123 456 7890

SJK kohtaa lauantaina 22.1. Wallsport Areenalla harjoitusottelussa Viron pääsarjassa kolmanneksi sijoittuneen Paide Linnameeskondin. Joukkueella on vahva side SJK:hon, sillä Paiden urheilutoimenjohtajana toimii entinen SJK-pelaaja Gert Kams ja maalivahtina joukkueessa on toinen entinen SJK-pelaaja Mihkel Aksalu. Ottelu pelataan koronarajoituksista johtuen ilman yleisöä, mutta pelistä tulee ilmainen livestream katsottavaksi SJK:n YouTube-kanavalle. Ottelu alkaa lauantaina klo 11:30 ja lähetys hieman ennen avauspotkua.

Tämä on minulle ja Mikulle (Aksalu) ainutlaatuinen tapahtuma, kun pääsemme käymään takaisin Seinäjoella. Uskon, että siitä tulee joka tapauksessa meille tunteellista nähdä kaikki tutut ihmiset ja paikat, vaikka yleisö ei pääsekään sisään. Se on todella harmi, sillä olisi ollut mahtava nähdä myös fanit ja kuulla heidät laulamassa tuttuja lauluja minulle ja Mikulle. Muistan aina lämmöllä ne ajat, sekä täyden Wallsport Areenan, sanoo nykyään Paide Linnameeskondin urheilutoimenjohtajana toimiva Gert Kams.

Me puhuimme tästä mahdollisuudesta järjestää ottelu jo viime vuonna Richie Dormanin kanssa, mutta silloin se peruuntui koronan vuoksi. Tämä on meille tärkeä ottelu myös urheilullisesti, sillä Seinäjoella olosuhteet ovat kunnossa ja joukkue on hyvä. Tämä toimii meille hyvänä valmistautumisena kauteen, Kams jatkaa.

Vaikka Seinäjoella on paljon muuttunut siitä ajasta, kun itse siellä pelasin, on uusi stadion ja uusia ihmisiä, niin silti tiedän, että siellä on edelleen paljon tuttuja, jotka on mahtava päästä näkemään. Odotamme innolla lauantain ottelua, päättää Kams.

Lisää Kamsin sekä Mihkel Aksalun ajatuksia viikonloppuna videomuodossa.

Kausilla 2013 ja 2014 SJK:ssa pelannut Gert Kams oli voittamassa SJK-paidassa historian ensimmäistä SM-mitalia kaudella 2014 ja nostamassa Liigacupin voittolautausta samalla kaudella. Kaudella 2013 Kams oli ratkaisevassa roolissa, kun SJK voitti Ykkösen ja nousi Veikkausliigaan. Entinen Viron A-maajoukkuepelaaja toimii nykyään Paide Linnameeskondin urheilutoimenjohtajana ja joukkueessa pelaa hänen hyvä ystävänsä, maalivahti Mihkel Aksalu. Aksalu tuli aikoinaan SJK-paitaan juuri Kamsin suosituksella kaudeksi 2013 ja lopulta Aksalusta tuli SJK:n historian eniten pelejä pelannut pelaaja, joka toimi seuran kapteenina ja nosti Veikkausliigan mestaruusveistosta ja Suomen Cupin pokaalia SJK vuosina.

Kams lopetti oman peliuransa FC Floran paidassa mestaruuteen kapteenina kauteen 2019 ja on siitä lähtien toiminut Paide Linnameeskondin urheilutoimenjohtajana. Hänen alaisuudessaan ”Eestin Barcelona” -lempinimellä pelipaitojensa mukaisesti tunnettu Paide, on noussut nopeasti Viron eliittijoukkueiksi, joka otti heti kaudella 2020 hopeaa, jättäen taakseen FCI Levadian ja taipuen ainoastaan Floralle. Kaudella 2021 Paide jäi lopulta kolmanneksi, mutta nappasi itselleen SJK:n tapaan paikan ensi kesän UEFA Europa Conference League -karsintoihin. Toista kertaa putkeen. Viime kesänä se tippui ensimmäisellä kierroksella puolalaisen Śląsk Wrocławin ollessa otteluparissa vahvempi yhteistuloksella 4–1. Viron cupissa Paide on edennyt välierään.

