tuli. Tai ainakin kauemmin mitä itse olin odottanut. Isot tunteet purkautui siinä maalissa. Emme olleet joukkueenakakaan tehneet maaleja pitkään aikaan, niin aika paljon vapautuneempi olo on ollut nyt sen jälkeen. Sen jälkeen oli Vepsuakin vastaan useammin paikkoja. Nyt niitä tulee enemmän ja enemmän ja varmasti tulee lisääkin maaleja, sanoo SJK:n hyökkäävä keskikenttäpelaaja Maximo Tolonen.

Tietenkin se, että jouduimme Haastajasarjaan, on ollut iso pettymys kaikille, niin meille pelaajille, seuralle kuin faneille. Onhan tämä vaikea kausi ollut, mutta silloin on tärkeintä, että keskittyy vain omaan tekemiseen jokainen ja keskitytään siihen, että ollaan parhaassa mahdollisessa kunnossa seuraavaan peliin aina. Vaikka tulee vaihdoksia, ei sen saa muuttaa mitään, vaan päinvastoin lisätä meidän tekemistä, Tolonen sanoo.

HIFK:n tuntien, varmasti meille tulee lauantaina tiukka peli. HIFK-vieraissa ei ole kenellekään mieluisa paikka. Varmasti hyvä tunnelma stadionilla ja meille vaikea peli. Mutta musta tuntuu, että jos me saadaan oma peli kulkemaan ja saadaan pallollinen peli toimimaan heti alusta alkaen koko ysikymppiseksi, kuten Vepsua vastaan toinen puoliaika, niin aivan varmasti saadaan sieltä pisteet, vakuuttaa Tolonen lopuksi.

Toinen nuori pelaaja, 19-vuotias Jyri Kiuru, asetti itselleen SJK Akatemiaan täksi kaudeksi liittyessään tavoitteeeksi edustusjoukkueen harjoitusringin sekä debyytin tekemisen Veikkausliigassa. Debyyttiottelu oli Seinäjoella tuo Tolosen debyyttimaalinkin nähnyt SJK – KuPS. Debyytissä syntyi myös maali, joka kuitenkin hylättiin paitsiona. Kiuru, on pelannut nyt SJK:n kahdessa viimeisessä ottelussa täydet minuutit.

On tottakai tuntunut siistiltä ja olen kiitollinen siitä, että olen päässyt pelaamaan. Seuraavaksi sitten se maali, sanoo SJK:n laitahyökkääjä Jyri Kiuru.

Onhan tämä vielä aika paljon ammattimaisempaa kuin akatemian toiminta ja tottakai sen pitääkin olla. Tänne sieltä halutaan nostaa pelaajia. Tempo treeneissä on vielä vähän kovempi kuin akatemian treeneissä ja sama peleissä. Kyllä se ero oikeasti on aika suuri. Uskon kuitenkin, että olen ollut siihen valmis. Tottakai se vähän tulee yllätyksenä, kun palloa pitää liikuttaa vielä paljon nopeammin. Minut on myös otettu hyvin joukkueessa vastaan, että ei ole ollut mitään ongelmia, Kiuru jatkaa.

Seinäjoella olen viihtynyt. Täällä on hyvät olosuhteet ja saa keskittyä siihen mitä haluaa tehdä. Ei ole kyllä mitään valittamista, päättää Kiuru.

SJK:n kokeneempaa kaartia edustavan kapteeni Mehmet Hetemaj’n ajatuksia voi kuunnella tämän viikon Veikkausliiga-podcastissa.

Paikan päälle otteluun lähtevät ja Helsingin suunnalla asuvat SJK-kannattajat, sijoittuvat Pääkatsomon Eteläpäädyn puoleiseen laitaan, lohkoon 101, minne on oma sisäänkäynti viereisestä kulmauksesta sekä oma ennakkolipunmyynti tästä linkistä.

Seinäjoella peliä katsotaan OmaSp Stadionilla, Vierasmatsi Live -tapahtumassa. Sisäänpääsy on ilmainen ja ovet aukeaa klo 17:00. Peli näkyy myös kotikoneilta maksullisesta Ruutu-palvelusta.

HIFK:n päätavoite kaudelle varmistettu

Veikkausliigakauteen 2019 taloudellisesti pienessä epävarmuudessa lähtenyt HIFK, on kauden lähestyessä loppuaan täysin erilaisessa tilanteessa. Sarjapaikka ensi kaudelle varmistui viime viikonlopun KPV-voitolla ja seuran taustalle on tullut uusi omistaja. Talousvaikeudet on sitä myöten selätetty ja joukkue voi keskittyä tulevan kauden rakentamiseen hyvissä asetelmissa. Sarjapaikan varmistaminen oli seuran päätavoite tälle kaudelle.

HIFK on käyttänyt laajaa pelajaarinkiä ja päävalmentaja Tor Thodesen on saanut siitä huolimatta oman pelisysteeminsä iskostumaan joukkueesen. HIFK pelaa melko suoraviivaisesti ja aggressiivisesti. Se prässää kovaa ja tekee kovaa töitä yhdessä joukkueena.

