123 456 7890

SJK kaatoi VPS:n selvin 3-0 luvuin, mutta olisi voinut iskeä suuremmatkin numerot. Pari kertaa pallo osui pystytolppaan ja muutamasta komeasta läpisyötöstä olisi pitänyt ehkä lisämaaleja iskeä. Kokonaisuutena SJK pelasi jälleen hyvän ja melko ehjän harjoitusottelun, saaden viimein myös ansaitun voiton, jota on haettu kahdessa edellisessä tasapelliin päättyneessä harjoitusottelussa. SJK pelaa vielä yhden harjoitusottelun ennen Veikkausliigan alkua, kun RoPS saapuu OmaSp Stadionille keskiviikkona 24.6. klo 18:00. Pelistä tulee myös maksullinen livestream. Veikkausliigan kausi alkaa 1.7. Nyt kuitenkin kaikille oikein hyvää juhannuksen aikaa!

SJK – VPS 3-0 (2-0)
1-0 1 min Daniel Håkans
2-0 27 min Tuco
3-0 70 min Joonas Lepistö

SJK sai peliin mainion alun, kun Serge Atakayi nousi vasemmalta aina päätyrajalle asti ja löysi Daniel Håkansin maalin edestä VPS-puolustuksen keskeltä. Håkans jatkoi pallon suoraan syötöstä maaliin, vain minuutin pelin jälkeen.

Ariel Tuco Ngueukam oli lisätä johtoa heti perään, voitettuaan VPS-puolustajan kaksinkamppailussa ja Tuco koitti kaukaa taka-alakulmaan putoavaa vetoa, mutta veto meni hieman yli. Tuco pääsi kuitenkin maalin makuun 27.minuutilla, avausmaalin tehneen Håkansin erinomaisesta syötöstä. Koko tilanne lähti SJK:n omalta puolustukselta ensin Mehmet Hetemaj’lle keskelle. Tämä jatkoi pallon nopeasti laitaan ja eteenpäin Niko Markkulalle, ja Markkula antoi vielä nopean syötön Håkansille eteen. Håkans tuli hieman samaan tapaan päätyviivaa pitkin maalille kuin avausmaalissa Atakayi ja löysi maalin edestä Tucon. Tuco nosti pallon sisäsyrjällä maalin kattoon.

Puolen tunnin pelin jälkeen VPS sai ensimmäiset tilanteensa, joista ei kuitenkaan syntynyt vetoja maalia kohti. Muutama kulmapotku ja vapaapotku. Vaarallisin tilanne oli 33. minuutin kohdalla, kun Fabrice Gatambiye pääsi jatkamaan kaukaa laidalta tulleen keskityksen maalin edustalta. Hän ei aivan ehtinyt kunnolla kuitenkaan tilanteeseen ja nosto meni reilusti yli maalin.

Vielä ennen taukoa, Serge Atakayi pääsi vauhtiin laidalta ja yrittämään maalintekoa, mutta pallo osui vain voimalla tolppaan. Tauolla SJK teki kolme vaihtoa ja lisää vielä tunnin pelin jälkeen. SJK oli edelleen dominoivan vahva ja hyviä maalipaikkoja tuli ainakin Mehmet Hetemaj’lle ja Matej Hradeckylle, mutta VPS maalivahti joko torjui tai puolustus siivosi palloa lähes maaliviivalta.

Vaihdosta sisään tullut oma kasvatti, Joonas Lepistö, pääsi lisäämään johtoa 70 minuutin kohdalla, Matej Hradeckyn erinomaisesta syötöstä linjan taakse. Viime kaudella maalikuninkuuden Kakkosessa voittanut Lepistö sijoitti pallon avoimeen alakulmaan. Lepistö oli tehdä vielä toisenkin maalin, mutta jälleen pallo pomppasi vain voimalla pystytolppaan.

SJK oli ottelussa alusta loppuun niskan päällä, mutta reilun tunnin pelin jälkeen tempo hieman hidastui ensimmäiseen puoliaikaan nähden ja tilanteita ei tullut enää niin montaa. Erityisen ilahduttavaa oli ensimmäisellä puoliajalla Daniel Håkansin ja Serge Atakayin esitykset laidoilla sekä toisella puoliajalla nähty Billy Ionsin paluu tositoimiin.

SJK: Walter Viitala MV (45’ Jesse Öst MV), Tero Mäntylä, Ville Tikkanen, Matias Vainionpää, Niko Markkula (63’ Billy Ions), Mehmet Hetemaj (63’ Jude Arthur), Matej Hradecky (80’ Jeremiah Streng), Keaton Isaksson (45’ Anel Rashkaj), Daniel Håkans (45’ Robin Sid), Serge Atakayi (80’ Sami Sipola) ja Tuco (63’ Joonas Lepistö).