123 456 7890

SJK otti voiton kauden ensimmäisessä virallisessa ottelussa, kun AC Oulu kaatui vieraskentällä Suomen cupin karsintojen ottelussa. Voittomaalin iski SJK:lle hyvään vireeseen päässyt Denys Oliinyk. Avausvoiton merkitys on tämän kauden Suomen cupin karsinnassa suuri, sillä pelejä pelataan vain kolme ja lohkosta menee kaksi parasta jatkoon varsinaiseen Suomen cupiin. SJK otti voitolla siten kiinnityksen jatkopaikkaan. Suomen cupin karsinta jatkuu ensi viikon lauantaina 13.2. klo 13:00, ja silloin SJK matkustaa KuPS:n vieraaksi. Myös KuPS voitti oman avausottelunsa Ilveksen vieraana. Peli näkyy suorana Ruutu-palvelusta. Veikkausliiga alkaa 10.4. ja SJK:n kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Shopissa.

AC Oulu – SJK 0-1 (0-1)
0-1 16 min Denys Oliinyk

Denys Oliinyk pääsi iskemään kauden ensimmäisen virallisen maalin, kun ensin palloa kierrätettiin Jude Arthurille ja hän jatkoi sen laitaan Murilolle. Murilo löysi keskityksellä Oliinykin maalin edestä ja tämä puski pallon lähietäisyydeltä maaliin. Peli oli ehtinyt vanhentua reilun vartin. Vähän myöhemmin AC Oulukin sai pallon maaliin, mutta se tilanne oli paitsio, eikä maalia hyväksytty.

Varsinaisia maalipaikkoja ei tullut yllämainittujen lisäksi oikein kummallekaan, mutta AC Oulu sai muutaman kulmapotkun. Niistä ei kuitenkaan suurta vaaraa ollut SJK:lle. SJK puolusti tiivisti ja prässäsi ylhäältä aggressiivisesti, eikä AC Oulu päässyt rakentamaan peliään.

Puoliajan lopussa SJK:n Mehmet Hetemaj joutui paikkailtavaksi kentän ulkopuolelle, kun entinen SJK-pelaaja Obed Malolo kopautti häntä polvella takareiteen. Malolo sai tilanteesta myös keltaisen. Hetemaj pystyi jatkamaan viimeisen minuutin, mutta tauolla hänet vaihdettiin pois. Ensimmäinen puoliaika muutenkin kokonaisuutena rikkonainen, kun myös Malolo itse ja aiemmin AC Oulun puolustaja Rafinha olivat huollettavana kentällä. SJK:lta ensimmäisen jakson varoitetut olivat Tuco ja Hetemaj.

Toinen puoliaika jatkui SJK:n hienoisessa komennossa, joskin tiiviissä puolustuksessa, joten maalipaikat olivat edelleen vähissä. Reilun tunnin pelin jälkeen AC Oulu oli yllättää Walter Viitalan kaukolaukauksella, mutta pallo meni noin metrin ohitse. 70 minuutilla AC Oulun Malolo laukoi, mutta SJK-puolustus blokkasi ja lähti vastahyökkäykseen. Vastahyökkäyksestä Emmanuel Ledesma yritti hakea Tucoa maalin edestä matalalla syötöllä, mutta kotijoukkueen Ruxi ehti katkaisemaan sen kulmaksi. Kulmasta SJK sai pienen painostuksen, joka kuitenkin päättyi rikkeeseen.

76. peliminuutilla Arthur katkaisi hyvällä taklauksella AC Oulun hyökkäyksen, ja käynnisti hyökkäyksen antamalla pallon Ledesmalle. Ledesma haki vedolla takakulmaa, mutta pallo meni hieman yli ja päätyverkkoon.

Kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa, sai AC Oulu vapaapotkun, mistä Ruxi sai hieman päätään väliin ja saada pallon maaliin. SJK:n maalissa kuitenkin Walter Viitala liimasi pallon, pitäen nollan kauden avausottelussa.

SJK: Walter Viitala MV, Nikko Boxall, Tero Mäntylä, Jude Arthur, Emmanuel Ledesma (89’ Matias Vainionpää), Denys Oliinyk (89 Niko Markkula), Jake Jervis, Rodrigo Arciero, Murilo, Mehmet Hetemaj (46’ Gustaf Backaliden) ja Ariel Tuco Ngueukam (82’ Joonas Lepistö)