123 456 7890

SJK kaatoi VPS:n yli 4000 katsojan edessä OmaSp Stadionilla, kun Denys Oliinyk iski ottelun yliajalla 1-0 osuman. Maalin jälkeen OmaSp Stadion räjähti yhtäjaksoiseen huutoon, johon ei meinannut tulla loppua. Paljon maukkaampaan paikkaan ei voitto-osuma voisi tulla. Itse ottelussa, SJK hallitsi peliä sekä palloa, kun VPS lähti hakemaan tasapelipistettä kovalla puolustuksella. VPS sai muutaman vastahyökkäyksen ja erikoistilanteen, mutta muuten peli oli SJK:n. SJK nousi Veikkausliigassa nyt pisteen päähän FC Interistä ja kahden pisteen päähän HJK:sta, jolla on kuitenkin peli enemmän pelattuna. Voiton myötä SJK otti myös entistä vankemman kiinnityksen Pohjanmaan herruuteen Pohjanmaan PowerPark Liigassa, kun yksi kohtaaminen on vielä jäljellä ensi lauantaina. SJK matkustaa silloin Kokkolaan KPV:n vieraaksi.

SJK – VPS 1-0 (0-0)

1-0 90+5 min Denys Oliinyk

SJK hallitsi ottelun alkua ja loi pari hyvää maalipaikkaa. VPS pelasi aiemmasta poiketen paljon vastaiskujen kautta. VPS pääsi hiljalleen peliin mukaan ja hieman hallitsi ensimmäisen puoliajan lopulla.

Mehmet Hetemaj laukoi kovan kaukovedon ottelun seitsemännellä minuutilla, ja Martin Kompalla torjui sen vain vaivoin kulmapotkuksi. Vähän myöhemmin SJK:lla oli uusi paikka, kun Dani Hatakan pitkä rajaheitto tuli hyvään paikkaan Sergei Eremenkolle, mutta hänen osumansa palloon oli heikko.

Billy Ions pääsee peli peliltä lähemmäksi huippuiskuaan. 17. minuutilla Ions tarjoili hyvän paikan Maximo Toloselle, mutta Kompalla pystyi torjumaan.

SJK oli välillä suurissa ongelmissa Steven Morrisseyn nopeuden kanssa. 25. minuutilla jamaikalainen syötti pitkän kuljetuksensa jälkeen Juho Lähteen läpiajoon, mutta Mihkel Aksalu torjui ja tilanne oli myös paitsio. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Morrissey oli jälleen pahanteossa, mutta Mihkel Aksalu esitti tärkeän torjunnan.

VPS ehti hetkellisesti juhlia johto-osumaa ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta pallo oli käynyt ennen maalia jo päätyrajasta yli.

SJK oli lähellä johto-osumaa 51. minuutilla. Denys Oliinyk nousi vasemmalta laidalta ja pallo pelattiin Billy Ionsin ja Dani Hatakan kautta vetopaikkaan Maximo Toloselle, mutta VPS-puolustaja Jesper Ensgström ehti blokkaamaan kudin. Tolonen oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauksessa Veikkausliigassa, ja nuorukainen pelasikin mainion pelin, mutta uran ensimmäinen liigamaali ja vielä tuleviin peleihin.

Ville Tikkanen on pelannut tällä sarjakaudella lähinnä Akatemiassa, mutta nyt tilille tuli kauden toinen 90-minuuttinen Veikkausliigassa, ja Tolosen tavoin myös Tikkanen esiintyi edukseen.

62. minuutilla nähtiin hieman outo tilanne, kun VPS pääsi vastahyökkäykseen. Joonas Sundman kaatoi keltaisen kortin arvoisesti VPS:n Konstantinos Stavrothanasopoulosin, mutta kreikkalainen sai pelattua pallon Steven Morrisseylle. Morrissey oli jo boksissa hyvässä paikassa, mutta ottelun erotuomari puhalsi pelin poikki ja VPS sai vapaapotkun. Morrissey ehti jo laukoakin, mutta Aksalu torjui. Vapaapotku tömähti muuriin, eikä VPS saanut hyödynnettyä jatkotilannettakaan.

