123 456 7890

Vipin fiiliksiä

Kerhon viime kauden runkopelaajiin kuulunut Ville Pajula suuntasi viime syksynä Tampereelle poliisikouluun. Samalla hän siirtyi treenaamaan lauantaina vastaan asettuvan tupsukorvajoukkueen kanssa ja siirtyikin Ilvekseen täksi kaudeksi, kuten oli odotettavissa.

Nyt Vantaalla työharjoittelua suorittava “Vipi” ei ole päässyt treenaamaan joukkueensa kanssa toviin, vaan on hakenut harjoitustuntumaa parin muun ex-seinäjokelaisen, Jani Asuintuvan ja Juha-Jaakko Ulvilan, edustaman Kiffenin kanssa.

– Odottavaisin mielin tässä odotellaan jännittävää kamppailua. Kyllä tähän ottelupariin syttyy selvästi enemmän kuin jonkun MuSan kohtaamiseen. Siellä on aika monta tuttua kaveria vastassa lauantaina, pohdiskeli nuorukainen.

Aivan huikean loppukauden pelannut Ilves on todella vaarallinen vastustaja, vaikka kausi ei ehkä kokonaisuutena sujunutkaan ihan käsikirjoituksen mukaisesti.

– Ei se mennyt niin hyvin kuin toivottiin, mutta pääasia oli, että päästiin kuitenkin karsintaan. Meillä on hyvä sekoitus kokeneita liigapelaajia ja nuoria omia kasvatteja. Se on harmi, että lupaava Gullit Zolameso teloi itsensä Tikkurilan Palloseuraa vastaan maalintekotilanteessa, jossa iso veskari tuli myöhässä tilanteeseen ja nuoren kaverin sääriluut napsahtivat. Siitä pojasta voi kyllä oikeasti tulla jotakin kunhan saa lisää kokoa ja voimaa. Tosin jo nyt hän väänsi kyllä ihan miehekkäästi, sanailee “Vipi” kehuen yhtä Ilves-organisaation kirkkaimmista helmistä, jolta pelit valitettavasti jäävät väliin.

Keskikesällä juteltaessa “Vipi” ei ollut ihan niin toiveikas joukkueensa suhteen, sillä silloin peli takkusi ja lohkon muut huippujoukkueet, karsintaan päässyt karjaalainen BK-46 ja kolmanneksi tullut raumalainen Pallo-Iirot, iskivät joukkuetta vastaan kipeästi.

– Kyllä tässäkin lohkossa on huippujoukkueita ja ne todellakin rokottivat meitä kun emme puolustaneet joukkueena niin hyvin. Siinä meillä on ehkä eniten parantamisen varaa, pyörittelee neljällä eri tontilla pelannut pelimies, joka Seinäjoella nähtiin yleensä vasempana pakkina, vasempana linkkinä tai keskikentän pohjalla.

– Pari viimeistä peliä olen eri syistä pelannut oikeana pakkina, eikä se ollut ihan omin paikkani. Kyllä se sieltä vasemmalta tosiaan löytyy tai sitten keskikentältä, sanoo “Vipikin”.

Kauden mittaan myös Kerhon otteita seurannut “Vipi” ei ihan heti löydä varsinaista heikkoutta Kerhon joukkueesta.

– No, jos tässä nyt oikein kaivaa pitää, niin sitten sanon, että puolustuksella ei ole sellaista rautaista otetta, mutta se on kyllä ihan väkisin etsitty heikkous, naurahtaa Pajulan perheen vanhin vesa.

– Ei se mikään iso heikkous tosiaan ole, mutta jos nyt pakko oli sanoa jotakin, hän lisää naurussa suin.

Aika niukasti Ilvestä tuntien, mutta raportteihin pohjaten sama voisi ehkä sanoa tupsukorvista etenkin kun joukkueen kapteeni, Olli Vakkala, lähti opiskelijavaihtoon Edinburghiin.

– Ensin hiukan mietitytti tuo kippari Vakkalan lähtö. Ajatteli, että miten se sitten paikataan. Eetu Sassila on kuitenkin tullut sille tontille ja ollut tosi hyvä siinä, valottaa “Vipi” tilannetta Ilveksen alakerrassa.

Helsingissä avovaimonsa kanssa asuva “Vipi” työskentelee Tikkurilassa, treenaa Helsingissä ja pelaa Ilveksessä. Yhtälö ei varnmasti ole ihan se paras mahdollinen ja sen tietää nuori mieskin vallan hyvin.

– En ole läheskään samassa kunnossa kuin viime kaudella. Sen on kyllä huomannut itsekin. Silti näissä peleissä syttyy taatusti. Se on sääli, että vain toinen nousee, sillä kumpikin seura todellakin ansaitsisi paikan ylempänä. Systeemi on mikä on ja mielestäni se on aika pa*ka. Nyt mennään näin, tuskailee “Vipi” viime kaudeksi tulleen karsinnan ja nousun vaikeutta.

– Uskon, että Tammelassa on lauantaina ihan huikea tunnelma. Siitä tulee taatusti samanlainen spektaakkeli kuin Ipan ja HIFK:n matsi viime vuonna. Sitä en tiedä, kenen puolella porukat ovat. Ei ole paljon tullut juteltua ja voi olla paras, ettei ennen matsia juttelekaan. Päättäkööt itse, naurahtaa “Vipi” kun häneltä kysyy kenen puolella perhe on.

Lauantaina nähdään, kumpi ottaa ensimmäisen askeleen kohti karsinnan toista vaihetta, jossa vastaan tulee joko Klubi 04 tai BK-46.