123 456 7890

VIFK onnistui pitämään SJK:n kurissa aina toiselle jaksolle saakka ja voittomaali syntyi vasta 80 minuuutin pelin jälkeen. Ensimmäisellä jaksolla SJK loi useita paikkoja, mutta tehottomuus vaivasi ja VIFK meni yllätysjohtoon kulmatilanteen jälkeen. SJK:n suunnitelmia sekoitti molempien laitapakkien loukkaantumiset. Jordan Mustoe tuli pois jo ennen kuin kymmenen minuuttia oli täynnä ja Richie Dorman alle puolen tunnin pelin jälkeen. Alustavasti loukkaantumiset ei kuitenkaan ole vakavia. Toisella jaksolla SJK tuli entistä kovempaa päälle, mutta edelleenkään paikoista ei saatu maaleja. Mehmet Hetemaj toi SJK:n tasoihin, erikoistilanteesta syntyneellä puskumaalilla ja kentälle vaihdettu Aristote Mboma teki SJK:n voittomaalin. VIFK puolusti organisoidusti ja kesti SJK:n painostuksen hyvin. Entinen SJK valmentaja Max Peltonen on tehnyt joukkueen kanssa hyvää työtä ja VIFK oli hyvä harjoitusvastustaja tässä vaiheessa talvea. SJK:n kausi jatkuu ensi viikolla jälleen Suomen Cupin merkeissä.

SJK – VIFK 2-1 (0-1)
0-1 35 min Jonas Pitkäkangas
1-1 58 min Mehmet Hetemaj
2-1 80 min Aristote Mboma

SJK hallitsi palloa koko ottelun ajan, mutta pelaamiseen jäi paljon parantamisen varaa. Ensimmäisellä puoliajalla SJK:n paikat tulivat riistojen ja laitapelaamisen kautta. Erittäin suuri osa SJK:n avaus puoliajan hyökkäyksistä liputettiin paitsioiksi.

SJK pääsi useisiin pallonriistoihin VIFK:n puolustusalueella. Jesse Sarajärvi prässäsi pallon kertaalleen Mehmet Hetemaj’lle, joka keskitti Vahid Hambolle. Hambon pusku suuntautui kuitenkin päin vierasjoukkueen maalivahtia ja tilanne oli lisäksi paitsio.

Obed Malolo pääsi yrittämään Emile Paul Tendengin syötöstä, mutta VIFK-vahti Rasmus Aspholm esitti hienon jalkatorjunnan.

Kerho joutui tekemään vaihtoja jo ensimmäisellä puoliajalla, kun sekä Jordan Mustoe että Richard Dorman joutuivat jättämään kentän.

Ensimmäisen puoliajan ainoasta maalista vastasi vierasjoukkue VIFK. VIFK sai kulmapotkun, jonka SJK-puolustus sai kuitenkin purettua. Pallo palautettiin takaisin maalille, ja Jonas Pitkäkangas laukoi pallon tarkasti etuyläkulmaan.

Vahid Hambolla oli parikin paikkaa tasoittaa ottelu, mutta maalit jäivät seuraaviin otteluihin. SJK joutui turvautumaan hieman liikaa pitkiin palloihin ja laitapelaamiseen.

Toisella puoliajalla ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli, kun Tendeng syötti pallon boksiin Mehmet Hetemaj’lle. Mehu olisi voinut laukoa itsekin, mutta hän syötti vielä Jesse Sarajärvelle, jonka laukauksen Aspholm torjui kulmapotkuksi. SJK sai ottelussa valtavan määrän kulmapotkuja, joista yksi myös tuotti tulosta. Jesse Sarajärven kulmapotku tuli Mehmet Hetemaj’lle, joka puski SJK:n tasoituksen.

Aristote Mboma tuli kentälle heti maalin jälkeen ja hän olikin viimeisen puolituntisen aikana kentän paras pelaaja. Totti tuotti kovalla prässillään ja asenteellaan ongelmia vierasjoukkueen puolustukselle. Mboma ja Klinga pelasivat kertaalleen hienosti yhteen, ja Klinga pääsi laukomaan, mutta hyvin pelannut Aspholm torjui vedon kulmapotkuksi.