Paiden uutena kaudella 2022 aloittavana päävalmentajana toimii 44-vuotias Karel Voolaid, joka on todella kokenut valmentaja maajoukkuetasolla. Voolaid on valmentanut lähes kaikkia Viron ikäkausimaajoukkueita, sekä lopulta vuoden 2020 EM-karsinnoissa Viron A-maajoukkuetta. Voolaid on urallaan valmentanut seurajoukkuetasolla myös Suomessa, kaudella 2009 TPS:n kakkosvalmentajana Pasi Rautiaisen valmennusryhmässä. TPS otti tuolla kaudella pronssia, häviten vain maalierolla hopeamitalin Hongalle. Tuolloin TPS:ssä pelasi useita myöhemmin SJK:ssa vaikuttaneita pelaajia. Voolaidille Paiden päävalmentajapesti on kuitenkin vasta toinen seurajoukkuetasolla, sillä hän on toiminut maajoukkueiden valmennuksessa yhtäjaksoisesti viimeiset kymmenen vuotta. Aiemmin hän on toiminut seurajoukkueen päävalmentajana Nömme Kaljussa kaudella 2010.

Viime kauden lopussa Viron cupin maalikuninkuuden Paiden paidassa voittanut Henri Anier siirtyi tänä talvena Thaimaan pääsarjaan, mutta joukkueessa jatkaa edelleen tähtipelaajista puolustaja Ragnar Klavan, joka siirtyi kesällä joukkueeseen Italian Cagliarista. Moni muistaa Klavanin Saksan pääsarja Augusbrugin tai Englannin pääsarja Liverpoolin keskuspuolustajana. 36-vuotias Klavan on pelannut suurimman osan urastaan ulkomailla, Hollannin, Saksan, Englannin ja viimeksi Italian kentillä. Paiden riveissä vilisee Viron entisiä ja nykyisiä A-maajoukkuepelaajia, kuten keskikenttäpelaajat Sergei Mosnikov, Siim Luts ja hyökkääjä Kaimar Saag. Maajoukkuepuolustajista mukana on Klavanin lisäksi Karl Mööl, Joseph Saliste ja Suomessa pitkään pelannut Hindrek Ojamaa. Sekä tietenkin SJK-legenda Mihkel Aksalu, joka edelleen pelasi Viron A-maajoukkueen maalilla viime vuonna.

Nyt 37-vuotias Mihkel Aksalu lähti SJK:sta kauden 2019 jälkeen, pelaten ennen sitä kaudesta 2013 alkaen peräti 209 ottelua virallisissa kilpailuissa SJK:n paidassa. Tuo määrä on edelleen eniten mitä kukaan pelaaja on SJK:ssa koskaan pelannut. Suomesta kotimaahansa Viroon palannut Aksalu piti välivuoden jalkapallosta kaudella 2020, mutta teki sopimuksen Paide Linnameeskondin kanssa tammikuussa 2021. Samalla entinen maajoukkuekapteeni ja ykkösmaalivahti teki paluun Viron A-maajoukkueeseen, ja pelasi maaliskuussa 2021 Tshekkiä vastaan uransa 46. MM-karsintaottelun. Paidessa Aksalu pelasi koko kauden ykkösmaalivahtina ja pelasi 27 ottelua, pitäen nollan 8 kertaa. Aksalu pelasi myös joukkueen molemmat euro-ottelut, ja hän on pelannut myös tänä kuluvana talvena Paiden cup-ottelut. Aksalu nähtäneen todennäköisesti Paiden maalilla myös SJK:ta vastaan lauantaina, vaikka seura hankkikin juuri Gambian nuorten maajoukkuemaalivahti Ebrima Jarjun. Aksalun kirittäjänä on Jarjun lisäksi Viron nuorten maajoukkuemaalivahti Mattias Sapp.

Varsinainen otteluennako lauantain SJK – Paide Linnameeskond harjoitusotteluun tulee SJK:n kanaville torstaina. Ottelu pelataan siis voimassa olevien koronarajoituksien johdosta ilman yleisöä, mutta se lähetetään suorana livestreamina SJK:n YouTube kanavalla. Livelähetyksen katselu on ilmaista, eikä se vaadi kirjautumisia. Lähetyksessä ei ole selostusta, mutta sen yhteydessä näytetään haastatteluja. Tervetuloa seuraamaan ottelua YouTuben välityksellä. Avauspotku on klo 11:30 ja lähetys alkaa noin 10 min ennen tuota.

SJK aloittaa Liigacupin lauantaina 29.1. klo 14:45 ja silloin Wallsportille saapuu AC Oulu. Myös tuo ottelu joudutaan pelaamaan ilman yleisöä, mutta kaikki Liigacupin ottelut televisioidaan Ruutu-palvelusta. SJK pahoittelee rajoituksien vaikutuksia kannattajiensa puolesta ja toivoo, että yhteiskunta saataisiin pian auki ja yleisö mukaan ottelutapahtumiin.

Kausikortit kaudelle 2022 myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä Torikeskuksen SJK Storessa. SJK Store palvelee arkisin klo 9–16 ja lauantaisin klo 10–15.