SJK:lla oli hyvä paikka hetkeä myöhemmin. Billy Ions keskitti oikealta laidalta Denys Oliinykille, jonka laukaus kuitenkin suuntautui päin Kompallaa.

Ottelu näytti säilyvän maalittomana ottelun loppuun asti. Lisäaikaa annettiin neljä minuuttia, ja lisäajan neljännellä minuutilla VPS pääsi vaarallisen näköiseen vastahyökkäykseen. Momodou Sarrin kosketus itselle eteen oli kuitenkin niin pitkä, että Moshtagh Yaghoubi nappasi pallon. Mosa avasi pallon vielä kohti laitaa, mutta VPS-puolustus pääsi väliin. Jude Arthur sai kuitenkin palautettua pallon laitaan ja Denys Oliinykille. VPS-pelaajat alkoivat olla jo aika väsyneitä, eikä VPS ehtinyt triplata Oliinykiä. Tällä kerralla vastassa oli vain kaksi VPS-pelaajaa, ja se oli SJK:n kannalta sopiva määrä. Oliinyk leikkasi kohti keskustaa ja laukoi pallon ihanasti takakulmaan. Maali oli ukrainalaiselle jo liigakauden seitsemäs.

Maali käynnisti OmaSp Stadionilla jo lähes voittojuhlat, mutta ottelu jatkui. Pelattiin jo ottelun kuudetta lisäaikaminuuttia, kun Juho Lähde pääsi laukomaan boksissa hyvästä paikasta, mutta Mihkel Aksalu teki, noh, ehkä nyt voidaan jo käyttää hieman ylikäytettyä gamesaver-sanaa. Se torjunta oli iso. VPS sai tilanteesta vielä kulmapotkunkin, mutta se leijaili Mihkel Aksalun turvallisiin käsiin. Ottelu oli Aksalulle 200. kilpailullinen ottelu, ja nollapeli ja derby-voitto ovat hyviä tapoja juhlistaa sitä.

Olen erittäin tyytyväinen. Tietenkin jos emme olisi voittaneet, olisin nyt todella pettynyt. Mielestäni tämä oli kauden paras peli meiltä. Tykkäsin meidän pelistä tänään. Hyvää syöttelyä. Toki he saivat muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen, mihin en ole tyytyväinen ja meidän pitää parantaa meidän vastausta niihin. Lopussa sitten Denys Oliinyk teki uskomattaman maalin. Olen tyytyväinen, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko pelin jälkeen.

– Tavoite oli pitää nolla omissa. Mutta sitten yliajalla ne tekee. Meillä oli muutama hyvä vastahyökkäys, mutta ei onnistuttu käyttämään niitä. Sitten lopussa yksi pieni virhe. Loistava tunnelma ja tunteita oli kentällä. Ei voisi olla parempi atmosfääri. Kyllä me tästä noustaan vielä, sanoi VPS:n uusi päävalmentaja Christian Sund pelin jälkeen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Dani Hatakka, Joonas Sundman, Jose Nadson, Ville Tikkanen, Mehmet Hetemaj (71’ Jude Arthur), Moshtagh Yaghoubi, Sergei Eremenko, Maximo Tolonen (67’ Dion Acoff), Denys Oliinyk ja Billy Ions (78’ Matheus Batista)

SJK:n seuraava peli on Pohjanmaan PowerPark Liigan ratkaisu ottelu, kun SJK matkustaa KPV:n vieraaksi Kokkolaan lauantaina 20.7. Ottelu alkaa Kokkolan Keskuskentällä klo 17:00. SJK järjestää peliin kaikille avoimet bussikuljetukset ja niihin voi ilmoittautua maksamalla matkan hinta, 10€, SJK Shopissa, viimeistään ennen torstaita 18.7. SJK:n kausikorttilaiset voi noutaa ilmaiset liput SJK Shopista. Ilman korttia lippuja voi ostaa 10€ hinnalla. Lisätietoa reissusta tulossa viikolla SJK:n nettisivuille.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook-sivuilla.