123 456 7890

Voitto vaikka väkisin
SJK – JJK 2-1 (0-0)
54 min 1-0 Robert Fors
78 min 2-0 Miika Korpela (rp)
82 min 2-1 Juuso Haapasaari

Seinäjoen Jalkapallokerhon A-junioreiden huikea syysvire kestää ja jatkuu oivallisena.

Tänään sai Veikkausliigassa pelaavan Jyväskylän Jalkapalloklubi jälkikasvu tunnustaa Kerhon paremmakseen niukasti, mutta kenties ihan ansaitusti, vaikka kummallakin joukkueella oli tukku erinomaisia paikkoja tehdä enemmänkin maaleja.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa toisen puoliajan puolella. Syyskierroksella Norrvalla FF:sta mukaan tullut Robert Fors karkasi omille teilleen pelikellon ehdittyä 54. minuutille, eikä nuorukainen erehtynyt vaan sijoitti pallon verkkoon tehden samalla ensimmäisen SM-sarjamaalinsa Kerhon nutussa. Oivallisempaan aikaan tuota osumaa ei toki olisi voinutkaan tehdä.

Johtomaalin jälkeen peli jatkui samanlaisena vääntöä kuin mitä se oli ollut läpi ensimmäisen puoliajan. JJK:n ryhmässä ei ollut saman luokan staroja kuin esimerkiksi Hakalla nämä ikuisesti 17-vuotiaat perulaiset, jotka pelaavat vielä seuraavat 5-7 vuotta A-junnuissa. Joukkue oli kuitenkin selvästi tasaisempi kuin Haka ja ehkä siinä mielessä paras Seinäjoella vierailleista A-junnuryhmistä.

Kun vieraiden veskari kaatoi Jesse Jääskeläisen 78. minuutilla, ei erotuomari Olli-Jussi SAriolalla ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin kiikuttaa peliväline pilkulle. Sen sijaan, että O-J olisi antanut ansaitun punaisen kortin veskarille, hän taisi tuntea jonkinlaista sääliä ja armahti rötöstelijän. Miika Korpela sen sijaan ei tuntenut sääliä, eikä armahtanut, vaan iski Kerhon kahden maalin johtoon kun pelikellossa oli enää 12 minuuttia jäljellä. Korpelalle maali oli kauden neljäs osuma.

Kahden maalin johtotilanteessa kotioukkueen peli sekosi kummallisesti. Ihan kuin joukkue olisi alkanut hermoilla ihan suotta. Näin JJK pääsi painamaan pelin väkisin kohti Kerhon päätyä.

Kavennuksensa vieraat saivat lukuisista erinomaisista tilanteista huolimatta puhtaan onnekantamoisen myötä. Vaihdosta kehiin tullut Juuso Haapasaari lähetti keskitykseksi tarkoitetun pallon kohti Kerhon maalia. Kerrassaan huikeita pelastuksia esittänyt Toni Koivusaari arvioi keskityksen pieleen ja pallo upposi takakulmaan. Tuon osuman “Koivari” voi kyllä ottaa piikkiinsä, mutta samaan hengenvetoon on sanottava, että ilman muutamaa maagisuutta hipovaa pelastusta pisteet olisivat hyvinkin saattaneet lähteä Jyväskylään vieraiden mukana.

Kun kolme viikkoa sitten katseltiin tulevaa ohjelmaa, jossa vastaan tulisivat SM-sarjan kolme sen hetken kovinta nippua, eli HJK, JJK ja Haka, toivottiin, että saataisiin muutama piste ja pystyttäisiin ottamaan kiinnitys sarjapaikkaan.

Nyt tuo kaikki on historiaa ja nuo kolme ottelua tuottivat Kerholle täydet yhdeksän pistettä joukkueen kaadettua sarjassa ennen päivän ottelua tasapisteissä olleen JJK:n ihan väkisin. Voitto piti Kerhon mukana mitalitaistelussa, sillä nyt sarjan kärkikolmikkoon kuuluvat Klubi, Haka ja Kerho ovat kaikki 18 pisteessä.

Sarja on kuitenkin ihan huikean jännittävä ja tasainen, sillä PK-35 vaanii pisteen päässä ja JJK kolmen pisteen päässä. Lisäksi FC Viikingeillä on mahdollisuus nousta tasapisteisiin JJK:n kanssa, mikäli joukkue kaataa rästipelissä HJK:n.

Saku Koskinen pelasi keskikentällä erinomaisesti, mutta samaa voi sanoa myös kaikista muista pelimiehistä. Eero Rantanen pelasi varmasti yhden parhaista peleistään oikeana pakkina, eikä puolustuslinjasta heikkoa lenkkiä löytynyt tälläkään erää.

Harva näki edes kosteita päiväunia tällaisesta tilanteesta keväthankien aikaan. Silloin moni epäili, saadaanko A-junnut ihan oikeasti jalkeille ja jos saadaan, pärjääkö joukkue oikein millään tavalla. Nyt voidaan todeta, että sarjapaikka, joka oli tavoite, on jo saavutettu. Jalometallin kiilto on taatusti silmissä jokaisella pelaajalla ja valmennusryhmällä, mutta sen ei saa antaa nyt häikäistä.

Kolme jäljellä olevaa ottelua eivät ole helppoja. Näillä näkymin ensi lauantaina pelattavaan kamppailuun saapuu vieraaksi sarjapaikastaan edelleen taisteleva Kuopion Palloseura. Myös sitä seuraavan viikon vastustaja, FC Inter, pelaa edelleen paikastaan SM-sarjassa. Viimeiseen kotiotteluun tulee vieraaksi FC Viikingit, joka on viiden muun joukkueen tavoin edelleen mukana jopa mestaruustaistelussa.

Yleisöä oli lehtereille kertynyt melkoisen mukavasti, ehkä noin 200 katsojaa. Jos joukkue jatkaa samaan tahtiin ja pystyy ottamaan lisäpisteitä ensi viikonloppuna, on ehkä syytä ryhtyä masinoimaan jopa jonkinasteista fanibussia Turkuun parin viikon kuluttua.

SJK: Toni Koivusaari, Nicolas Tuisku, Miika Korpela, Eero Rantanen (78. Sami Viljanen), Jesse Jääskeläinen (81. Jaakko Vähäpesola), Saku Koskinen, Teemu Penninkangas (88. Jarno Takamäki), Kalle Taimi, Tommi Kukila (69. Ville Luomapuro), Robert Fors (90. Veli-Pekka Pajula)