Rasmus Aspholm tuli muutaman kerran maaliltaan paljon vastaan. Totti oli päästä myös rokottamaan yhdestä vastaantulosta, mutta sekä hänen että Johannes Laaksosen yritykset pysähtyivät VIFK:n puolustajiin.

Aristote Mboman uurastus palkittiin maalin muodossa kymmenisen minuuttia ennen loppua, kun hän laukoi läpiajonsa päätteeksi loppulukemiksi 2-1.

Vastassa oli oikein hyvin organisoitu joukkue. Max Peltonen on organisoinut Vasa IFK:n joukkueen hyvin. He olivat ajoittain aktiivisia, prässäsi meitä ajoittain korkealta ja oikeastaan he olivat näistä kolmeasta talven vastustajasta ainoa, joka prässäsi meitä välillä ylhäältä. Siinä mielessä erittäin hyvä harjoituspeli meille ja hyvä haaste. Välillä he taas vetäytyivät alas todella tiiviiksi joukkueeksi oman boksin ulkopuolelle. Todella tyytyväinen olen siitä, että Vasa IFK oli meille todella hyvä vastustaja tänään. Ja he aiheuttivat meille myös ongelmia. Heillä oli erittäin hyvät tilanteenvaihdot, joista he lähtivät meidän harhasyötöistä vastahyökkäykseen, kehui SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen illan vastustajaa.

Tauolla olimme 0-1 häviöllä, mutta meillä oli ensimmäisellä puoliajalla muutama erittäin hyvä maalintekopaikka ja meidän täytyy tottakai olla jatkossa kliinisempi niissä. Ensimmäistä kertaa olimme tappioasemassa ja toisella puoliskolla teimme sitten riittävästi töitä, että voitimme matsin. Se on aina positiivinen asia, Kautonen jatkoi.

Se mikä harmittaa eniten, on ensimmäisen puoliajan lievät loukkaantumiset. Toivotaan että Jordanin ja Richien loukkaantumiset eivät ole kuitenkaan vakavia, sanoi Kautonen lopuksi.

Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten meidän pojat jaksoi pitää pelin kasassa. SJK piti toki palloa, mutta pystyimme pitämään heidät ulkona vaarallisilta alueilta tarpeeksi paljon. Ensimmäisen jakson aikana olisi toki voinut tapahtua jo paljonkin, mutta oli paitsioita ja näin. Mutta meidän paketti puolustaessa pysyi kuitenkin kokonaisuutena hyvänä. Olin myös tyytyväinen, että pystyimme vähän ahdistamaan SJK:ta heidän omalla alueellaan, kun he koittivat avata peliä. Pallollisena meillä oli tottakai vähän kiire. Emme ole tottuneet että vastustaja tulee näin nopeasti vastaan ja siinä meillä on paljonkin parantamista, kommentoi Vasa IFK:n päävalmentaja Max Peltonen.

Olimme puhuneet ennen peliä, että suunnanvaihdoksissa on meillä mahdollisuudet ja siinä onnistuimmekin. Mutta sitten kun väsyimme, sekin jäi vähän, Peltonen jatkoi.

Seinäjoella on aina kuitenkin kiva käydä ja jätkille hieno peli, että pääsevät vähän katsomaan miten pärjätään SJK:ta vastaan, sanoi Peltonen vielä lopuksi

SJK: Jesse Öst MV (46’ Teppo Marttinen MV), Richie Dorman (27’ Matti Klinga), Dani Hatakka, Anders Bååth, Vahid Hambo (57’ Aristote Mboma), Jordan Mustoe (12’ Jarkko Hurme) Ville Tikkanen (57’ Joel Mero), Obed Malolo (75’ Nicolas Kotamäki), Emile Paul Tendeng (57’ Johannes Laaksonen), Jesse Sarajärvi (68’ Alex Kivimäki) ja Mehmet Hetemaj (75’ Juuso Takanen)

Suomen Cup jatkuu ensi viikolla, kun SJK kohtaa vierasottelussa KPV:n. Ottelu pelataan perjantaina 2.2. klo 19:00 Kokkolan Kipparihallissa. Seuraava kotiottelu on Suomen Cupin peli SJK vs. TPV ja se pelataan lauantaina 10.2. klo 15:30 Wallsport Areenassa. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. Suomen Cupin ottelut näkyvät myös suorana maksullisilta Ruutu+ ja ISTV palveluista.