123 456 7890

SJK Akatemia onnistui iskemään ottelun ainokaisen vartti ennen pelin loppua, kun vierailja GBK taisteli kynsin ja hampain pisteistä. Ottelun ratkaisija oli Oliver Günes, joka pääsi ainoana ohittamaan GBK-vahti Riku Lelo Lunkokan. Paikkoja Akatemialla oli enempäänkin, mutta välillä GBK blokkaili palloja jopa maaliviivalta. SJK Akatemian seuraava ottelu on viikon päästä maanantaina Vasa IFK:n vieraana. Seuraava kotiottelu on lauantaina 28.8. klo 17:00 ja silloin OTP saapuu vieraaksi OmaSp Stadionille kärkikamppailuun.

SJK Akatemia – GBK 1-0 (0-0)
1-0 75 min Oliver Günes

Ottelun ensimmäistä varttia SJK Akatemia vei melko suvereenisti. Se loi useamman paikan, mutta GBK:n maalivahti oli hyvin hereillä ja puolustajat blokkasivat palloja maaliviivalta uhrautuvasti. Alkurynnistyksen jälkeen kuitenkin GBK sai palloa ja sai luotua myös painetta SJK:n puolustuksella. Kulmatilanteita kummempaa ei niistä kuitenkaan syntynyt.

Puoliajan loppua kohden taas SJK Akatemia alkoi luomaan tilanteita, monta vetoakin kohti maalia. Kotijoukkue myös piti paljon palloa, mikä pakotti GBK:ta rikkomaan. Maalia ei kuitenkaan syntynyt, ja tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toisen puoliajan alussa GBK sai hyvän tilanteen, kun se sai vapaapotkun aivan SJK Akatemian kuudentoista kulmalta. Suora yritys siitä meni kuitenkin yli takakulman. SJK Akatemia otti jälleen hallinnan alun tilanteen jälkeen.

Kuten ensimmäisen puoliajan alussa, myös toisen alussa SJK Akatemia loi tilanteita ja 54. minuutilla pallo puskettiin kulmatilanteessa kovaa ylärimaan. Pallo kuitenkin vain pomppasi siitä takaisin peliin.

65. minuutilla oli jälleen huikea maalitilanne SJK Akatemialla, kun ensin Sami Sipola pelasi pallon hienosti Oliver Günesille, joka taas pelasi sen seinäsyöttönä Endrit Rrustemin kanssa pilkun kohdassa. GBK:n huippupeliä pelannut maalivahti kuitenkin ehti tämänkin paikan eteen ja maali jäi syntymättä.

Lopulta vapauttava maali syntyi ja se lähti keskialueelta, kun Robbie Malolo sai pallon. Tero Mäntylä lähti nousemaan puolustuksesta kohti kuudentoista kulmaa, ja sai pallon Malololta. Mäntylä huomasi vapaana toisella laidalla, boksin rajalla, Oliver Günesin, ja antoi upean syötön. Günes otti pallon haltuun ja laittoi toisella kosketuksella sen ristikkäiseen alakulmaan. Peliä oli pelattu 75. minuuttia.

84. minuutilla Valtteri Olsbo oli lisätä johtoa, mutta jälleen kerran GBK:n maalivahti Riku Lelo Lunkoka ehti torjumaan. Pari minuuttia tuosta, GBK:n kapteeni Teemu Mäki lensi toisella keltaisella ulos, vedettyään ikävän näköisellä pulkalla Sipolan kumoon keskialueella. Sipola ei kuitenkaan loukkaantunut ja taklauksia jaettiin vielä ennen loppua puolin ja toisin. Yhden taklauksen esitti alueen ulkopuolelle hyvin vastaan tullut Lelo Lunkoka, ja muutenkin hän oli ehdottomasti yksi illan hahmoja. GBK sai vielä ottelun lisäajalla kulman, ja siihenkin Lelo Lunkoka nousi mukaan, ja sai vielä vaaraa aikaan takatolpalta.

Ottelu kuitenkin päättyi ja SJK Akatemia otti ansaitun, joskaan ei helpon voiton.

SJK Akatemia: Salifu Senghore MV, Berat Akdogan, Joel Laitinen, Tero Mäntylä, Sami Sipola, Valtteri Olsbo, Robbie Malolo, Valentín Gasc, Oliver Günes, Oskar Pihlaja (78’ Omar Adawi) ja Kingsley Ofori (61’ Endrit Rrustemi).