123 456 7890

SJK otti 2-0 voiton gibraltarilaisesta Europa FC:stä, Espanjan Esteponassa pelatussa harjoitusottelussa. SJK:n maalit iski Aristote Mboma ja Emil Lidman. Vastustaja oli varsin fyysinen ja taitava, eikä SJK missään tapauksessa saanut voittoaan helpolla. Viime kaudella Tukholman AIK:ta pinteessä Euro-otteluissa pitänyt Europa FC, oli vahvistunut entisestään ja myös heillä oli paikkansa iskeä maaleja ottelussa. Nämä tulivat kuitenkin pääosin kaukolaukauksilla ja SJK:n maalissa Mihkel Aksalu ei ollut yllätettävissä. SJK jatkaa harjoitusleiriä Espanjassa ja kohtaa lauantaina Norjan pääsarjassa pelaavan Molde FK:n. Suomeen SJK palaa sunnuntaina ja jatkaa samantien suoraan Ouluun ja sieltä Kemiin, jossa se kohtaa maanantaina 13.3. RoPS:n Suomen Cupin ottelussa.

Europa FC – SJK 0-2 (0-1)

0-1 35 min Aristote Mboma
0-2 77 min Emil Lidman

SJK aloitti ottelun vauhdilla ja ensimmäinen tilanne nähtiin jo viiden minuutin pelin jälkeen kun Timo Tahvanainen vapautti Aristote Mboman laidasta rynnistykseen kohti maalia. Mboman veto kuitenkin suuntautui sivuverkkoon.

Seuraava SJK:n tilanne syntyi Johannes Laaksosen kaukolaukauksesta, jonka Europa FC:n maalivahti torjui kulmaksi. Kulmasta pallo jäi elämään maalin edustalle, mutta isäntäjoukkue sai sen lopulta siivottua pois.

Kahdenkymmenen peliminuutin jälkeen, Europa FC pääsi hätyyttelemään pariinkin otteeseen SJK:n puolustusta, joka joutui rikkomaan vaparien arvoisesti. Näistä vedot kuitenkin hoiti joko Aksalu tai ne menivät yli maalin.

Facundo Guichon, Billy Ions ja Aristote Mboma järkkäsivät useammankin hyvän tilanteen, joissa maali olisi voinut hieman paremmalla viimeistelyllä jo syntyi. Kuparisen rikkoi kuitenkin Mboma vasta 35 minuutin pelin jälkeen, kun Facundo Guichon antoi erinomaisen syötön linjan taakse ja Mboma pääsi sijoittamaan pallon verkkoon. Mbomalla oli paikka lisätä johtoa vielä aivan puoliajan lopulla, kun Ions keskittää hänelle maalin eteen lähes tyhjään paikkaan, mutta harmittavasti pusku suuntautui ohi maalin.

Toisella puoliajalla Europa FC pääsi painamaan pelin SJK:n päätyyn, mutta lähes kaikki heidän tilanteensa syntyivät kaukovedoilla. Ne olivat kyllä kovia ja vaarallisia, mutta kun ne lähtivät lähes 20-metristä järjestään, ei Aksalulla ollut suurta huolta niiden kanssa.

SJK lisäsi lopulta johtoa 77 minuutilla, kun Mehmet Hetemaj tarjoili vaihdosta sisään tulleelle Emil Lidmanille maailmanluokan pystysyötön, syvältä keskialueelta. Lidman pääsi yksin läpi ja kiertämään vielä vastaantulleen maalivahdinkin sekä sijoittamaan pallon maaliin.

Lopussa Europa FC sai vielä muutaman vapaapotkutilanteen, sekä painetta SJK:n maalille, mutta loppulukemat piti ja SJK sai juhlia paluuta voittokantaan.

Se näkyi meidän pelistä, että pelasimme ensimmäisen pelimme nurmella. Se on joka vuosi sama asia ja se näkyy syöttelyssä, kun välillä ne on liian hiljaisia tai sitten ne on liian kovia. Joten välillä tuntuu että syöttöpeli vähän takkuilee. Ajatus on olemassa. Ja sieltä näkee, että mukana on jo niitä juttuja mitä olemme harjoitelleet. Ja pyrimme tekemään niitä asioita. Mutta juuri tämmöiset asiat vaikuttaa, kun ne ei vielä ehkä ihan onnistu tai asiat ei ole vielä menneet ihan perille, kommentoi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström ottelun jälkeen.

Muuten kaikenkaikkiaan positiivinen peli. Hyvä fyysinen joukkue vastassa ja siellä oli taitavia pelaajia. Ja jos kaukolaukaukset ottaa pois, niin heillä ei oikeastaan ollut oikein tilanteita. Me teimme kaksi maalia ja meillä oli paikkoja tehdä ehkä pari kolme lisääkin siinä.

Positiivisin asia on se, että siellä alkoi näkymään niitä harjoiteltuja asioita. Ja näkyy että niitä pyritään toteuttamaan. Itseasiassa aina kun me niin tehdään, niin me luotiin melkein jokaisesta niistä tilanne. Meidän pitää vaan jatkaa asioiden tekemistä, että ne jäävät automaation tasolle ja kaikki tiedetään mitä pitää kentällä tehdä, päättää Boström.

SJK:lla oli kentällä muutama testipelaaja, kun Dani Hatakka ja Facundo Guichon pelasivat ensimmäisen ottelunsa SJK:ssa.

Hatakka suoriutui mielestäni ihan hyvin. Meillä on tiedossa että hän on fyysisesti vahva ja se on hänen vahvuutensa. Pallollinen pelaaminen, vaikka on ollut vasta muutaman päivän meidän kanssa, hän pyrki silti tekemään niitä asioita mitä on tässä ehditty hänen kanssa käymään läpi. Siihen nähden oikein hyvä suoritus, analysoi Boström Hatakan pelaamista.

Facundo vähän haki itseään. Mutta hänestä kuitenkin näki, että pelimiehestä on kyse. Sillä välillä tuli sellaisia esityksiä näkyviin. Hän ei ole ihan hetkeen pelannut täyttä peliä, joten se vähän alkoi toisella puoliajalla näkymään ja hän hiukan väsähti. Se tietysti verotti hänen tekemistään. Mielestäni myös häneltä kuitenkin kelpo suoritus, arvioi Boström Facundo Guichonia.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman (85’ Arttu Aromaa), Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Billy Ions, Matti Klinga, Facundo Guichón (74’ Elias Ahde), Marc Vales, Dani Hatakka, Aristote Mboma (67’ Emil Lidman) ja Mehmet Hetemaj (80’ Tomas Hradecky).