123 456 7890

SJK U23 voitti myös toisen ottelunsa Kakkosessa, kun Tampere United kaatui vieraissa 2-0. SJK U23 kontrolloi peliä ja ensimmäisellä puoliajalla myös piti palloa itsellään. SJK meni johtoon Ville Pajulan komealla kaukolaukauksella, minkä jälkeen SJK puolusti laadukkaasti ja tiiviisti. Pyynikin pienellä kentällä peli meni osin melkoiseksi painiksi, mikä helpotti SJK:n puolustustehtävää. Voitolla SJK nousi Kakkosen lohkon kärkeen, ainakin toistaiseksi, kun Kraftilla ja TPV:llä on yksi peli vähemmän pelattuna. SJK U23:n alku sarjaan on ollut mainio, sillä kahden pelin saldo on kaksi voittoa ja maaliero 6-0. Seuraava ottelu pelataan kotona, kun torstaina 10.5. Kuopion KuFu-98 saapuu vieraaksi OmaSp Stadionille.

TamU – SJK U23 0-2 (0-1)

0-1 25 min Ville Pajula
0-2 49 min Sami Vijanen

SJK U23 meni ottelussa johtoon alle puolentunnin pelin jälkeen, kun Aleksi Pöntinen voitti pallon kahden miehen välistä laidassa ja syötti sen apuun tulleelle Ville Pajulalle. Pajula kääntyi pallon kanssa, otti muutaman askeleen ja ampui oikealla jalallaan pallon yläkulmaan. Veto lähti melko kaukaa, noin 20 metrin takaa ja se yllätti TamU-maalivahdin täysin.

Maalin jälkeen SJK U23 vaihtoi puolustavampaan moodiin ja TamU sai hieman nostettua prässiään. SJK kuitenkin kesti vakuuttavasti ja tauolle mentiin 1-0 johdossa.

Toisella jaksolla SJK U23 piti oman pään tiiviinä, nostaen omaa linjaa ja minimoi siten TamU:lta tilan pelinrakenteluun pienellä kentällä. Lisämaali lähti Paavo Valakarin avauksesta, jonka TamU kuitenkin voitti omalle puolustukselleen. Sami Viljanen säntäsi perään prässäämään ja nappasi pallon, kun puolustaja oli syöttämässä sitä alaspäin omalle maalivahdille. Pallo maaliin ja tilanne jo 2-0.

TamU ei saanut pahemmin vaaratilanteita SJK:n maalille ja SJK puolusti hyvin ottelun loppuun saakka. Oskar Pihlaja oli päästä kahteen kertaan tuikkaamaan pallon maaliin vastahyökkäyksistä, mutta molemmilla kerroilla sijoitus meni tolpan väärältä puolelta ohi.

SJK:lle vakuuttava voitto ja jo toiset täydet pisteet tämän kauden Kakkosessa.

Tosi tyytyväinen olen. Nämä olivat hyvät pisteet. Ennenkaikkea olen tyytyväinen siihen, että mielestäni se oli joukkueelta kypsää pelaamista. Pystyimme pitämään kontrollin pelissä koko ajan, sanoi SJK U23 joukkueen vastuuvalmentaja Jani Uotinen.

Mielestäni me myös vastattiin hyvin peliin, sillä me tiedettiin että siitä tulee vähän tämmöistä painia pienellä kentällä. Me osoitettiin että pystymme silti pitämään palloa ja pärjäämme myös tämmöisessä kovemmassakin pelissä. Voitimme palloja ja kaksinkamppailuja itsellemme. Ja jos ei lasketa sivurajaheittoja tai vapaapotkuja, niin en minä muista että vastustaja olisi saanut maalitilanteitakaan. Meillä taas oli lopussa vielä hyviä maalipaikkoja tehdä lisääkin, mutta säästyi nyt seuraaviin peleihin ne. Tasapainoinen ja hyvä esitys, päättää Uotinen.

SJK U23: Paavo Valakari MV, Arttu Aromaa, Valentin Trouiller, Joona Lautamaja, Aleksi Pöntinen (65’ Joonas Kuivalainen), Robbie Malolo, Diego Martins, Ville Pajula (35’ Jaakko Vihanta), Alex Kivimäki, Sami Viljanen (79’ Janne Tuohisaari) ja Oskar Pihlaja

SJK U23 pelaa seuraavan ottelun OmaSp Stadionilla ensi torstaina, joka on Helatorstai. Vastaansa se saa KuPS:n reservijoukkueena toimivan KuFu-98:n. Ottelu alkaa klo 16:00 ja siihen pääsee SJK:n kausikortilla. Liput portitlta 5 euroa. Tervetuloa!

Ottelun maalit videolla: