123 456 7890

SJK Akatemia ja OLS tasasivat pisteet OmaSp Stadionilla 3-3 maalein päättyneessä Kakkosen ottelussa. Tuloksen myötä SJK Akatemia nousi ainakin väliaikaisesti paremman maalieron turvin sarjakärkeen. Ottelun ensimmäinen puolisko oli tasainen, mutta toista puoliaikaa hallitsi SJK Akatemia ja se meni johtoon Oskar Pihlajan maalilla. Pitkään näytti siltä, että SJK Akatemia voittaa ja tekee vielä maalin tai pari, mutta OLS tuli kuin tulikin tasoihin ottelun lisäajalla. Kokonaisuutena ottelu oli varsin tasokas Kakkosen ottelu. Molemmilla joukkueilla oli nuori pelaajarunko, jossa mukana muutamia Veikkausliiga-vahvistuksia. SJK:n ja SJK Akatemian tapaan, OLS toimii AC Oulun reservijoukkueena. SJK Akatemia pelaa myös seuraavan ottelun kotona ja oululaista vastustajaa vastaan, kun Hercules saapuu OmaSp Stadionille kärkikamppailuun torstaina 1.7. klo 18.30.

3-3 90+2 min Onni Suutari

SJK Akatemia pääsi ottelun alussa nopeasti johtoon, kun Tuukka Pahkala kaadettiin boksissa. Hän sai hyvän pystysyötön keskialueelta Oliver Günesilta. Kapteeni Georg Westerlund laittoi pallon sisään pilkusta.

Vierailija OLS kuitenkin tasoitti noin viiden minuutin päästä, kun SJK Akatemian oma puolustus antoi harhasyötön laidasta pilkun kohdille, ja siihen ehti ensimmäisenä Onni Suutari ja laittoi pallon sisään ohi Walter Viitalan. OLS:n johtomaalissa oli jätetty yksin erikoistilanteen jälkeen teinisensaatio Otso Liimatta takatolpalle. Pallo pelattiin hänelle, mutta Liimatta ei itse löytänyt vetopaikkaa, vaan antoi pallon kuudentoista rajalla odottaneelle David Popalle. Viime kaudella Ykkösessä yhdeksän osumaa AC Kajaanin paidassa tehnyt Popa tykitti pallon verkkoon.

SJK Akatemia tasoitti ottelun reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Robbie Malololle sai pallon OLS:n rangaistusalueen kaaren tuntumassa, ja antoi seinäsyötön Oskar Pihlajalle. Pihlaja nosti pallon pienellä tsipillä Oforille vapaaseen tilaan ja tämä ohitti OLS:n maalissa pelanneen kanadalaisen Yann Fillionin. Tauolle mentiin 2-2 tasatilanteessa.

Toinen puoliaika aloitettiin SJK Akatemian hallinnalla, ja palloa tuotiin vierailijan boksiin tai sen rajoille useampaan kertaan. OLS:n nuori puolustus kuitenkin hoiti hommansa mallikkaasti, eikä vetoja saatu aikaan. Paras tilanne tuli noin kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Westerlund pelasi Oforin linjan taakse näppärällä nostolla. Ofori oli kuitenkin ehtinyt paitsioon ja Fillion torjui muutenkin hänen yrityksen.

Hetkeä myöhemmin Oliver Günes pääsi näyttämään taitojaan, kun Valtteri Olsbo antoi hänelle pallon taskuun. Günes pisti pallon OLS puolustajan längistä itselleen eteen, mutta Fillion ehti tulla sen verran vastaan, että nosto ei onnistunut ja Fillion torjui. 59.peliminuutilla Oskar Pihlaja vei kuitenkin SJK Akatemian johtoon. Hän sai pallon laidassa Pahkalalta ja leikkasi vauhdilla boksiin sekä sijoitti varmasti pallon takakulmaan. SJK Akatemia oli myös lisätä johtoa heti perään, mutta AC Oulun ykkösmaalivahdiksi tälle kaudelle hommattu Fillion torjui jälleen Westerlundin yrityksen.

70. minuutilla SJK Akatemia sai vapaapotkun noin 20 metristä, keskeltä. Siitä Günes laukoi ja pallo muutti suuntaa muurista, mennen niukasti ohi yläkulman. Viisi minuuttia ennen loppua Westerlund pääsi koittamaan läheltä boksista, mutta OLS-maalissa Fillion jatkoi hyviä otteita ja torjui. Myös vaihdosta sisään tullut Valentín Gasc pääsi vetämään hyvästä paikasta, mutta hänen vetonsa meni yli maalin.

Ottelun viimeisillä hetkillä OLS sai vielä hiukan painetta SJK Akatemian päätyyn, kun he nostivat rohkeasti koko ryhmän ylös ja maalivahti Fillion tuli lähes puoleen kenttään avaamaan peliä. Yhdessä näistä tilanteista OLS:n Santtu Seppänen pääsikin vetämään ja Walter Viitala torjui kulmaksi. Kulmaan OLS nosti kaikki pelaajat maalivahti Fillionia myöden ja onnistui tasoittamaan ruuhkasta pelin 3-3:een, kun pelattiin jo tuomarin lisäaikaa.

SJK Akatemia sai vielä tasoitusmaalin jälkeen pari tilannetta vierailijan päätyyn, muun muassa vapaapotkusta noin 25 metristä, mutta ottelu päättyi tasapeliin.

SJK Akatemia: Walter Viitala MV, Kaarlo Rintamäki, Valtteri Olsbo, Mehmet Hetemaj, Tero Mäntylä, Robbie Malolo, Tuukka Pahkala (69’ Valentín Gasc), Oliver Günes (90+1’ Mikael Anttila), Oskar Pihlaja (69’ Daniel Säily), Kingsley Ofori ja Georg Westerlund.