123 456 7890

SJK isännöi PKKU:ta Suomen Cupn lohkovaiheen ottelussa sunnuntaina 21.1. klo 17:00. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla ja ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Lisätietoa lipuista ja ottelun järjestelyistä tämän ennakon loppuosassa.

Sunnuntain ottelu on kauden ensimmäinen virallinen ottelu ja SJK lähtee siihen kuten kaikkiin kilpailuihin, mihin se osallistuu – voitto mielessä.

Ihan kiva, että kilpailukausi on pidempi, mutta ehkä tämä tammikuu on ihan pienesti liian aikainen. Mutta ei se mitään, kilpailu alkaa ja voittamaan lähdetään, kommentoi SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

Meillä on muutamia pelaajia edustuksen omasta ryhmästä poissa. Täydennämme kokoonpanoamme muutamalla akatemiapelaajalla. Saamme hyvän kokoonpanon, Kautonen jatkaa.

Kyseessä on kuitenkin kilpailullinen matsi ja haluamme kehittää pelitapaamme sekä yhteistä tekemistämme, joten kovalla ryhmällä peliin lähdetään. Haluamme käyttää jokaisen pelin valmistautumiseen Veikkausliigakautta kohti, tarkentaa Kautonen lopuksi.

SJK on harjoitellut kovaa koko tammikuun ja aloitti jo joulukuussa. Matti Klinga on ollut harjoituksissa hyvässä vireessä ja uudistunut pelitapa tuntuu sopivan hänelle.

Kiva, että alkaa tosipelit. Olemme treenanneet hyvin ja nyt kun pelikausi alkaa, niin kiva päästä pelaamaan, sanoo SJK:n keskikenttäpelaaja Matti Klinga.

Tämä on mielestäni ihan hyvä, että pelataan jo talvella tosipelejä. Ainakin viime vuonna tämä toimi ja cupin pelit tuntuivat tavallaan isoilta tapahtumilta, Klinga jatkaa.

Meillä on ollut treeneissä tosi hyvä meininki koko ajan ja joulukuusta lähtien olemme treenanneet hyvin. Kaikki vaikuttaa mun mielestä joukkueessa hyvältä ja meillä on ollut semmoinen kunnon tekemisen meininki. Itsellänikin on mennyt hyvin ja paikat ovat pysyneet kunnossa, joten siitä on hyvä jatkaa peleihin. Siellä hyviä otteita tavoitellaan edelleen, eli maaleja tottakai, toteaa Klinga lopuksi.

Vastustaja PK Keski-Uusimaa on tunnettu kasvattajaseura, jonka riveistä on lähtenyt useita Veikkausliigapelaajia sekä nuorten maajoukkuepelaajia. Kakkosen A-lohkossa pelaavaa joukkuetta valmentaa Veikkausliigalegenda Rami Hakanpää.

SJK:lle ottelu on kauden ensimmäinen virallinen ottelu ja samalla ensimmäinen mahdollisuus kotiyleisölle nähdä, miltä vahva uusi SJK näyttää tällä hetkellä.

Suomen Cup: SJK – PKKU sunnuntaina klo 17:00 Wallsport Areenassa. Tervetuloa!
Ottelu näkyy lisäksi suorana maksullisista Ruutu+ ja ISTV -palveluista.

Pallokerho Keski-Uusimaa vieraaksi

Pääkaupunkiseudun kupeesta, Keravalta ja Tuusulasta, Seinäjoelle saapuu Kakkosen A-lohkossa pelaava Pallokerho Keski-Uusimaa. PKKU on yksi FC Lahden yhteistyöseuroista ja joukkueet kohtasivatkin harjoitusottelussa juuri viikko sitten. FC Lahti voitti lopulta ottelun 3-4, mutta PKKU oli johdossa ottelussa peräti kolmesti ja voittomaali tuli noin kymmenen minuuttia ennen loppua. Kaikki PKKU:n maalit ottelussa teki hyökkääjä Lauri Karjalainen.

