123 456 7890

SJK Kaatoi PS Kemin vieraskentällä 1-3 luvuin ja nousi sarjassa vain pisteen päähän Veikkausliigaa johtavasta HJK:sta. SJK on nyt kakkosena. SJK:n maalit teki Roope Riski, Matej Hradecky ja Jussi Vasara. Ensimmäinen puoliaika oli vaikea, kun kotijoukkue onnistui menemään johtoon hieman onnekkaasti, mutta toisella puoliskolla kentällä oli vain yksi joukkue. SJK siirtyy nyt pienelle maajoukkuetauolle ja seuraava ottelu on 14.10. Seinäjoella, kun FC Lahti saapuu perjantai-illan otteluun vieraaksi. Kotona pelataan myös 17.10. kun PK-35 Vantaa tulee kylään ja kausi päättyy 23.10. HJK:n vieraana. Tuohon viimeiseen otteluun on bussikuljetukset Seinäjoelta ja ne ovat jo myynnissä SJK:n Härmän Liikenteen sivuilla.

PS Kemi – SJK 1-3 (1-0)

1-0 19 min Erik Törnros

1-1 60 min Roope Riski

1-2 66 min Matej Hradecky

1-3 68 min Jussi Vasara

SJK oli vaikeuksissa ottelun alussa. Etenkin Joona Vetelin vapaapotkut tuottivat ongelmia SJK:n puolustukselle. Seitsemännellä minuutilla Mihkel Aksalu torjui Vetelin vaparin eteensä, mutta Juhani Ojala purki tilanteen kulmapotkuksi. Paria minuuttia myöhemmin Zeljko Savic pääsi puskemaan takatolpalta, mutta Aksalu torjui.

Kemin johtomaali tuli 20. minuutilla SJK:n alakerran heikon kommunikoinnin seurauksena. Pallo tuli PS Kemille kuin lahjana, Cornelius Stewart pääsi keskittämään ja Erik Törnros puski pallon maaliin.

SJK:kin sai pallon kertaalleen maaliin ensimmäisellä puoliajalla. Mehmet Hetemaj jatkoi Juhani Ojalan puskun maaliin, mutta tilanne oli paitsio.

Toisella puoliajalla SJK hallitsi kenttätapahtumia täysin suvereenisti. 51. minuutilla Roooe Riski laukoi ja veto kimposi puolustajasta hieman ohi maalin. Pari minuuttia myöhemmin SJK sai kulmapotkun ja Marc Val�s puski, mutta pallo meni niukasti ohi takatolpasta.

SJK:n vahva painostus jatkui. 57.minuutilla Roooe Riski keskitti ja Billy Ions syöksyi päineen väliin. Juhani Pennanen torjui eteensä ja Kalle Taimi sai kuin saikin pelastettua tilanteen.

Tämän jälkeen Tuco tuli kentälle ja SJK:n marssi kohti voittoa sai entistä kovemman tahdin. Tunnin kohdalla Jussi Vasara laukoi boksissa, Pennanen torjui ja Riski ehti ensimmäisenä reboundiin. Kulma oli pieni, mutta Riski laukoi pallon maaliin.

1-2-maalia voisi yrittää kuvailla, mutta parempi, kun jokainen katsoo sen itse. Aivan älytön maali. Matej Hradecky. Eurogoal.

Ja vain pari minuuttia myöhemmin peli oli jo 1-3. Tällä kerralla maalintekijänä oli uransa tehokkainta kautta pelaava Jussi Vasara. Vasara onnistui maalinteossa myös kahdessa ensimmäisessä Kemi-ottelussa.

SJK hallitsi ottelua loppuun saakka, eikä kotijoukkue löytänyt kirivaihdetta. SJK on noussut viimeisissä vierasotteluissa upeasti tappioasemasta voittoon, tai vähintään tasapeliin.

Ottelun parhaana kolmella tähdellä palkittiin SJK:n Mehmet Hetemaj, kaksi tähteä sai Roope Riski ja yksikin tähti jäi SJK:lle, kun Juhani Ojala pokkasi sen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Juhani Ojala, Matej Hradecky (84′ Johannes Laaksonen), Jussi Vasara, Billy Ions (56′ Tuco), Roope Riski, Teemu Penninkangas, Jarkko Hurme, Marc Vales, Aimar ja Mehmet Hetemaj.