123 456 7890SJK isännöi lauantaina Seinäjoen OmaSp Stadionilla viime kaudella hopeaa voittanutta Rovaniemen Palloseuraa. Siten SJK – RoPS ottelussa kohtaavat edellisen kauden kaksi parasta joukkuetta. Ottelu alkaa klo 16.00 ja portit ja palvelut aukeavat klo 14.40.


Sarjataulukossa joukkueilla on eroa kuusi pistettä, RoPS:n ollessa parhaillaan kolmantena. RoPS on kuntopuntarin kärkinimi, kerättyään viidessä viime ottelussa 13 pistettä. Heikosti ei ole pelannut SJK:kaan, sillä SJK:n vastaava saldo on 10 pistettä ja sillä se on kuntopuntarissa toisena. Siitäkin huolimatta, että keskiviikkona pelattu Pohjanmaan derby päättyi kirvelevään tappioon. Edellisestä tappiosta oli kuitenkin ehtinyt vierähtää jo yli kuukausi.


Olemme todella pettyneitä keskiviikon paikallisottelun tuloksesta. Ja varsinkin siitä, että emme pysty pitämään tasaisuutta meidän otteissa. Otteet vaihtelevat aivan liikaa pelistä toiseen. Onneksi pääsemme pelaamaan heti lauantaina ja saamme mahdollisuuden nollata tappio nopeasti, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.


Haasteet vain kovenee kaikilla osa-alueilla, sillä RoPS on erittäin kovassa iskussa. He tulevat tänne voittoputkessa ja hyvällä fiiliksellä. Ja he ovat aina olleet vaikea vastustaja meille, Valakari muistuttaa.


Edellisessä ottelussa pelasi pitkästä aikaa täydet minuutit hyökkääjä Toni Lehtinen, joka puski komeasti Jussi Vasaran keskityksestä SJK:n kavennusosuman.


Tietysti päällimmäisenä itselle jäi mieleen että se oli iso pettymys meille, sillä se oli iso peli ja Vepsu vastassa. Heille ei ikinä haluaisi hävitä. Mutta jos omaa peliäni ajattelee, niin oli tosi kiva pelata ja oli hyvä saada onnistuminen maalin muodossa. Sain siinä hyvän osuman Juden hyvästä keskityksestä, muistelee Toni Lehtinen.


Lauantaina on taas iso peli. Ja kotona varsinkin, kolme pistettä on ainut, mikä siitä kelpaa. Yksilönä otetaan vastaan ne onnistumiset mitä tulee jos tulee, mutta joukkueena me tarvitaan ehdottomasti kolme pistettä, arvioi Lehtinen tulevaa ottelua.


Lehtinen on SJK:n kaikkien aikojen maalitykki ja pelannut toiseksi eniten otteluita SJK-paidassa, maalivahti Mihkel Aksalun jälkeen.


Tottakai se on hienoa, että olen saanut kauan edustaa oman kotikaupungin seuraa. Se on tärkeää ja arvostan korkealle näitä saavutuksia, sanoo Lehtinen.


Lauantain ottelussa esitellään SJK-junioreiden joukkueet ja heidät sijoitetaan OmaSp Stadionin pääkatsomoon, lohkoihin 108 ja 109. Jokainen paikalle ehtinyt joukkue esitellään ennen ottelun alkua.


Portit ja palvelut aukeavat klo 14.40 ja toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar palvelee janoisia vielä ottelun jälkeenkin. Siellä on myös pelaajahaastattelu ottelun jälkeen. Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!


SJK – RoPS lauantaina 13.8. klo 16.00.Matej Hradecky OmaSp Stadionilla kesäkuussa.

RoPS ja Robert Taylor kovassa vireessä


Rovaniemen Palloseura saapuu Seinäjoelle lauantaina kymmenen ottelun tappiottomassa putkessa. Kaiken lisäksi se voitti keskiviikkona Lapin derbyssä PS Kemin peräti 5-0 ja nuori keskikenttäpelaaja Robert Taylor iski siinä kolme maalia.


Huomion arvoista kuitenkin on, että RoPS:n viimeisin tappio sarjassa on toukokuun lopulta, kun juuri SJK kävi hakemassa täyden pistepotin Rovaniemen Keskuskentältä. SJK voitti myös talvella Oulussa pelatun Liigacup-ottelun.


Juha Malisen valmentama RoPS tulee Seinäjoelle myös täysin uudessa tilanteessa, kun joukkueen ykköshyökkääjä, kenties jopa kaikkien aikojen kovin RoPS-hyökkääjä, Aleksandr �Boris� Kokko ei ole enää joukkueessa. Keskiviikon Lapin derby oli miehen viimeinen joukkueen paidassa, ennen siirtymistä Australian pääsarjaan, samaan joukkueeseen entisen SJK-peluri Wayne Brownin kanssa.


