123 456 7890

Kerho 07 Akatemia otti pisteen mukaansa Vaasan Hietalahdesta, keskiviikkona pelatusta Kakkosen Pohjoislohkon ottelusta. Enemmänkin olisi ollut tarjolla, sillä Kerho hallitsi pelillisesti tapahtumia lähes täysin. Viimeinen silaus jäi kuitenkin puuttumaan maalien muodossa. Kiistokin hätyytteli muutamaan kertaan kaukovedoilla, mutta ne suuntautuivat ohi maalin. Tasapelipiste auttoi Kerhoa nousemaan sarjataulukossa pois putoamispaikoilta ja nyt sijoitus on seitsemäs. Sarja on äärimmäisen tasainen ja pelejä on vielä paljon jäljellä. Pelillisesti Kerholla ei ainakaan ole ongelmaa – ketsuppipullo maalinteossa aukeaa varmasti ennemmin tai myöhemmin.

FC Kiisto – Kerho 07 0-0 (0-0)

Kerho hallitsi ottelua alkuhetkistä lähtien. Erinomaisen ottelun pelanneella Marco Matronella oli hyvä maalipaikka, mutta pallo kimpoili lopulta maalipotkuksi. Kiiston ensimmäisen puoliajan paras paikka tuli Mikko Liukkoselle Samu Alangon tarjoilusta. Liukkosen laukaus meni kuitenkin hieman ohi maalin. Sami Viljanen pelattiin läpiajoon ja Kiisto-vahti Markus Uusitalo kaatoi hänet, mutta osui kuitenkin ensin palloon. Emil Lidman tuli taustalta ja pääsi laukomaan, mutta Kiiston puolustus pelasti maaliviivalta.

Joonas Rantala nousi hyvin pakin tontilta ja meni vasemmassa laidassa heittämällä ohi Kiiston Arttu Nuutisesta. Rantala keskitti maalille Rasmus Karjalaiselle, jonka pusku meni kuitenkin yli maalin.

Toisella puoliajalla Kerho jatkoi hurjaa painostusta. Kiisto pääsi satunnaisiin vastaiskuihin, jotka eivät tuottaneet tulosta, vaikka muutamat kaukolaukaukset olivatkin melko vaarallisia. Myös Kerhon Sami Viljanen laukoi muutaman hyvän kaukolaukauksen. Ensimmäinen meni hiukan yli maalin ja toisen Uusitalo torjui komeasti. Viljanen pääsi myös läpiajoon, mutta Uusitalo selvitti senkin. Viimeinen paikka tuli Emil Lidmanille, joka pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Uusitalo piti maalinsa puhtaana loppuun asti.

Me hallittiin niin täydellisesti, kun jalkapallopeliä voi hallita. Luotiin varmaan yli 10 erittäin laadukasta maalintekotilannetta. Oltiin nokikkain maalivahdin kanssa viidessä metrissä toistuvasti, oli läpiajoja, oli boksin sisältä laukauksia. Pelin avaaminen, pelin rakentelu, murtautuminen, kaikki liikkeet, juoksut ja syötöt onnistuivat täydellisesti. Mutta jos ei tee maalia, ei voi voittaa. Puolustuspelissäkin onnistuttiin, vastustaja ei päässyt juuri lainkaan maalipaikoille. Noista paikoista pitää vain tehdä maali, jos ei tee, ei ansaitse voittoa. En voi pelaajilta pyytää pallollisessa pelissä ja puolustuspelissä mitään muuta. Tekivät kaiken muun oikein paitsi viimeistelyn, sanoi Kerho 07 Akatemian päävalmentaja Ossi Virta.

Vaasan otteluraati veti Veikkaustähtien kohdalla reilusti kotiinpäin ja kaikki palkinnot menivät Kiistolle. Kolme tähteä meni Kiistoa pystyssä pitäneelle, maalivahti Markus Uusitalolle. Kaksi tähteä sai Samu Alanko ja yksi tähti Nicolas Tuiskulle.

Kerho 07 Akatemia: Jere Koponen MV, Emil Lidman, Marco Matrone (64′ Jordi Lahnalakso), Henri Aalto, Joonas Rantala, Rasmus Karjalainen (73′ Jaakko Vihanta), Juho Kemppinen, Sami Viljanen, Joona Ala-Hukkala, Joona Lautamaja ja Janne Tuohisaari (78′ Antti Palomäki).

Kerho 07 kohtaa seuraavaksi ensi lauantaina 8.8. Kokkolan KPV:n ja tuo ottelu pelataan Seinäjoen Keskuskentällä alkaen klo 16.00. Tervetuloa tukemaan Kerhon nuoria voittoon.

Kerho pelaa jälleen ensi lauantaina Keskuskentällä. Kuva Pasi Palo.