123 456 7890

Viron menestyksekkäimpiin seuroihin kuuluva, sekä viime kaudella kahdeksannen Viron Mestaruuden voittanut FC Levadia Tallinna, osallistuu Seinäjoella Wallsport Areenassa jo viidettä kertaa järjestettävään KOMIA-turnaukseen. Joukkue kohtaa avausottelusssaan torstaina isäntäjoukkue Seinäjoen Jalkapallokerhon, sekä tulosten perusteella lauantain finaalipäivänä toisen kaksikosta Suomi U21 ja Catalonia XI (ESP).

FC Levadia on KOMIA-turnauksen historiassa jo kolmas virolaismestari, sillä aiemmin turnauksessa ovat vierailleet FC Flora kahdesti ja Nmme Kalju kertaalleen.

Tuorein Viron Mestari on kuitenkin voittanut kotimaassaan historiansa aikana eniten pokaaleja, kun mukaan lasketaan myös cupmestaruudet. Liigamestaruuksia paikallisvastustaja FC Floralla on kuitenkin vielä yksi enemmän. Euroopassa Levadia taas on ehdottomasti Viron menestynein seura, sillä se on pelannut mm. UEFA cupin varsinaisilla kierroksilla, sekä edennyt viimeiselle karsintakierrokselle Mestareiden Liigassakin.

Joukkueen valmentaja Marko Kristal, on entinen pelaaja, joka peliurallaan on edustanut pääosin FC Flora Tallinnaa, mutta käynyt mm. kaudella 2000 pelaamassa kauden Suomessa, FC Lahden paidassa, sekä ennen sitä Ruotsin Elfsborg IF:ssä. Valmentajana hän on toiminut vuodesta 2005 lähtien ja ollut useita vuosia Viron A-maajoukkueen kakkosvalmentajana.

Viime talvena, silloinen Viron Mestari Nömme Kalju, oli mukana KOMIA-turnauksessa. Sitä aiemmin FC Flora on vieraillut Seinäjoella kahdesti.

Miehistössä useita maajoukkuepelaajia

Hyökkäys Levadialla on todella vahva, siitä pitää huolen Viron maajoukkueen hyökkääjät Artur Rättel ja seuran parin viime kauden parhaita maalitykkejä ollut Rimo Hunt. Vuoden Pelaajaksi Virossa valittu Hunt iski viime kaudella 22 maalia Levadialle ja miestä ollaan kosiskeltu kovaa vauhtia ammattilaiseksi ulkomaan sarjoihin. Lähinnä Saksaan tai Tsekkeihin. Korvaajaksi Levadia testaa parhaillaan Sefki ja Njazi Kuqin pikkuveljeä, suomalaista Albert Kuqia. Toistaseksi Huntin siirto ei ole kuitenkaan vielä toteutunut. Myös seuran junioripuolelta löytyy superlupaus Maarten Saarlas, jonka perässä oli viime talvena myös SJK vahvasti. Ajaxin junioriakatemiassakin käyneen nuoren hyökkääjän ja SJK:n välille ei saatu kuitenkaan molempia osapuolia tyydyttävää sopimusta aikaiseksi.

Toppari Artjom Artjunin pelaa myös Viron maajoukkueessa ja hän johti viime kaudella joukkueensa puolustusta esimerkillisesti. Keskikentän keskellä on lähes sadan maajoukkueottelun Aleksandr Dmitrijev, joka palasi viime kaudeksi kotimaahansa Viroon, pelattuaan sitä ennen ammattilaisena Norjan Hönefoss BK:ssa sekä Venäjän että Bulgarian pääsarjoissa.

Joukkueessa on myös useita pelaajia joilla on kokemusta Venäjän, Ukrainan tai Azerbaidjanin pääsarjoista. Joukkueen omistaja ja perustaja Viktor Levada, on itse syntyisin Ukrainasta ja seuralla on Tallinnassa vahva kannatuspohja juuri venäjänkielisten virolaisten joukossa.

Mestareiden Liigan karsintoihin Levadia lähtee tosimielellä ja seura haluaa edetä mahdollisimman pitkälle, jopa lohkovaiheeseen. Ryhmä on ennestään sen verran vahva, että joukkue lähtee myös Viron pääsarjaan ennakkosuosikkina tällä kaudella.

FC Levadian ensimmänen ottelu turnauksessa pelataan torstaina 13. helmikuuta klo 19.30 ja siinä vastaan tulee turnauksen isäntäjoukkue SJK.
Torstaina aiemmmin pelattavassa välierässä kohtaavat Suomen U21 maajoukkue ja espanjalainen Catalonia XI.

Turnauksen finaalipäivänä lauantaina 15. helmikuuta, pronssiottelu pelataan klo 14.30 ja finaali klo 17.00.

Turnauksen järjestäjänä toimii Seinäjoen Jalkapallokerho sekä Wallsport Oy. Ottelut myös televisioidaan suorina lähetyksinä nettiin Great Play mediatalon toimesta.??

Lisätietoa V KOMIA-turnauksesta lipunmyynnistä sekä televisionnista löytyy SJK:n nettisivuilta:
V KOMIA-turnauksen infopaketti

Lisätietoa Viron Mestari FC Levadiasta:
FC Levadia