123 456 7890

Viimeinen mahdollisuus
Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa lauantaina FC Kiiston vieraaksi Vaasan maineikkaalle estardille, Hietalahteen. Luvassa on viimeinen mahdollisuus Kakkosen Lohko C:n joukkueille kaataa Kerho tällä kaudella.

Kerholle viikonlopun matsi on paluu arkeen siinä mielessä, että viime viikonloppuna joukkue pääsi pikkuisen juhlimaan voitettuaan Suomen Cupin Pikkufinaalissa PK-35/VJS:n 7-0 Helsingin Pallokentällä. Nyt siis siirrytään takaisin sarjapalloilun pariin yhden matsin ajaksi.

Tähän mennessä Kerho on pelannut 33 ottelua peräkkäin Kakkosessa häviämättä niistä ainuttakaan. FC Kiisto on kuitenkin juuri se joukkue, joka on viimeksi kaatanut Kerhon kotoisilla kentillä Seinäjoella. Siitäkin on jo hyvä tovi, sillä tuo tappio tuli 23.5.2010.

Sarjaykkösenä lauantain kamppailuun lähtevä vierasjoukkue on pelannut 25 ottelua sarjassa. Niistä 21 on päättynyt Kerhon voittoon ja neljä tasan.

Loppuviikosta jatkosopimuksen seinäjokelaisvalmentaja Esa Haanpään kanssa julkistanut FC Kiisto puolestaan on liukunut huikean alkukauden jälkeen sarjataulukossa vain hiukan alaspäin, kuudenneksi.

Tällä kaudella FC Kiiston pieni ongelma on ollut ainakin numeroiden valossa maalinteko, sillä “Eskin” suojatteja vähemmän maaleja ovat tehneet vain Haukiputaan Pallo ja sarjasta putoava SC Riverball.

Oman mielenkiintonsa otteluun tuovat alkukaudesta Kerhon mukana olleet Miika Asunmaa ja Samir Bouroussi, jotka kauden aikana siirtyivät vaasalaisten joukkueeseen.

Molemmat ovat onnistuneet myös kertaalleen maalinteossa uudessa seurassaan. Bouroussi maalasi tappiollisessa SC Riverball -ottelussa ja Asunmaa joukkueen edellisessä ottelussa Warkaus JK:ta vastaan vieraissa joukkueen voittaessa 2-0.

Kerhon nykykalustosta Ville Ylinen on pelannut vuoden verran FC Kiiston väreissä Ykköstä ennen paluutaan Seinäjoelle. Luonnollisesti pelimiehet ovat tuttuja toisilleen, sillä FC Kiisto on juuri se joukkue, jota vastaan on pelattu useimmiten.

Ennen tätä kautta Kerho ei ollut onnistunut koskaan voittamaan FC Kiistoa sarjapelissä. Tällä kaudella tuo tilanne korjaantui Aki Sipilän viimeisteltyä vajaalukuisen Kerhon voittomaalin 88. minuutilla lähes 1500 katsojan edessä Keskuskentällä Kerhon 1-0 (0-0) -voittoon päättyneessä ottelussa.

Viime kaudella Kerho hävisi kummatkin sarjapelinsä FC Kiistolle 2-1. Keväällä Juho Mäkiniemi ja Miika Ekström veivät vieraat kahden maalin johtoon. Tilanne olisi voinut olla huonompikin, sillä Kerhon maalissa pelannut Petri Tuomela torjui rankkarin toisella puoliajalla ennen Ville Pajulan lohdutusmaalia.

Vaasassa Kerho meni Mikael Muurimäen maalilla johtoon, mutta toisella puoliajalla Ilkka Laiho nousi ottelun ratkaisijaksi iskien kahdesti kahdessa minuutissa kääntäen ottelun isännille taas numeroin 2-1. Lopussa oli Kerholla mahdollisuutensa, mutta luotettavasti pilkulta viimeistelleen Ville Pajulan pilkku kajahti yläputkeen.

