123 456 7890

Viimeistä viedään
Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa kauden 2008 viimeisen ottelunsa kotikentällä. Tällä kertaa kotikenttänä toimii Jouppilanvuoren Tekonurmi, jonne vieraaksi saapuu ennen kautta nousuhaaveita elätellyt kokkolalainen GBK, joka vielä viime kaudella pelasi Ykkösessä.

Kerho lähtee otteluun alla mukava viiden ottelun putki, joka on tuottanut 13 pistettä, eli neljä voittoa ja yhden tasapelin. Maalisuhde näistä otteluista on 16-1, joten vire löytyi, mutta se löytyi valitettavasti hieman liian myöhään.

Viidessä ottelussa ovat kaatuneet VPS-juniorit vieraissa 7-0, Kraft vieraissa 2-1, iisalmelainen PK-37 kotona 3-0 ja viimeksi Norrvalla FF vieraissa 4-0. Ryppään ainoa voitoton ottelu pelattiin Oulussa sarjapaikastaan taistelevaa OLS:aa vastaan ja se päättyi maalittomasti 0-0.

Sarjassa kakkosena nousunsa varmistaneen FC Kiiston jälkeen oleva GBK puolestaan on viimeisissä otteluissaan kaatanut juuri vaasalaiset kotonaan 3-0, pelannut vieraissa FC YPA:n kanssa 2-2, hävinnyt vieraissa FC OPA:lle 1-0, kaatanut kotonaan Norrvalla FF:n 1-0 ja nuijinut vieraissa PK-37:n 4-0.

Vaikka GBK onkin sarjassa toisena, sijoitus on taatusti pettymys mariannepaitaisten seurajohdolle, sille ainoa tavoite oli pikainen paluu Ykköseen. Joukkue on kokenut, joskin täksi kaudeksi kasattu, sillä ryhmään liittyivät mm. viime kaudella TP-Seinäjokea edustaneet Lasse Männikkö ja Mikael Muurimäki, joilla on toki kummallakin Jaro-tausta kuuden muun GBK:n pelaajan tavoin. Viimeisin Pietarsaaresta hankittu pelaaja on FF Jaron entinen kippari Jimmy Wargh, eli kyllä ryhmässä rutiinia on. TP-Seinäjoen mukana on taannoin nähty myös maalivahti Teemu Parpala, joka kuitenkin teki viime ottelussa tilaa nuoremmalle kollegalleen.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet harjoitusotteluissa kahdesti ja Kokkolan Keskuskentällä pelatussa sarjaottelussa kertaalleen. Lienee syytä koputtaa puuta, sillä toistaiseksi ei GBK ole onnistunut Kerhoa kaatamaan. Kevättalvella Kerho yllätti Kipparihallissa selvin 3-0 -numeroin Marko Hutun, Henri Saranpään ja Tommi Haanpään maaleilla. Huhtikuun lopussa pelatussa kenraalissa joukkueet ottivat toisistaan mittaa Joupiskalla ja silloin jäätiin maaleitta. Heinäkuun lopulla Kerho vieraili toistamiseen GBK:n luona ja nyt maalit kirjattiin vieraille 2-1 Kokkolan Keskuskentällä Kloppien aiheutettua paikallisen järjestysmiehen sydämelle rytmihäiriöitä kannustuksellaan. Vierasmaalit merkittiin huikean laukauksen esittäneen lainamies Petteri Forsellin ja Mikko Kärjen nimiin. Isäntien ainokaisen puski kulmurista komeasti yläpesään Jonas Nyberg.

Maaliahne kotijoukkue on tehnyt Kakkosen Lohko C:n kamppailuissa tähän mennessä selvästi eniten osumia. Ahkerimmin ovat maaliverkkoja vastustajan päädyssä venyttäneet kymmenen maalia viimeistellyt Tommi Haanpää ja viimeisissä viidessä ottelussa kaikki kauden yhdeksän maaliaan iskenyt Juha Etelä-Aho. Kuusi osumaa on kirjattu Henri Saranpäälle ja viiden maalin miehiä ovat Marko Huttu ja Petri Huttu. Yhteensä maaleja on kirjattu Kerhon asussa peräti 15 eri pelaajalle. GBK:n parhaat maalintekijät ovat viime kaudella vielä FF Jarossa ja JBK:ssa pelannut Björn-Erik Sundqvist yhdellätoista osumallaan ja seinäjokelaisille tuttu Mikael Muurimäki kymmenellä maalillaan.

Tähdet ovat myös tuikkineet läpi kauden Kakkosen otteluissa. Veikkausraadit ovat jakaneet sakaraisiaan jokaisessa kamppailussa. Yhteensä GBK:n joukkueelle on annettu 96 tähteä, joista 18 on saalistanut Mattias Ainasoja. Kristoffer Ainasojalla sakaraisia on 14, “Bööni” Sundqvistilla 13 ja kaksikolla Tommi Halonen – Mikael Muurimäki kummallakin kymmenen. Kerhon pelaajisto on saanut tililleen 91 tähteä, joka on sarjasijoituksen huomioiden mukavasti. Eniten sakaraisia on Mikko Kärjellä, jolla niitä on plakkarissaan 13. Kymmenen tähden pelimiehiä ovat Marko Huttu, Henri Saranpää ja Johannes Saranpää. Jani Asuintuvalla tähtiä on yhdeksän, Juha Etelä-Aholla kahdeksan, Tommi Haanpäällä ja Jyri Niemisellä seitsemän, Petri Hutulla viisi, Petri Niemellä neljä, Toni Kujalalla, Tiitus Lehtisellä ja Jukka-Pekka Salmisella kullakin kaksi. Miika Asunmaa ja Petteri Forsell ovat kumpikin saaneet yhden sakaraisen tililleen.

Viime lauantaina Kerholta olivat sivussa Mikko Väänänen, Tiitus Lehtinen, Ville Pajula, Henri Saranpää, Jukka Ahola ja Jukka-Pekka Salminen. Näistä ainakin pelikieltonsa sovittanut “Hönö” Saranpää on jälleen edustuskelpoinen. Myös Lehtinen, Pajula ja mahdollisesti Salminenkin ovat pelikunnossa, eli Kerho saa jalkeille kohtuullisen vahvan nipun.

Ottelu on mielenkiintoinen, vaikka sillä ei olekaan vaikutusta sen enempää nousu- kuin putoamiskamppailuunkaan. Mikäli Kerho voittaa ja samaan aikaan sekä Norrvalla FF, että FC YPa häviävät, nousevat mustapaidat sarjassa viidenneksi. Joukkue haluaa taatusti pitää kiinni myös maaliahneimman joukkueen tittelistä.

Kotijoukkueen pelaajista Mikko Kärki on väläytellyt uransa päättämistä tällä tasolla, joten tämä saattaa hyvinkin olla miehen viimeinen matsi mustassa paidassa. Viimeiseksi tämä ottelu jää ainakin päävalmentaja Jari Kujalan osalta.

“Olisi hieno päättää raskas kausi viidenteen sijaan ja kymmenenteen voittoon tämän ryhmän kanssa. Sen jälkeen voikin vetää henkeä. Uskon, että pelaajilla on edelleen kipinää pelata ottelu kunnialla pois jaloista ennen kauden päätöstä. Me saamme jalkeille ihan kelvollisen ryhmän tähän matsiin ja haluamme myös voittaa”, tiivisti Jari Kujala tunnelmat.

Ottelu alkaa lauantaina jo klo 14.00 Jouppilanvuoren Tekonurmella, eli sen jälkeen ehtii mukavasti seuraamaan myös Suomen tärkeän MM-karsintaottelun telkkarista.