123 456 7890

SJK matkustaa perjantaina Kemiin ja kohtaa siellä lauantaina pelattavassa Veikkausliiga-ottelussa isäntäjoukkue PS Kemi Kingsin klo 16.00. Ottelu pelataan Kemin Karihaaran tekonurmella. Peli näkyy suorana Seinäjoella OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa toisessa kerroksessa, missä ovet aukeavat samaan aikaan pelattavan IS Cupin vuoksi jo klo 13.00.

Edellinen ottelu Ilvestä vastaan päättyi harmillisesti tappioon, ja nyt SJK lähtee kirkastamaan kilpeään Kemiä vastaan.

Me olemme käyneet edellistä otteluamme läpi pelaajien kanssa videolta sekä keskustellen. Siinä oli määrättyjä asioita, jotka toimivat oikein hyvin, mutta sitten asioita jotka eivät toimineet. Teimme turhan paljon syöttö- tai kuljetusvirheitä ja teimme siten Ilvekselle helpoksi pelata sitä jalkapalloa, mitä he haluavat pelata nopeilla vastahyökkäyksillä. Toisaalta meillä olisi ollut tarvittavat paikat napata ainakin yksi piste tai jopa kolmekin, jos viimeistely olisi ollut parempaa. Nyt olemme käyneet ne asiat läpi, harjoitelleet niitä harjoituskentällä ja menemme taas eteenpäin, kommentoi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström.

Kemi vastassa lauantaina, ja he ovat pelanneet vasta yhden pelin tällä kaudella. Heillä on tiivis puolustus sekä pelaajia, jotka ovat valmiita juoksemaan vastustajan puolustajan selustaan. Jos he saavat tilaa ja aikaa, etenkin jos he pystyvät lyömään viimeisen syötön läheltä vastustajan puolustulinjaa, niin he ovat vahvoja. Samalla heidän pelissään on asioita, joita me voimme käyttää hyödyksi ja pystymme haavoittamaan heitä. Meidän pitää olla heti alusta saakka ottelussa hereillä, päättää Boström.

SJK:n keskikentällä on aloittanut toistaiseksi kaikki ottelut Tomas Hradecky, joka pelasi Lapin toisessa Veikkausliigaseurassa, RoPS:ssa, vielä kaudella 2015. Viime kausi meni Tshekin pääsarjassa Bohemiansissa ja sieltä hän palasi tälle kaudelle Suomeen ja SJK:n paitaan.

Joka päivä tuntuu paremmalta ja olen tutustunut ihmisiin täällä kaikenaikaa paremmin. Kiva päästä taas pelaamaan, sillä oma edellinen kausi nyt oli mitä oli, kommentoi Tomas Hradecky.

Joukkueessa on hyvä meininki kaikinpuolin, vaikka esitykset ovatkin olleet vielä hiukan ailahtelevia. Mutta meillä on aika uusi joukkue ja se kuuluu siihen. Myös oma pelini on ollut vielä vähän hakemista, mutta parempaan suuntaan mennään koko ajan. Vielä ei ole nähty parasta meitsiä, sen voin sanoa varmasti, Hradecky jatkaa.

Kemistä en tiedä oikein mitään, sillä he eivät olleet vielä liigassa kun pelasin viimeksi täällä. Tässä sarjassa kuitenkin jokainen joukkue voi voittaa toisen, joten ei voi lähteä ainakaan takki auki. Pitää lähteä täysillä hakemaan voittoa sieltä, sanoo Tomas Hradecky lopuksi.

Seinäjoella SJK-kannattajat kokoontuvat katsomaan peliä OmaSp Stadionille, missä riittää myös muuta aktiviteettia, kun OmaSp Stadionin Atria Loungessa kolmannessa kerroksessa, pelataan samaan aikaan elektronisen urheilun huipputurnausta, IS Cupia.

IS Cupissa Suomen parhaat FIFA17- ja NHL17-konsolipelaajat kilpailevat 3000 euron palkintopotista. Mukana myös SJK eSportsin huippupelaajat Koppinen ja Dominointi, sekä reservijoukkue Rynnäkköviiksissä pelaavat pelurit. Turnaus alkaa klo 13.00 ja ovet Atria Loungessa aukeavat klo 12.30. Molempien lajien finaalit pelataan klo 21.30 alkaen. Turnaukseen on katsojilla vapaa sisäänpääsy, kilpailijat on haettu kisaan ympäri Suomen kahdella eri karsintaturnauksella. Illan mittaan paikan päällä tarjoutuu myös katsomaan tulleille mahdollisuus kokeilla pelejä ja haastaa kavereitaan. Jatkossa myös kaikissa vieraspelien tapahtumissa OmaSp Stadionilla, on Playstation 4:t valmiina testailtaviksi FIFA17 -jalkapallopelin muodossa.

PS Kemi – SJK näkyy lauantaina myös suorana ISTV:n ja Ruutu+:n maksullisista palveluista.