Hankinnoissa brasilialainen Erikson Carlos, eli tuttavallisemmin Tiquinho, on ollut erinomainen löytö kärkipäähän. Puolustus ja keskisektori on kokenut, kun alakerrassa on kapteeni Hannu Patronen ja Tero Mäntylä sekä heidän edessään seuraikoni Jukka Halme ja kaikkensa joukkueen menestymisen eteen tekevä Jani Bäckman. Hyökkäykseen HIFK hommasi vielä kesän siirtoikkunassa Sakari Tukiaisen, joka on isokoisena ja hyvänä viimeistelijänä tehokas Thodesenin pelitavan toteuttaja. HIFK:n epäonneksi, maalivahti Arnold Origi on ollut loukkaantuneena pitkään. Origi olisi kunnossa ollessaan ollut kenties jopa sarjan parhaita maalivahteja.

Viime viikon ottelu KPV:ta vastaan oli HIFK:n tyyliin sopien kova kamppailu, jossa välillä tunteetkin kuumenivat. Se oli ensimmäisen jakson jälkeen tilanteessa 0-0, vaikka KPV saikin pallon kertaalleen isäntien maaliin. Maali hylättiin hyökkääjän rikkeen vuoksi. Toisella jaksolla HIFK:n avasi maalitilin, mutta KPV tuli vielä tasoihin hetkeä myöhemmin. Lopulta Luis Henrique iski ottelun voittomaalin vartti ennen loppua. HIFK kaunisteli lukemat 3-1:een ottelun yliajalla, kun KPV pelasi jo vajaamiehisenä.

KPV-ottelussa varoitukset saaneet HIFK:n Jani Bäckman ja Riku Selander ovat nyt lauantain SJK-ottelussa pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Loukkaantumissuma jäämässä taakse

Viime viikonlopun tasapeli VPS:n kanssa varmisti myös SJK:n sarjapaikan ensi kauden Veikkausliigaan. Pelattavaa kuitenkin riittää, sillä SJK haluaa päästä vielä mukaan europeleihin ensi kaudeksi. Sitä unelmaa varten tarvitaan ensin voittoja ja Haastajasarjan kahden parhaan joukkoon pääseminen. Juuri nyt SJK on kolmantena. Edellä on tasapisteissä, mutta paremman maalieron turvin lauantaina kohdattava HIFK. FC Lahti on tätä kirjoitettaessa kahden pisteen päässä edellä, mutta se kohtaa vierasottelussa perjantaina VPS:n. Jos FC Lahti menettää pisteitä perjantain ottelussaan, voisi SJK nousta voitolla sarjan kärkeen.

SJK:n joukkue alkaa olemaan aiemman loukkaantumissuman jälkeen taas kunnossa. Dani Hatakka tekee paluun kärsittyään pelikieltonsa. Jude Arthur sai pienen kolhun harjoituksissa ennen VPS-ottelua, mutta hänkin on todennäköisesti taas mukana. SJK:lla ei Billy Ionsin lisäksi ole muita loukkaantuneita. Ions operoitiin reilu viikko sitten ja kuntoutuminen kestää vähintään kuukauden. Moshtagh Yaghoubi oli sairauslomalla kolmisen viikkoa, eikä ole sinä aikana osallistunut joukkueen harjoituksiin. Siksi hän ei ole käytettävissä lauantain ottelussa.

SJK Akatemian paidassa viime viikolla pelanneet Matheus Batista ja Samba Benga, ovat tarvittaessa edelleen käytettävissä myös SJK:n edustusjoukkueessa, vaikka syyskuun alussa oleva joukkueiden rekisteröintipäivämäärä onkin jo ohitettu. SJK ja SJK Akatemia kun ovat saman seuran kaksi joukkuetta, saa silloin alempana pelaavasta joukkueesta siirtyä ylöspäin vielä tuon rajan ohittamisenkin jälkeen. Juniori-ikäisiä pelaajia tuo siirtoraja ei koske. Pelaajat, kuten Ville Tikkanen ja Daniel Håkans, jotka pelasivat myös viime viikon ottelussa, saavat liikkua joukkueiden välillä kauden loppuun vaikka pelaisivat minuutteja myös Veikkausliigassa. Juniori-ikäisiä pelaajia, jotka ovat pelanneet tällä kaudella Veikkausliigaa sekä SJK Akatemian mukana Kakkosessa, on yllämainittujen lisäksi Jeremiah Streng, Maximo Tolonen, Jyri Kiuru, Joonas Sundman ja Jude Arthur. SJK Akatemia kamppailee noususta Ykköseen ja tarvitsee vielä ainakin kaksi voittoa tuon varmistamiseen. Ensimmäiseen on mahdollisuus sunnuntain vieraspelissä Iisalmessa.

Lauantain ottelun jälkeen, SJK:n joukkue palaa Seinäjoelle ja seuraavana viikonloppuna perjantaina 27.9. kohdataan OmaSp Stadionilla Pohjanmaan derbyssä KPV. Ottelu alkaa klo 18:30 ja ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. Haastajasarjan kaikki loput ottelut löydät SJK:n nettisivujen Ottelut-kohdasta.

Kauden jälkeen pelataan viimeisestä Eurooppa-liigan paikasta vielä erillinen Euroturnaus, johon selviää myös Haastajasarjan kaksi parhaiten sijoittunutta. SJK:n kausikortit ja aiemmin ostetut lippu-voucherit käyvät kaikkiin SJK:n loppukauden kotiotteluihin, mukaanlukien mahdollinen Euroturnaus.