123 456 7890

SJK otti komean voiton paikallisvihollisesta. VPS kaatui vierasottelussa, kun uusi hyökkääjä Roope Riski osui kahdesti. Paikalle oli matkustanut jopa satakunta SJK kannattajaa, jotka pitivät tunnelmaa yllä ottelun alusta loppuun asti. Voiton myötä VPS joutui yhä syvemmälle putoamiskurimukseen. Ja SJK otti askeleen kohti kirkkaampia mitaleita.

SJK kannattajat ja joukkue syleilyssä.

VPS – SJK 1-3 (0-1)

0-1 23 min Ariel Tuco Ngueukam
1-1 50 min Juho Mäkelä
1-2 68 min Roope Riski
1-3 81 min Roope Riski

VPS johtomaali oli lähellä 19. minuutilla. Nikko Boxallin pitkä puolenvaihto tavoitti Jesper Engströmin. Engström keskitti maalille Jerry Voutilaiselle. Voutilaisen voimakas pusku kolahti Kerhon kannalta onneksi ylärimaan ja siitä maalipotkuksi.

SJK siirtyi johtoon 22. minuutilla. Akseli Pelvas leikkasi keskelle ja laukoi, mutta VPS-puolustus blokkasi. Pallo pysyi kuitenkin VPS:n maalin lähettyvillä. Jussi Vasara nöyryytti Tony Björkiä pallotaistossa totaalisesti ja pääsi laukomaan 16-alueen rajalta. VPS-maalivahti Henri Sillanpää torjui Vasaran laukauksen eteensä, Tuco oli ensimmäisenä paluupallossa ja iski sen verkkoon.

Akseli Pelvas oli lähellä lisätä SJK:n johtoa 36. minuutilla. Richard Dorman keskitti oikealta laidalta maalille kohti Akseli Pelvasta. Ville Koskimaa pääsi väliin, mutta ei pystynyt katkaisemaan, joten pallo tuli kuin tulikin Pelvakselle. Henri Sillanpää torjui Pelvaksen sijoituksen jalallaan kulmapotkuksi. Tauolle mentiin SJK:n yhden maalin johdossa.

VPS aloitti toisen puoliajan vahvasti. Jerry Voutilainen keskitti vasemmalta laidalta ja Juho Mäkelä puski pelin tasoihin 50. minuutilla. Maali oli Mäkelälle kauden kymmenes. Peräti kolme niistä on syntynyt SJK:ta vastaan. Maalin jälkeen VPS sai entistäkin paremman otteen pelistä. Mäkelä pääsi uuteen maalipaikkaan vain muutama minuutti tasoituksen jälkeen. Mihkel Aksalun erinomainen vastaantulo vesitti Mäkelän maaliaikeet.

Bahrudin Atajic tuli Akseli Pelvaksen tilalle oikeaan laitaan tunnin kohdalla. Vaihto tuotti tulosta 68. minuutilla. Atajic harhautteli tiensä boksiin ja keskitti Roope Riskille, joka puski pallon maaliin. Maali oli Riskille ensimmäinen SJK-paidassa. Ja lisää tuli. 81. minuutilla Richard Dorman antoi vapaapotkun viereensä Johannes Laaksoselle, jolle VPS oli antanut hämmentävän paljon tilaa. Laaksonen laukoi boksin rajalta, Sillanpää torjui eteensä ja Riski oli ensimmäisenä paluupallossa. 3-1.

83. minuutilla Cedric Gogoua rikkoi Juho Mäkelää rangaistusalueen rajalla. Seurauksena oli ulosajo toisen keltaisen kortin myötä. Vapaapotkua asettui laukomaan Joe Broekhuizen. Broekhuizenin laukaus meni kuitenkin suoraan muuriin, eikä toinenkaan yritys ollut sen parempi.

Johannes Laaksonen laukoi 88. minuutilla jälleen vaarallisesti boksin rajalta. Tällä kerralla Sillanpää torjui tilanteen kulmaksi. Enempää maaleja ei nähty, joten SJK nappasi äärimmäisen makean vierasvoiton. SJK voitti kauden kaikki kohtaamiset VPS:ää vastaan.

Tosi hyvä peli meiltä. Ollaan pelattu hyvin ja hyvällä asenteella pari viime peliä. Ei olla saatu sitä tulosta, mitä oltais ansaittu. Tänään meidän hyvä asenne ja työnteko palkittiin. Mikä olisi parempi paikka saada voittoputki auki, kuin täällä vieraissa Pohjanmaan derbyssä. Vähän sössittiin itse ja päästettiin VPS tasoihin. Reagoitiin hyvin, päät eivät painuneet alas. Tiedettiin, että palkinto tulee, kun jaksamme tehdä töitä. Olen varmaan kerran aiemmin tehnyt päällä maalin. Bahru pisti hyvän pallon, sain vähän päätä väliin ja pallo meni tolpan kautta sisään. Vähän tuuriakin mukana, mutta sitä pitää vähän olla. Toinen maali tuli meidän vaparikuvion päätteeksi. Maalivahti torjui eteensä ja pääsin pistämään. Mehu oli siinä lähellä myös, mutta tarvitsin maalia häntä enemmän, sanoi Roope Riski virnuillen.

Iso kiitos valmennustiimille. He hoitivat loistavasti tämän viikon. Taistelu jatkuu joka rintamalla. Emme pelanneet aiempaa paremmin tai huonommin. Nyt vain tehtiin maaleja. Ollaan tiedetty, että maalit tulee. VPS pääsi peliin mukaan, sen jälkeen Aksalulta hieno torjunta. Meidän pelaajat pitivät päänsä ja pari tehtiin maalia. Hieno voitto. Roope Riski on maalintekijä ja hän elää maaleista. En usko epäonneen, mutta Roopella on ollut paikkoja viime peleissä. Hän jatkoi työntekoa ja sai hienon palkinnon. Oli todella tärkeää hänelle ja meidän joukkueellle. Hän on mennyt eteenpäin kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Hän osallistuu myös pelinrakenteluvaiheessa aktiivisesti peliin. Nopeat jalat ja prässääminen tekee toppareille homman vaikeaksi, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ensimmäisellä jaksolla tilanteet menivät 1-1. Toisella puoliajalla päästiin mukaan maalin myötä. Saatiin painetta SJK-päätyyn. Sitten siinä kävi niin kuin useasti käy. Tuli yksi hyökkäys, josta SJK teki maalin. Oltiin ihan hyvin vielä mukana, mutta 3-1-maalin jälkeen ei enää oltu. Pari samantyyppistä maalia tuli, se oli SJK:n hyvyyttä. Toiselle puoliajalle tultiin hyvin ja taisteltiin pisteistä ja voitosta. Kyllähän tappio kirpaisee etenkin paikalliskamppailussa. Ei tämä ollut asenteesta kiinni. Loppu oli kosmetiikkaa, sanoi VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Jussi Vasara, Ariel Tuco Ngueukam (90+4 Toni Lehitnen), Zeljko Savic, Akseli Pelvas (59′ Bahrudin Atajic), Roope Riski (84′ Pavle Milosavljevic), Cedric Gogoua ja Mehmet Hetemaj

Seuraava ottelu on ensi keskiviikkona, kun KuPS vierailee Seinäjoella. SJK – KuPS pelataan ke 26.08. klo 18.30 .