123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho aloittaa keskiviikkona Ykkösen toisen sarjakierroksen, kotiottelulla FC Viikinkejä vastaan.

SJK:n kausi on sujunut todella mallikkaasti, sillä yhdeksässä pelatussa ottelussa on voitettu seitsemän kertaa, hävitty- ja pelattu tasan kertaalleen vieraskentällä ja sarjajohto kakkosena olevaan FC KooTeePeehen on juuri nyt seitsemän pistettä. Kotona SJK on ollut voittamaton ja oma maalikin on ollut koskematon neljässä edellisessä kotiottelussa. Vieraskentällä nolla on pysynyt lisäksi kertaalleen, joten yli puolessa pelatuissa otteluissa on puolustus Mihkel Aksalun johdolla ollut ohittamaton.

Toni Lehtinen on iskenyt maaleja jo viisi ja johtaa sillä määrällä Ykkösen maalintekijäpörssiä yhdessä Ilveksen Kalle Multasen ja Hakan Jussi Aallon kanssa.

Myös vahvan alkukauden pelannut SJK:n puolustaja Gert Kams on valittu Jalkapallon Pelaajayhdistyksen toimesta, Ykkösen toukokuun Kuukauden Pelaajaksi ja hänet tullaan palkitsemaan juuri tämän ottelun alkuseremonioissa.

Jos SJK onnistuu pitämään tämän vauhdin yllä myös toisella kierroksella, alkaa muilla joukkueilla tulla seinä vastaan kärkikamppailun suhteen. Pelejä on kuitenkin edessä vielä 18, ja kaikkia joukkueita vastaan pelataan vielä kahdesti. Henkseleitä ei siis aleta paukuttamaan ennen aikojaan, mutta tekemiseen voi olla kyllä tyytäväinen.

Alunperin päävalmentaja Simo Valakari esikuntineen lupaili SJK:n olevan kovimmillaan vasta myöhemmin syksyllä, joten parannettavaakin vielä ilmeisesti on.

Joka tapauksessa on tärkeää saada hyvä alku myös toiselle kierrokselle lähdettäessä ja voittoa lähdetään hakemaan jokaisesta pelistä. Niin myös keskiviikon FC Viikingit ottelusta.

Ottelu alkaa klo 18.30 ja portit, olutteltat ja muut palvelut aukeavat tuttuun tapaan puolitoista tuntia ennen avauspotkua klo 17.00. Tervetuloa aloittamaan Juhannuksen juhlinta Keskuskentältä!

Gert Kams palkitaan Ykkösen toukokuun Kuukauden Pelaajana ennen ottelun avauspotkua

Viikingit ryöstivät Hakalta pisteet

Surkean alkukauden jälkeen, FC Viikingit onnistuivat edellisessä ottelussaan yllättämään kotikentällään Valkeakosken Hakan. Tuossa ottelussa FC Viikinkien otteista paistoi myös sama taisteluilme mikä heillä oli viime kaudella, jolloin he nousivat lopulta sarjan kolmanneksi ja monen papereissa mukaan Ykkösen kärkikahinoihin tällekin kaudelle.
SJK saa siten keskiviikkona vastaansa uuteen nousukiitoon lähteneen sarvipäälauman ja missään tapauksessa aliarviointeihin ei sarjataulukon perusteella ole varaa.

Silti Viikinkien tämän hetkinen sarjasijoitus on pettymys joukkueen kannattajille, vaikka toisaalta joukkueen vaihtuvuus viime kauden päätteeksi olikin melkoista. Enempää kuitenkin odotettiin. Joukkue on tällä hetkellä toiseksi viimeisenä, samoissa pisteissä Joensuun Jipon kanssa, eikä edes voitto nostaisi sitä paljoa parempiin asetelmiin.

Edellisestä ottelusta heiltä puuttui pelikiellon vuoksi puolet kaikista maaleista tehnyt Obi Metzger, joka pari viikkoa sitten pelatussa Viikingit – SJK ottelussa iski komean osuman aivan maalin ylänurkkaan. Tuolloin SJK onnistui kuitenkin nousemaan tappiolta lopulta 2-1 voittoon ja maali jäi laihaksi lohduksi. Metzger on jälleen mukana riveissä, mutta puolustuksesta heiltä puuttuu niin ikään pelikiellon johdosta entinen VPS ja Ruotsin Örebron pelaaja Denis Abdulahi.

Poissaolijoiden tilalle Viikinkien valmentaja Ilkka Jäntti nostaa tarvittaessa omia junioreita, jotka pelaavat pääosin Kolmosessa Viikinkien kakkosjoukkueen riveissä. Viime ottelussa hyvin kärjessä esiintynyt ja maalin tehnyt Kasperi Liikonenkin on vasta 18 vuotias ja voi olla että hänestä kehittyy vielä kauden aikana kova haastaja Sierra Leonelaiselle Metzgerille.