PKKU:n maalivahtirinkiin kuuluu SJK:lle tuttu Mika Johansson, joka oli mukana nostamassa SJK:ta Kakkosesta Ykköseen kaudella 2011. Hän tuli lainasopimuksella Myllykosken Pallosta ja pelasi vain kaksi ottelua kauden lopussa. SJK lainasi Johanssonin jouduttuaan kauden lopussa maalivahtipulaan, kun ykkösmaalivahti Luis Fernando loukkaantui karsintojen alla. Luis Fernando palasi loukkantumisesta kuitenkin nousukarsintoihin mennessä ja Johansson toimi hänen varamaalivahtinaan niissä. Vielä ei ole tiedossa jatkaako Johansson vielä ensi kaudella PKKU:n riveissä tai onko hän mukana sunnuntaina.

Joukkuetta valmentaa entinen keskikenttä- ja puolustuspelaaja Rami Hakanpää. Porilaissyntyinen Hakanpää pelasi itse FC Jazzin, HJK:n, Hongan ja KuPS:n paidassa urallaan yli 300 Veikkausliigaottelua ja edusti myös Suomea maajoukkueissa. Hän kantoi suurimman osan liigaurastaan joukkueissaan myös kapteeninnauhaa ja hänet nimettiin marraskuussa 2017 Veikkausliigan Legendoihin. Valmennusuran hän aloitti PKKU:n peräsimessä kaudella 2016 ja nosti heti joukkueen Kolmosesta Kakkoseen. Viime kesänä PKKU sijoittui Kakkosen etelälohkossa seitsemänneksi.

PK Keski-Uusimaa on tunnettu kasvattajaseura, jonka pelaajisto on koostunut Keski-Uudenmaan alueen parhaista nuorista pelaajista. Seura on perustettu 2005 Keravan Pallo-75:n ja Tuusulan Palloseuran yhteiseksi edustusjoukkueeksi. Seuran riveistä on eteenpäin urallaan ponnistanut muun muassa Santeri Hostikka, Lucas Kaufmann ja viime kauden päätteeksi FC Lahden paitaan siirtynyt ja hyvän kauden pelannut Teemu Jäntti. Jäntti kävi viime keväänä Italiassakin näytilllä ja hän on Suomen U19-maajoukkueen pelaaja. SJK:ssa tänä talvena näytillä käynyt ja Hongan kanssa sopimuksen tehnyt Suomen U18-maajoukkueen laitapelaaja Mosawer Ahadi pelasi vielä kaudella 2017 PKKU:n paidassa.

PKKU eteni Suomen Cupin lohkovaiheeseen kaatamalla ensimmäisessä ottelussa toisella kierroksella Liedon Pallon vieraissa 4-0. Kolmannella kierroksella kaatui Pallo-Iirot vierasottelussa 1-0. Ratkaisevaa neljännen kierroksen ottelua FC Viikinkejä vastaan ei pelattu, sillä FC Viikingit oli jo varmistanut aiemmin Kakkosen lohkovoitolla paikan Suomen Cupin lohkoihin. Siten molemmat joukkueet etenivät lohkoon automaattisesti.

SJK lähtee kovalla ryhmällä otteluun

Kotiyleisölle tarjoutuu sunnuntaina hieno mahdollisuus nähdä ensimmäistä kertaa SJK:n uusi ja vahva joukkue tositoimissa. SJK pelasi joulukuussa harjoitusottelun FC Hakaa vastaan, mutta tuolloin joukkueessa pelasi vielä mukana sopimuksettomia pelaajia. Suomen Cupin lohkovaiheessa näitä ei saa käyttää vaan kaikki pelaajat ovat joko SJK:n sopimuspelaajia tai seuran omia junioreita.

SJK lähtee otteluun vahvalla joukkueella ja periaatteessa parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Paria pikkukolhuja tai vanhoja vammoja parantelevia pelaajia säästellään todennäköisesti vielä tässä vaiheessa kautta. Pelikiellossa on kahdesta ensimmäisestä ottelusta Joel Mero. Maalivahti Jesse Öst ei saa vielä edustaa SJK:ta tässä ottelussa, sillä hänen paperinsa ovat vielä Ruotsissa, mutta SJK:lla on riveissä mukana maalivahtikolmikko Mihkel Aksalu, Teppo Marttinen ja Paavo Valakari. Myös puolustaja Jordan Mustoen papereita odotellaan Belgiasta, missä hän pelasi viime kaudella. Näillä näkymin paperit saattaisi ehtiä vielä sunnuntaiksi ja mies pääsisi mukaan kokoonpanoon. Maximo Tolonen on Suomen U17-maajoukkueen mukana kansainvälisessä turnauksessa Minskissä ja Johannes Laaksonen matkusti tällä viikolla uudelleen Englannin Yeovil Townin testiin. Niin ikään uutena mukaan liittynyt Reuben Ayarna on tästä ottelusta sivussa, koska hän potee flunssaa.

