123 456 7890

VIFK maalin verran parempi
SJK – VIFK 0-1 (0-1)

04 min 0-1 Jonas Nygå;rd

Rantaruå;tsalaisten ylivoima ei ollut lopulta aivan niin selvää kuin numerot antaisivat ymmärtää päävalmentaja Tomi Kärkkäisen entisen ja nykyisen seuran välisessä perjantai-illan välienselvittelyssä.

Siinä missä VIFK lähti kamppailuun ykkösnyrkillään pois lukien viime kaudella VPS:n väreissä pelannut Rikhard “Putte” Lindroos, heitti “Kärde” kehiin melko lailla reservinipun. Alku ei isäntäjoukkueelle erityisen ruususista tulevaisuutta lupaillutkaan, sillä jo neljännellä peliminuutilla kaikesta muusta kuin taitopelaamisesta tunnettu Jonas Nygå;rd toimitti pallon Petri Välimäen taakse ja vieraiden maalisaldo oli avattu.

Lujaa ja korkealta karvannut VIFK osoitti ottelussa sen, että sitä vastaan on takuulla vaikeaa tehdä maaleja. Toisaalta, on aivan turhaa vetää pitkälle meneviä analyysejä Kerhon pelistä, sillä kauden viidennen harjoitusottelunsa pelannut kotijoukkue otti kyllä kuuden vaihdon myötä toisella jaksolla ottelun hyppysiinsä.

Myös paikkoja oli tyrkyllä voittoon saakka, mutta viimeistely ontui samaan tyyliin kuin kiekkoleijonien puolustaminen USA:aa vastaan olympialaisten semifinaalipelissä.

Ensimmäisellä puoliajalla Kerho lähti peliin 4-3-3 -systeemillä ja vain harva pelaaja pelasi omalla oikealla pelipaikallaan. Alun haparoinnin jälkeen peli tasoittui selvästi ja varsinkin Miikka Tuovila alkoi väläytellä niitä taitoja, joiden vuoksi mies Seinäjoelle on hankittu. Myös topparina pelannut Jussi Kankaanpää esiintyi varsin hyvin.

Toisella puoliajalla pääsivät maalintekoa yrittämään Kerhon ryhmästä niin Mikael Muurimäki, Mikko Ylihärsilä, kuin kerrassaan loistavan kombinaation päätteeksi myös Samir Bouroussi. Tällä kertaa palloa ei vain saatu sisään, ei sitten millään.

Ottelu oli kahden Kakkosen Lohko C:n ennakkokaavailuissa varsin korkealle rankatun joukkueen vääntö, jossa ilmiselvästi haettiin hitusen jo henkistä niskalenkkiäkin. Varsinkin vaasalaisten otteet olivat ajoittain rahtusen vastenmielisiä siinä ajatusmaailmassa, että kyseessä oli kuitenkin vain harjoitusottelu. Muutaman pelaajan mielestä kun oli asiallista napautella vielä akillesjänteisiin vaikka mitään mahdollisuutta palloon ei ollutkaan.

Kokonaisuutena peli ei varmasti ollut erityisen helppo tuomita. Nuori Kakkoseen valmistautuva Olli-Jussi Sariola ei paljon suitsutusta matsista saanut. Toisaalta, on muistettava, että enemmän virheitä pelaajat tekevät kuin tuomari, mutta silti oman egon kohentaminen turhilla lapuilla on aavistuksen verran turhanpäiväistä. Eikä se niin jumalattoman tarkkaa varmaankaan ole treenipelissä, onko vaihdosta peliin tulleen veskarin paita housuissa vai ei. Jos on, silloin esimerkiksi selkeästi kostamisesta olisi voinut antaa sääntöjen mukaisen punaisen.

Näissä peleissä tuomarit saavat ihan samaan malliin minuutteja silmällä pitäen sarjakautta kuin pelaajatkin. Silti… No, enough said.

Norrvalla FF:n riveistä reilut puoli joukkuetta ryhmäänsä haalinut VIFK tulee takuuvarmasti olemaan sarjan kärkijoukkueita. Sen pelityyli tosin on aika raastava omillekin pelaajille. Prässätään ajoittain jopa silmittömällä juoksemisella puolustettaessa ja hyökättäessä pistetään pallo varsin nopeasti liikkeelle yli keskikentän pitkänä. Joukkuetta vastaan on todellakin hankalaa tehdä maaleja, joten ei ole syytä ihmetellä, kun tähtirinnat löytyvät syyskierroksen päätteeksi kolmen kärjestä.

Kerhon kohdalta voisi sanoa, että peli ei ollut talvikauden parasta, muttei varmasti huonointakaan. Jos ajatellaan, että otteet eivät nyt olleet niin hyviä kuin joissain muissa otteluissa ja silti pysyttiin kuitenkin lohkon suurimpiin suosikkeihin kuuluvan joukkueen kyydissä ihan mukavasti, voisi kai ajatella, että parempana päivänä saadaan joku voittokin. Ehkä. Kenties. Mahdollisesti. Ilman epäilyksen häivääkään.

SJK: Petri Välimäki (67. Toni Koivusaari), Jaakko Lampi, Anssi Syrjämäki (46. Petri Niemi), Jussi Kankaanpää (46. Tiitus Lehtinen), Ville Pajula, Miikka Tuovila (75. Juha Etelä-Aho), Toni Kujala (62. Samir Bouroussi), Juha Etelä-Aho (46. Ville Ylinen), Teemu Penninkangas (46. Mikael Muurimäki), Nuutti Panula (46. Timo Rauhala), Miika Asunmaa (46. Mikko Ylihärsilä)

Kuvagalleria