123 456 7890

Vihta, vuori vai vasta?
Seinäjoen Jalkapallokerhon sarjakauden 20. koitos pelataan Jyväskylän kupeessa, Laukaassa. Ensimmäistä kauttaan Kakkosessa pelaava Vihtavuoren Pamaus on toinen niistä joukkueista, joka on riistänyt Kerholta pisteen kuluvan kauden Kakkosessa, eikä se tuntunut lainkaan mukavalta.

Niinpä Kerho matkustaa vierasotteluunsa raateluhampaat teroitettuina ja toiveena on kuitata tuo tappionmakuinen tasapeli saman tien.

Toistaiseksi Laukaa ja sen taajama, Vihtavuori, tunnetaan vielä jalkapalloa paremmin rallikuski Juha Kankkusesta, poliitikko Otto Wille Kuusisesta, toimittaja Anna-Kaisa Hermusesta ja meloja-kansanedustaja Sylvi Saimosta, sekä Irwin Goodmanin legendaarisesta biisistä, joka kertoi Lievestuoreen Liisasta.

Tällä kaudella ViPa on kuitenkin pyrkinyt ja osittain onnistunutkin tekemään kotikuntaansa tunnetuksi myös jalkapallon voimalla. Vauhdikkaasti kauden aloittanut joukkue kapusi nopeasti sarjan kärkiryhmään, mutta ViPalle on käynyt kuten monille muillekin nousijajoukkueille, eli tahti on hyytynyt taisteluksi sarjapaikasta Kakkosessa.

Kausi alkoi 5-0 -voitolla SC Riverballista. Tuon murskavoiton lisäksi Laukaassa ovat kyytiä saaneet paikallisvastustaja FC Vaajakoski numeroin 4-1, VIFK lukemin 2-0, HauPa 1-0 ja JBK 3-2. Kotonaan ViPa ei ole hävinnyt kuin kahdesti, eli TP-47:lle 3-0 ja FC Kiistolle 1-0. Vieraissa pelaaminen on ollut hieman nihkeämpää, vaikka pinna lähtikin siis mukaan Seinäjoelta.

Vierasvoitot ViPa on napannut sarjajumbo SC Riverballista 2-0 ja surkeasti pelanneesta FC Vaajakoskesta 5-1. Pataan on tullut kuudesti.

Pamaus on sarjataulukossa 10. sijalla, eli viimeisellä varman säilyjän paikalla. Tosin joukkue on tasapisteissä 11. sijalla olevan FC YPA:n kanssa ja vain pisteen edellä 12. sijalla olevaa JBK:ta. Vastaavasti Kakkosen lohko C:n huipputasaisessa keskikastissa ViPan ero viidentenä olevaan PK-37:an on ainoastaan kolme pistettä.

Kerho majailee edelleen lohkossaan ykkösenä tukevan 13 pisteen eron turvin. Varmistaakseen lohkovoiton Kerho tarvitsee lopuista seitsemästä ottelustaan viisi pistettä, eli pari voittoa tai vaihtoehtoisesti voiton ja pari tasapeliä. Saattaisi alkukauden perusteella kuvitella homman hoituvan jossakin vaiheessa seuraavien 4-5 ottelun aikana.

Kerho ja ViPa ovat kohdanneet tällä kaudella pariin kertaan. Ensin pelailtiin tammikuussa reservipitoisilla miehistöillä Wallsport Areenassa, missä isäntäjoukkue tulitti helpon 4-0 (2-0) -voiton Jesse Jääskeläisen upotettua pallon pariin kertaa vieraiden maaliin. Varsinkin toinen osumista oli huikea tykki. Kertaalleen ViPan alakerta sohi pelivälineen omiin ja yhden maaleista teki Timo Rauhala.

Kesäkuun alussa vieraat pistivät 11 miestä tukevasti pallon alle puolustaen viiden miehen ryhmällä alakerrassa. Ottelun molemmat osumat nähtiin jo ensimmäisen vartin aikana vieraiden mentyä johtoon Tommi Temosen maalilla kamppailun seitsemännellä minuutilla. Peli oli kuitenkin tasan jo neljä minuuttia myöhemmin vierasjoukkueen pistettyä pallon taas omiin, nyt Ville Ylisen kovan ja matalan keskityksen seurauksena.

Lauantain isäntäjoukkueen paras maalintekijä Palloverkon mukaan on kahdeksan maalia iskenyt Tommi Temonen. Vaarallisesti hyökkii myös aikaisemmin JJK:n väreissä esiintynyt Aki Katajamäki.

Kerhon maalit ovat jakautuneet varsin monen pelaajan sarakkeeseen, mutta leijonan osan niistä ovat tulittaneet 18 kertaa maalannut Petter Meyer, sekä yhdeksän osumaa laukonut Mikael Muurimäki.

Kerholta ovat sivussa ottelusta edelleen polveaan paranteleva Tiitus Lehtinen, Jesse Jääskeläinen, Toni Kujala, sekä mitä suurimmalla todennäköisyydellä myös tiistaina pohjettaan treeneissä loukannut Matti Lähitie. Sen sijaan Mikko Ylihärsilä palaa estradille muutaman viikon paussin jälkeen. Luonnollisesti myös Karhussa edelleen pelaavat Miika Asunmaa ja Jaakko Lampi, sekä JBK:ssa elokuun loppuun saakka jatkava Lee Brennan ovat pois kuvioista.

Viime otteluissaan viime kauden päätteeksi Kolmosesta noussut ViPa on pelannut varsin ailahtelevasti. Vaikka FC YPA:n valmentaja Marko Myllykangas lupailikin laukaalaisille 5-0 -selkäsaunaa, kärsi ViPa vain 2-1 -vierastappion Ylivieskassa. Sen sijaan vahvassa vireessä ollut VIFK nöyrtyi Laukaassa 2-0. Sitä ennen Warkaus JK puolestaan kävi hakemassa pinnan 2-2 -tasapelillä vieraskentältä.

Kerho on pelannut seitsemän viimeistä otteluaan voitollisesti. Viimeksi kaatui vieraissa FC Santa Claus lukemin 4-2. Sekä Petter Meyer, että Mikael Muurimäki maalasivat ottelussa kahdesti. Edellisessä kotimatsissaan Kerho puolestaan kukisti FC YPA:n 1-0. Kerho on tehnyt tähän mennessä yhdeksän vierasmatkaa, jotka ovat tuottaneet kahdeksan voittoa ja yhden tasapelin.

Tästä asetelmasta lähdetään lauantaina klo 16.00 pelattavaan matsiin, jossa ViPa tarvitsee kipeästi pisteitä ja Kerho haluaa pitää tappiosarakkeensa edelleen puhtaana. Se on onnistunut jo 19 kertaa ja tarkoitus on jatkaa samalla linjalla edelleen.