Meri-Lapin ylpeys PS Kemi

Tämä kausi on alkanut PS Kemin osalta 0-0-tasapelillä Helsingin IFK:ta vastaan, ja ottelu SJK:ta vastaan on vasta kemiläisten kauden toinen. Samalla se on heidän todellinen kotiavauksensa, sillä ensimmäinen ottelu jouduttiin pelaamaan vielä evakossa Rovaniemellä. Palloliitossa on nähty, että Lapissa kannattaa aloittaa kausi kahdella kotiottelulla huhtikuussa, kentällä jolla ei ole lämmitystä. Veikkausliigan sääntöjen mukaan kemiläisillä on pari kautta aikaa laittaa olosuhteet sarjan vaatimaan kuntoon ja nyt on menossa niistä toinen, joten heitä siirroista ei voi pahemmin syyttää.

Edellisen liigakautensa PS Kemi aloitti upeasti, vaikka joukkue joutui silloinkin pelaamaan ensimmäisiä kotipelejään Rovaniemellä ja Oulussa. Silti Kemiläiset kaatoivat alkukauden aikana kärkijoukkueista sekä HJK:n että Ilveksen. Vastapainona oli kuitenkin loppukauden kaksi kuuden ottelun mittaista tappioputkea, ja kausi päättyi peräti yhdeksän ottelun voitottomaan putkeen.

Tälle kaudelle sarjapaikan uusiminen näyttää taas kovalta haasteelta päävalmentaja Jari Åhmanille. PS Kemi ja Ryan Gilligan purkivat sopimuksen aivan kauden alla, mikä oli joukkueelle erittäin paha isku. Gilliganin ohella Joona Vetelin lähtö on vaikea paikattava. Myös seinäjokisille tutut Zeljko Savic ja Kalle Taimi vaihtoivat maisemaa ja jo viime kaudella Billy Ions siirtyi SJK:n paitaan.

SJK-henkisille mielenkiintoisin hankinta on Rasmus Karjalainen, jonka urakehitys on ollut viime vuosina nopeaa. Kaudella 2015 ”Rasse” ihastutti vielä SJK:n väreissä, tehden Kerho 07:ssa (nyk. SJK Akatemia) Kakkosessa 15 maalia. Se poiki siirron kotikaupungin AC Ouluun Ykköseen. Nuorukainen pelasi etenkin loppukaudesta tehokkaasti ja keräsi kauden aikana tehot 3+4. Tälle kaudelle Karjalalainen siirtyi siis PS Kemiin ja on noussut myös Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Toinen tuttu hyökkääjä on Jussi Aalto, joka on takonut hurjia maalimääriä viime vuosina Ykkösessä. SJK:ssakin piipahtanut taituri palaa Veikkausliigaan nyt neljän divarikauden jälkeen.

PS Kemi hanki ykkösmaalivahdikseen Oskari Forsmanin TPS:stä. Forsmanin hankinta oli erinomainen haku, jonka myötä viime kaudella odotetusti ongelmaksi nousseen maalivahtipelin pitäisi nyt olla kunnossa. Tärkeitä hankintoja olivat myös MLS:ssä reilusti yli 100 ottelua pelannut puolustaja Abdoulie Mansally ja Jarosta tuttu toppari Aubrey David.

Viime kaudella SJK kohtasi PS Kemin kaikissa kilpailuissa yhteensä viisi kertaa. SJK voitti niistä kentällä jokaisen, mutta Veikkausliigakauden avannut ottelu Rovaniemellä tuomittiin jälkikäteen SJK:n tappioksi.

Loukkaantumiset piinaavat edelleen

Marc Vales on jälleen kunnossa ja päävalmentaja Sixten Boströmin käytettävissä kokoonpanoa valittaessa. Kunnossa alkaa olemaan myös puolustaja Jarkko Hurme, mutta kenties vielä lauantaina ei riskeerata miestä vierasottelussa. Mehmet Hetemaj ei pelaa varmuudella Kemissä, vaikka miestä jo odoteltiin takaisin sairastuvalta. Samoin Dani Hatakka joutuu jäämään sivuun, loukkaannuttuaan lievästi harjoituksissa. Hatakka ja Hetemaj, samoin kuin Hurmekin, saattaa olla kuitenkin mukana jo seuraavassa kotiottelussa HIFK:ta vastaan.

Edellinen kotiottelu Ilvestä vastaan päättyi pettymykseen, kun Ilves onnistui voittamaan SJK:n 2-1-luvuin. SJK:n ainokaisen teki vaihdosta sisään tullut uusi pelaaja Erfan Zeneli, jonka esitys olikin sitä luokkaa, että mies saattaa saada entistä enemmän peliaikaa jo ensi lauantaina. Toinen uusi pelaaja, Obed Malolo, ei vielä tehnyt SJK-debyyttiään Ilves-pelissä mutta mies saatetaan nähdä kentällä lauantaina. Moni on myös odotellut, koska laitapuolustaja Chema Antón nähdään tositoimissa ja tappion jälkeen saatetaan muutoksia tehdä pelaavaan kokoonpanoon. Tähän asti SJK on aloittanut jokaisen ottelun samalla avauskokoonpanolla.

Pisteitä on kerättynä kolmesta ensimmäisestä pelistä neljä, eikä saaliseen olla täysin tyytyväisiä. SJK on kuitenkin kaikkien tilastojen mukaan ollut jokaisessa ottelussa hallitsevampi osapuoli, sekä luonut enemmän maalitilanteita. Kun nämä alkavat napsumaan kohdalle, voi SJK olla vaikea pideltävä mille tahansa joukkueelle. Toivotaan, että se tapahtuu lauantaina Kemissä.