123 456 7890

SJK:n leiri Eerikkilässä sai voittoisan lopun, kun SJK kaatoi harjoitusottelussa Ykkösen FC Hakan. Ottelussa nähtiin ensikertalaisia maalinteossa, kun sekä Sergei Eremenko että Dion Acoff tekivät ensimmäiset osumansa SJK-paidassa. Eremenko osui pilkulta, mikä sekin on ensimmäinen rangaistuspotkumaali tälle talvelle. Eremenko oli neljäs yrittäjä. Ykkösestä sarjanousua Teemu Tainion valmennuksessa havitteleva FC Haka, tuli otteluun kovaa ja SJK ei saanut kunnolla syöttöjä kohdilleen ensimmäisellä jaksolla. Silti SJK oli hienokseltaan parempi ja toisella jaksolla SJK painoi pelin välillä lähes täysin toiseen päätyyn. Maalipaikkoja oli useita, mutta myös Hakalla oli lopussa paikka tasoitukseen rangaistupotkulta. Tällä kertaa veto meni ohi maalin. SJK palaa ensi viikon alussa takaisin Seinäjoelle ja matkaa jälleen ensi perjantaina vierasharjoitusotteluun. Vastaan tulee TPS. Veikkausliigakausi alkaa 6.4. klo 15:00 kotiottelulla SJK – HIFK. Kausikortit vielä myynnissä 15.3. asti SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. Otteluohjelmat löydät tästä.

FC Haka – SJK 1-2 (1-1)
0-1 33 min Jean Fridolin Nganbe-Nganbe
1-1 44 min Sergei Eremenko rp.
1-2 65 min Dion Acoff

Ensimmäisellä jaksolla SJK:n parhaat tilanteet tuli vasemmalla puolustajana pelanneen Dani Hatakan kautta. Hatakka pääsi keskittämään useampaan otteeseen, mutta pallot eivät aivan löytäneet SJK:n pelaajia.

Haka pelasi kovaa ja ajoi kiinni miehiin kovalla asenteella varsinkin keskialueella ja vei siten SJK:lta tilan pelin rakentamiseen. Peli meni myös hieman sekavaksi, kunnes ensimmäistä ottelua SJK-paidassa pelannut Nadson rauhoitti pelin, ja otti alakerran komentoonsa.

Ensimmäinen kunnon tilanne syntyi 20 minuutin kohdalla, kun Daniel Håkans sai pallon taskuun ja nuorimies leikkasi keskelle, vetäen muuten hyvän vedon, mutta ihan pikkuisen liian korkean ja pallo meni yli yläriman.

Puolentunnin kohdalla myös Jere Streng oli päästä hyvin boksissa paikkaan, mutta Hakan puolustus ehti siivoamaan tilanteen. Lopulta Haka sai muutama minuutti myöhemmin vastahyökkäyksen ja Jean Fridolin Nganbe-Nganbe pääsi laukomaan tarkasti alakulmaan boksin kaarelta.

SJK:n tasoitus tuli aivan ottelun ensimmäisen puoliajan lopussa rangaistupotkusta, kun ensin Håkans tuli hyvin vasemmalta laidalta päätyviivaa pitkin ja matalassa keskityksessä Hakan pelaaja kurotti kädellään palloon. Sergei Eremenko laittoi pallon varmasti alakulmaan ja tauolle mentiin tasaluvuissa.

SJK teki useita vaihtoja puoliajalla ja aivan jakson alussa Haka sai hyökkäyksen sekä kulman, mutta sen jälkeen kontrollin otti SJK.

Maximo Tolonen toi palloa pariin kertaan hyvin boksiin ja SJK sai useampia vapaapotkuja kaukaa. Testipelaajana mukaan tullut Hampus Holmgren näytti pystyvän tuomaan hyökkäävän vaihtoehdon laitapuolustukseen ja keskuspuolustajina Ville Tikkanen sekä Joel Mero hoitivat hyvin hommansa.

Johtomaali syntyi, kun Mehmet Hetemaj tykitti maatapitkin tulleen vedon rangaistusalueen kaarelta ja nopea Dion Acoff ehti ensimmäisenä ohjaamaan pallon ohi Hakan-maalivahdin.

SJK jatkoi vaihtojen tekemistä ja moni ensimmäisellä puoliajalla pelannut tuli uudelleen takaisin peliin.

Aivan ottelun lopussa Haka sai rangaistuspotkun, kun kulmalipun tuntumasta annettu vapaapotku näytti osuvan Obed Malolon käteen. Tilanne sattui aivan rangaistusalueen rajalla ja tuomarikolmikkokin empi päätöstä hetken. Lopulta pallo laitettiin pilkulle ja Hakan Anton Popovitch epäonnistui, laittamalla pallon hieman vasemmalta ohi. Maalissa Jesse Öst oli myös hyvin mukana tilanteessa. Ottelu päättyi lähes samantien rangaistuspotkun jälkeen.

Tämä oli kokonaisuudessaan positiivinen kokemus. Pääsimme pois hetkeksi omasta kotihallista ja saimme hieman tehtyä erilaisia juttuja leirin aikana. Saimme Hakasta myös mielestäni erittäin hyvän harjoitusvastustajan, hyvä Ykkösen joukkue. Se oli liikkuva, aggressiivinen ja se oli mielenkiintoinen ottelu pelata, kuvaili SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko Eerikkilän leiriä ja harjoitusottelua.

Oli myös tärkeää saada ottelusta tulos, sillä emme ole voittaneet pitkään aikaan. Olemme pelanneet hyvin, mutta emme ole saaneet tulosta. Ja viimein saimme maalin myös rangaistuspotkusta, jatkoi Eremenko.

Saimme ottelusta myös hyvää materiaalia, mitä analysoida. Positiivisia juttuja ja asioita joissa meidän pitää edelleen parantaa. En ollut esimerkiksi tyytyväinen meidän syöttöjen tasoon, ihan yksinkertaisissa tilanteissa. Myös jotkut ratkaisut hieman ihmetytti. Kenties syöttöihin saattoi vaikuttaa hieman erilainen alusta ja ehkä joillain pelaajilla hieman keskittyminen herpaantui, analysoi Eremenko.

Mutta kokonaisuutena, tämä oli meille hyvä viikko. Aloitimme tämän viimeisen kuukauden jakson voitolla ja kaikki pysyivät hyvin ehjinä, eikä tullut loukkaantumisia. Meillä on muutamia pelaajia palautumassa aiemmista pienistä kolhuista ja ensi viikolla hekin pääsevät mukaan taas. Erittäin positiivinen tunne on joukkueesta nyt. Nadson sai ensimmäiset minuutit ja Hampus Holmgren näytti tasoaan ja pärjäsi hyvin. Meillä on vielä useampi peli jäljellä ennen kauden alkua ja me kehitymme kokoajan entisestään, Eremenko päätti lopuksi.

SJK 1.puoliaika: Jesse Öst MV, Boris Kadio, Nadson, Jude Arthur, Dani Hatakka, Mehmet Hetemaj, Sergei Eremenko, Moshtagh Yaghoubi, Daniel Håkans, Dion Acoff ja Jere Streng.

SJK 2. puoliaika: Jesse Öst MV, Joel Mero, Ville Tikkanen, Dani Hatakka, Hampus Holmgren, Mehmet Hetemaj, Moshtagh Yaghoubi, Obed Malolo, Maximo Tolonen, Dion Acoff ja Jere Streng.

Jussi Rämän kuvia ottelusta SJK:n Facebook-sivuilla.