Kokko oli viime kauden maalikuningas ja yksi RoPS:n hopeamitaliin päättyneen kauden tukipilareista. Myös tällä kaudella Kokko on ollut RoPS:lle tärkeä ja hän on tehnyt joukkueen 29 maalista yhdeksän ja syöttänyt yhden.


Hänen lähtönsä jälkeen RoPS:n maalipyssyn viitan ottanee harteilleen nuori keskikenttäpelaaja Robert Taylor, joka nousi hattutempullaan kymmeneen maaliin, jaetulle Veikkausliigan maalipörssin kärkisijalle yhdessä SJK:n Roope Riskin ja Interiin siirtyneen Njazi Kuqin kanssa. Taylorin maaleista kolme on tullut rangaistuspilkulta ja hän on todellinen pelote vapaapotkuissa ja kaukaa tulevissa vedoissa.


Joukkueella ei ole pelikieltoja, kun Juuso Hämäläinenkin on pelikelpoinen kärsittyään pelikieltonsa PS Kemiä vastaan. Loukkaantuneena on Ville Saxman. Antti Okkonen on vasta palannut kentille pitkän loukkaantumisen jälkeen, mutta pystynee pelaamaan SJK:ta vastaan.RoPS pelaaja Juha Pirinen ISTV:n haastattelussa viime kaudella Seinäjoen Keskuskentällä.

Pelikieltoja SJK:n murheena


Kahdella tärkeällä SJK-pelaajalla täyttyi korttitili viime ottelussa ja siten Mehmet Hetemaj ja Jarkko Hurme katselevat lauantain ottelun katsomosta käsin. Loukkaantuneina on edelleen Johannes Laaksonen ja Timo Tahvanainen.


Marc Vales teki VPS:aa vastaan debyyttinsä SJK-paidassa. Hän pelasi ottelun toisen puoliajan vaihdosta tultuaan. Esitys oli lupaava ja Vales palkittiin SJK:n parhaana paikallisen IS-tähtiraadin toimesta. Erittäin todennäköisesti mies nähdään kentällä myös lauantaina, varsinkin, kun puolustuksesta on miehiä pois.


Viime ottelussa vaihdosta tuli kentälle myös seuraikoniksi noussut Richie Dorman, joka on päässyt jo täyteen iskuun pitkän loukkaantumisensa jälkeen. Dorman pelaa aina suurella sydämellä ja hän sai jo ennen tätä viikkoa sata SJK-paidassa pelattua sarjaottelua täyteen.
SJK julkaisi uuden vavhvistuksen torstaina päivällä, kun hyökkääjä Billy Ionsin kerrottiin siirtyvän seuraan PS Kemistä. Ions ei ole kuitenkaan vielä mukana SJK:n riveissä, vaan hän pelaa vielä kaksi ottelua vanhassa seurassaan. Ions on ensimmäisen kerran pelikelpoinen SJK-paidassa vasta 27.8. pelattavassa vierasottelussa HIFK:ä vastaan.
Lauantain ottelu näkyy tuttuun tapaan ISTV:n ja Ruutu+:n palveluissa. Lähetys alkaa noin 10 min ennen ottelun avauspotkua, eli klo 15.50.

Puolustaja Jarkko Hurme on pelikiellossa lauantaina.

Lippujen hinnat ennakkoon:

Pääkatsomo:
Aikuinen 20 �
Lasten lippu (4-16 -vuotiaat) 10 �

Eteläkatsomo:
Aikuinen 15 �
Alennusryhmä 12 �

Itäpääty & Kannattajapääty 10 �

Alle 4-vuotiaat syliin ilmaiseksi.

Lipunmyyynti ennakkoon SJK Shopissa ja SJK:n verkkokaupassa. Pelipäivänä lippuja myydään myös Tapahtumatorin laidassa olevasta infopisteestä. Infopisteestä ostetut liput ovat 5 � kalliimpia.

Kaikki katsomot ovat katettuja ja paikat ovat numeroituja pääsylippujen mukaan kaikkialla muualla, paitsi Kannattajapäädyssä. Kannattajapäädyn keskiosa on seisomakatsomoa. Tupakointi ottelutapahtumassa on sallittua sille varatuilla alueilla. Huomioithan myös kielletyt esineet, kuten sateenvarjot, pullot, purkit, ilotulitteet ja muut vaaralliset esineet. Porteilla tehdään myös turvatarkastukset. Mahdoliset vieraskannattajat sijoitetaan itäpäätyyn, katsomoon numero 114.

Äänenkäyttö ja kannustaminen ovat ottelutapahtumassa sallittua ja erittäin suotavaa. Tervetuloa.

Tervetuloa OmaSp Stadionille!