Ensiesiintymisensä SJK-yleisölle tekee ainakin Emile Paul Tendeng. Mukaan tulee myös muutama SJK Akatemian pelaaja ja siten peliaikaa saattaa omille nuorille olla luvassa heti kauden ensimmäisessä ottelussa.

Viime syksynä SJK pelasi Suomen Cupin finaalissa, mutta HJK vei voiton. Kaudella 2016 oli samat joukkueet finaalissa, mutta tuolloin puolestaan SJK oli vahvempi. Tänä vuonna Suomen Cupin finaali pelataan aiemmista vuosista poiketen jo keväällä, lauantaina 12.toukokuuta ja SJK:n tavoitteena on luonnollisesti voittaa ensin paikka tuohon finaaliin ja napata pokaali takaisin Seinäjoelle. Voittaja saa myös Europaikan kaudelle 2019-2020.

SJK aloittaa kauden 2018 Suomen Cupin Veikkausliigajoukkueena suoraan lohkovaiheesta, ilman alkukarsintoja. Kaikkiaan viidessä kuuden joukkueen lohkossa pelaa 30 joukkuetta ja kaikki pelaavat lohkossa toisaan vastaan kerran. Lohkojen voittajat etenevät suoraan puolivälieriin. Jokaisen lohkon toiseksi selvitytyneet ja paras kolmanneksi selviytynyt joukkue, etenee puolivälieräkarsintaan. Puoliväeräkarsinnasta selviää kolme joukkuetta viiden lohkovoittajan kanssa puolivälieriin. Puolivälierissä mukana on siten kahdeksan joukkuetta ja nämä pelaavat arvotuissa pareissa välieräpaikoista. Välierien voittajat pääsevät finaaliin.

SJK:n lohkossa pelaaa SJK:n lisäksi PKKU, TPV, KPV, FF Jaro ja VPS.

Ottelun liput ja muut järjestelyt

Suomen Cup: SJK vs. PKKU sunnuntaina 21.1. klo 17:00 Wallsport Areenassa.

Kauden 2018 kausi- ja seurakortit käyvät tähän otteluun ja ovella on kortinlukijat. Yksittäisliput ennakkoon saa SJK verkkokaupasta hintaan 10€ ja ovelta 13€. Alennusryhmät (Eläkeläiset, opiskelijat, 4-16 -vuotiaat, työttömät ja varushenkilöt) 7€ / 10€. Koska Wallsport Areenan yleisökapasiteetti on rajallinen, emme voi taata kaikille porttimyyntiin lippuja, vaan suosittelemme hommaaman liput ennakkoon.

SJK:n kausikortit ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 OmaSp Stadionin SJK Shopissa.

Ovet aukeavat tuntia ennen ottelua. Wallsportissa on kioskipalvelut sekä anniskelualue, joka löytyy päätykatsomon parvelta.

Pysäköinnin suhteen kannattaa huomioida, että viereisessä uudessa jäähallissa on samaan aikaan jääkiekko-ottelu, joten heidän oma parkkialueensa on varattuna ainoastaan jääkiekko-otteluun tuleville. SJK – PKKU -otteluun tulevat voivat käyttää Wallsportin parkkipaikan lisäksi OmaSp Stadionin parkkialueita ja lähiympäristöä.

Ottelussa noudatetaan Palloliiton ottelutapahtumaa koskevia sääntöjä ja määräyksiä ja porteilla voidaan tarvittaessa tehdä turvatarkastuksia. Ostaessasi kausikortin tai pääsylipun, sitoudut noudattamaan näitä sääntöjä.

Ottelu näkyy suorana maksullisista Ruutu+ ja ISTV -palveluista. Palloliitto ja Sanoma Oy tekivät yhteistyösopimuksen vuoden vaihteessa ja siten Veikkausliigan lisäksi myös Suomen Cupin otteluita näkee heidän kanaviensa kautta.

Tervetuloa viihtymään SJK:n ottelutapahtumaan!