123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho kiinnitti riveihinsä Viron Maajoukkueen laitapuolustaja Gert Kamsin sekä Viron U21 Maajoukkueen laitahyökkääjä Stanislav Goldbergin.
Kamsin sopimus on kaksivuotinen ja Godbergin mallia 1+1.

– Molemmista näki heti ensi treeneissä, kuinka ammattimaisia ja urheilullisia he ovat. Se oli ensimmäinen asia joka heissä pisti silmään, kuvailee päävalmentaja Simo Valakari ensivaikutelmaansa virolaiskaksikosta.

– Stanislav on nuorten maajoukkuepelejä pelannut kaveri. Pelaaja joka haluaa urallaan selvästi eteenpäin. Toki vielä paljon on opittavaakin, mutta selvästi potentiaalia löytyy. Kams taas on pelaaja joka on pelannut useita Maajoukkuepelejä sekä kansainvälisiä pelejä FC Floran kanssa ja omaa paljon kokemusta pääsarjatasolta. Uskon että hän on meille tärkeä roolipelaaja kauden aikana. Molemmat pelaajat tuovat jotain meidän joukkueeseen ja se on tietysti se syy miksi he ovat täällä, toteaa Valakari.

– Tämä kertoo mielestäni myös paljon meidän organisaatiosta, että tämän tasoiset pelaajat näkevät että he voivat kehittyä täällä ja mennä urallaan eteenpäin, jatkaa Valakari.

– Hienoa että saimme heidät molemmat tänne, sillä meillä oli hakusessa nimenomaan laitapelaajia ja nyt saimme pelaajan sekä oikealle että vasemmalle. Molemmat on myös nopeita ja monipuolisia pelaajia, joten saamme lisää vaihtoehtoja joukkueeseen, kommentoi urheilutoimenjohtaja Keith Armstrong viroalaiskaksikkoa.

Gert Kams on kokenut ammattilainen

Viron Maajoukkueen 27 vuotias Gert Kams, on urallaan pelannut mm. 207 ottelua Tallinnan FC Floran paidassa, sekä 25 Viron Maajoukkuepeliä. Hän on voittanut Viron Mestaruuden kahdesti, Viron Cupin kolmesti ja Super Cupin kahdesti. Lähes täydellistä suomea puhuva Kams pelaa laitapakkina tai keskikentän oikealla laidalla. Kams on FC Floran paidassa pelannut myös Mestareiden liigan karsintoja.

– Tämä on minun ensimmäinen sopimus Viron ulkopuolelle ja Mart Poom, joka on mukana Viron Maajoukkueen valmennuksessa sekä Simon vanha pelikaveri, suositteli minulle siirtoa tänne. Olen kuullut Simo Valakarista vain pelkkää positiivista ja halusin hänen valmennukseensa. Olen ollut Seinäjoella jo kahdesti aiemmin FC Floran kanssa, joten kaupunki on jo hiukan tuttu, ihastuin myös näihin treeniolosuhteisiin mitä täällä on. Uskon että kehityn täällä entisestään ja tavoitteena on tietysti pelata hyvä kausi sekä nousta Veikkausliigaan mahdollisimman pian, kertoo Gert Kams siirtonsa syistä.

Lupaava Stanislav Goldberg

Viron U21 Maajoukkueen vasenjalkainen laitapelaaja tai hyökkääjä, vasta 20 vuotias Stanislav Goldberg, tulee Kerhoon Paide Linnameeskondin riveistä. Alunperin hän on FC Floran kasvatti, mistä hän siirtyi Seinäjoen IV KOMIA-turnaukseenkin saapuvan JK Nömme Kaljun riveihin. Sieltä hänet kuitenkin vuokrattiin eteenpäin Paideen, ennenkuin hän ehti pelata siellä peliäkään. Paidessa hänellä on tillään yli 30 pääsarjaottelua ja näissä 7 maalia.
Ennen U21 Maajoukkuetta Goldberg on pelannut parisenkymmentä Viron poikamaajoukkueen peliä.

– On hienoa olla täällä ja myös minulle tämä on ensimmäinen ammattilaissopimus ulkomailla. Haluan mennä uralla eteenpäin ja uskon että tämä on nyt siihen oikea paikka, kertoo VPS:ää vastaan maalin harjoituspelissä iskenyt Stanislav Goldberg.

Joukkue alkaa olla kasassa

SJK:lla on nyt kasassa 18 pelaajasopimusta kaudelle 2013.
Lisäksi joukkueen mukana on useita omia junioreita.

– Näiden viimeisimpien kiinnitysten myötä meillä alkaa olemaan joukkue jo melko hyvin kasassa. En olisi ollenkaan huolissani vaikka kausi alkaisi jo ensi viikolla. Tämä on hyvä joukkue ja se pääsee hitsaantumaan loistavasti yhteen kun se on koossa jo näin aikaisessa vaiheessa. Me treenaamme paljon ja olemme yhdessä joukkueena paljon. Tietenkin me aina seuraamme tilannetta ja etsimme uusia pelaajia, mutta muuten näen tilanteen jo hyvänä tällä hetkellä, arvioi päävalmentaja Simo Valakari kasassa olevaa joukkuetta.

– Jutut alkaa loksahdella paikoilleen. Tietenkin toppari Patrick Phelanin lähtö on ollut meille menetys, sillä hän pelasi hyvin viime kaudella. Nyt kuitenkin tarkkailemme rauhassa tilannetta ja katsomme esimerkiksi miten nuori Kalle Taimi kehittyy, sillä hänessä on paljon potentiaalia, arvioi urheilutoimenjohtaja Keith Armstrong pelaajistoa.

Kerho pelaa seuraavaksi Pietarsaaren Tammiturnauksessa 25.-26. tammikuuta, missä se kohtaa perjantain välierässä isäntäjoukkueen, eli Veikkausliigan FF Jaron. Toisessa välierässä kohtaavat AC Oulu ja ruotsalainen Stahre IA. Otteluparien voittajat kohtaavat lauantaina finaalissa ja häviäjät pronssiottelussa.