Sarjapeleissä Viikingit ei ole koskaan voittanut SJK:ta, sillä tämän kauden ensimmäisen kohtaamisen lisäksi, viime kaudella SJK voitti kaikki kolme kohtaamista, maalisuhteella 6-1. Viime vuoden talvella joukkueet kohtasivat Wallsport areenassa harjoitusottelussa, ja siinä Viikingit voittivat 2-1 luvuin, muita kohtaamisia ei joukkueilla ole.

Vieraskentällä FC Viikingit eivät ole voittaneet vielä ketään tällä kaudella, eikä edes onnistunut nousemaan tasapeliin.
Jos Viikingit vielä mielii tällä kaudella päästä pois putoamistaistelusta, olisi heidän alettava ottamaan pisteitä myös vieraskentällä. SJK näkökulmasta tätä ei toivota kuitenkaan tapahtuvaksi ainakaan tällä viikolla.

FC Viikinkien maalivahtina on Mika Johansson, joka pelasi lainalla SJK:ssa Kakkosessa kaudella 2011.

Lähes täydessä iskussa

SJK pelaajista puuttuu varmuudella ainoastaan reisivammaa paranteleva Gert Kams, joka lienee sivussa vielä parisen viikkoa. Kams kuitenkin nähdään kentällä juhlittavana, sillä mies palkitaan Ykkösen toukokuun Kuukauden Pelaajana.
Pitkäaikaisloukkaantuneena joukkueesta on ainoastaan entinen Viikinkien maalivahti Luis Fernando ja Jippoa vastaan viime viikolla pelikiellon takia sivussa ollut kapteeni Chris Cleaver tekee jälleen paluun kokoonpanoon.

Näin SJK pääsee peliin Kamsia lukuunottamatta parhaalla kokoonpanollaan ja edellisessä ottelussa mainiosti hänen tuuraajanaan toimi nuori oma kasvatti Sami Viljanen, joka saatetaan nähdä mukana myös Keskuskentällä. Kamsin tuuraajana on nähty aiemmin myös omista junioreista mukaan noussut Kalle Taimi, jonka omin pelipaikka lienee kuitenkin topparin paikalla. Joka tapauksessa ringissä riittää useampikin pelaaja joka voi Gertin saappaat hänen kuntoutuksen aikana täyttää.

SJK farmiseura Kerho 07 pelaa kuitenkin oman kotiottelunsa päivää aiemmin tiistaina, joten ne pelaajat jotka ovat mukana siinä ottelussa, eivät voi osallistua Ykkösen peliin sääntöjen puitteissa.

Nuori Kalle Taimi on esiintynyt SJK paidassa tällä kaudella jo neljässä ottelussa.


Sami Viljanen pelasi viime ottelussa täydet 90minuuttia ja se oli samalla hänen toinen esiintymisensä kauden 2013 Ykkösessä.

Lisää kuppi-istuimia katsomoihin

Keskuskentällä palvelut pelaavat entiseen malliin myös keskiviikkona ja niitä parannetaan entisestään.
Katsomoihin ollaan saatu katsojille mukavammat olot sitten edellisen ottelun, sillä SJK kustansi omasta pussistaan kuppi-istuimet katsomoihin ja myös näiden asennuksen. Näin pyritään luomaan Keskuskentälle entistä viihtyisämmät olosuhteet. Ainakin 900 istuinta on asennettu lisää.

Säidenhaltijat lupaavat komeampaa säätä jälleen keskiviikosta lähtien, joten Juhannuksen juhlinnan voi vaikka aloittaa Keskuskentälltä. Tervetuloa kaikki isolla porukalla katsomoon ja kannustamaan SJK voittoon!

SJK – FC Viikingit keskiviikkona 19.6. klo 18.30 Seinäjoen Keskuskentällä.

Liput:
12 � normaalihinta
8 � alle 16 vuotiaat, eläkeläiset, varusmiehet ja opiskelijat.
Alle 12 vuotiaat ja sotaveteraanit, ilmainen sisäänpääsy.

??SJK Kannattajat-kortilla saa Wallsportin kahviosta ostetuista ennakkolipuista -20 %.?
Hospodasta, Wilsonista ja Coffee Housesta S-etukortilla ennakkolipuista -20 %??

Ennakkolipunmyynti:
?- Wallsport?
– Hospoda Korbel?
– Sport Bar Wilson
?- Coffee House
?- Etelä-Pohjanmaan Matkailu?

?HUOM! alennukset vain ennakkolipuista!

Keskuskentän katsomot ovat pullistelleet tällä kaudella ja katsojia odotetaan parituhatta henkeä jälleen keskiviikkona