Kauden 2009 FC Kiisto käväisi Ykkösessä, joten silloin ei keskinäisiä kohtaamisia ollut lainkaan. Vaasalaisten nousukaudella, 2008, molemmat ottelut pelattiin tasan 1-1.

Treenipelit mukaan lukien kyseessä on 12. keskinäinen ottelu. Harjoituspeleissä Kerho on menestynyt paremmin, mutta siinäpä se juju onkin, että niistä ei pinnoja herahda.

Tällä kaudella on tuon sarjapelin lisäksi kohdattu harjoitusotteluissa kahdesti. Ensin Kerho kaatoi FC Kiiston Wallsport Areenassa 3-1 Matti Lähitien, Petter Meyerin ja nyt FC Kiistoa edustavan Miika Asunmaan osumilla Hannes Hautalan ehosteltua hienolla puskullaan loppunumerot. Botniahallissa Kerho oli tyly vieras napaten sieltä voiton mukaansa lukemin 2-0. Maalinteossa olivat taas Asunmaa ja Meyer.

Joukkueiden tasaisuudesta ja otteluiden luonteesta kertoo paljon se, että suurin voitto näissä peleissä on saavutettu kahden maalin erolla. Tiukkoja ja vähämaalisia sekä tietenkin varsin fyysisiä vääntöjä ne ovat aina olleet ja sellaista on lupa odotella lauantain koitoksestakin, mikäli ennakkoasetelmiin on luottamista.

Kerholle vierailu Hietalahteen on tällä kaudella toinen ja yhteensä neljäs seuran lyhyen historian aikana. FC Kiistoa ei ole aiemmin Hietalahdessa kohdattu, vaan pelit on pelattu joko Botniahallissa, sen vieressä sijaitsevalla tekonurmella tai Kaarlen Kentällä.

Kuluvalla kaudella Kerho on ollut otteluissaan kuusi kertaa tappioasemassa. Joka kerta tilanne on onnistuttu selvittämään ja takaa on tultu joko tasapeliin tai voittoon. Vain Hietalahdessa Kerho on menettänyt hankkimansa johdon tasapeliksi ja hukannut siinä kaksi pistettä. Näin kävi edellisellä Vaasan vierailulla, jolloin VIFK pisti Kerhon todella ahtaalle ollen parempi joukkue tuossa pelissä.

Kuitenkin ratkaisut on löydetty melkoisen usen ja etenkin toiset puoliajat ovat olleet melkoista menestystä, sillä maaliero on Kerholle 43-6. Ensimmäiset puoliajat ovat olleet tasaisempia ja niiden maaliero on Kerholle 25-7.

Kakkosen päätöskierrosta sekä Kerholla, että Kakkosen Lohko B:n karjaalaisella BK-46:lla on mahdollisuus sinetöidä kautensa ilman tappiota. Siinä valossa homma on mennyt ihan hienosti. Joskaan moisella tilastofaktalla ei lokakuun lopussa ole juurikaan muuta kuin tunnearvo, ellei siihen ainoaan oikeaan tavoitteeseen päästä.

Kerho saa jalkeille varsin hyvän joukkueen reissulleen. Sivussa ovat varmuudella vain nilkkavammainen Luis Fernando, pitkäaikaispotilaat Jesse Jääskeläinen ja Toni Kujala. Muilta osin nippu alkaa olla kunnossa ja valmiina kauden tärkeimpiin peleihin, eli nousukarsintoihin. Pelikieltoja ei joukkueella ole, mutta muutama pelaaja on yhden kortin päässä, joten saattaa hyvinkin olla, että vastuuvalmentaja Christoffer Kloo antaa näiden pelimiesten vetää hieman henkeä ja huilata merkityksettömän matsin.

Ottelu pelataan siis lauantaina klo 15.00 muiden Kakkosen Lohko C:n otteluiden tapaan ja pelipaikkana on Hietalahti, jonne myös Kloppien bussi suuntaa, joten luvassa lienee kelpo kuorolaulantaa ja viihdyttävän fyysinen vääntö pisteistä.